Hulp nodig? Bel ons:030 7900 218
De nummer 1 prijsinformatiesite voor kozijnen!

Gratis Kozijnen Offertes

Vergelijk 6 kozijnen specialisten in uw regio

Vergelijk altijd voordat u koopt

Bespaar 40% op uw

Ontvang gratis offertes van 6 kozijnen specialisten

Stuur mij gratis en vrijblijvend offertes (privacy)

Vergelijk 161 kozijnen specialisten in Nederland op Kozijnen-Weetjes.nl

Kunststof kozijnen

kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn ontzettend populair in Nederland. Ontdek wat de voordelen zijn van kunststof kozijnen en waarom ze zo populair zijn.

Prijzen

De prijzen van kozijnen hangen met name af van het type raam dat u heeft. De meest voorkomende ramen zijn:

 • vast raam
 • draai/kiep raam
 • val raam

Hieronder geven wij u een overzicht van de prijzen voor kozijnen in deze ramen.

Kunststof kozijnen Prijs incl, btw en insolatieglas
Vast raam 60 x 60 cm€ 95 - € 110
Draai/kiep raam 60 x 60 cm€ 165 - € 220
Val raam 50 x 40 cm€ 100 - € 160

Wilt u bijvoorbeeld 6 van uw kiepramen, met de afmetingen 80 x 100 cm, van nieuwe kunststof kozijnen voorzien? De totaalprijs zal dan ongeveer op € 1300 uitkomen. Hierbij zijn het isolatieglas en de btw inbegrepen, maar de montagekosten niet. Of wilt u 4 vaste kozijnen van 60 x 60 cm vervangen? Dan zullen de kosten op ongeveer € 400 uitkomen. Ook hierbij zijn het isolatieglas en de btw inbegrepen, maar de montagekosten niet. De montagekosten zijn vaak ongeveer even veel als de aanschafkosten van de kozijnen.

Bent u benieuwd naar de exacte kosten voor uw nieuwe kunststof kozijnen? Dan raden wij u aan om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. Door het vergelijken van offertes kunt u tot wel € 400 besparen op een klus van €1000! De besparing kan dus wel oplopen tot 40%.

Kunststof kozijnenKunststof kozijnen

Kunststof kozijnen worden gemaakt van PVC en worden in Nederland steeds populairder. Veel mensen vinden kunststof kozijnen mooier dan houten of aluminium kozijnen. Maar kunststof kozijnen brengen nog meer voordelen met zich mee. De voornaamste voordelen zijn:

 • lange levensduur
 • nauwelijks onderhoud
 • brandveilig
 • isolerend
 • kleurmogelijkheden

Hieronder zullen we dieper in gaan op de voordelen van kunststof kozijnen.

Levensduur

Kunststof kozijnen gaan tot wel 50 jaar mee. De levensduur van kunststof kozijnen is twee keer zo lang als de levensduur van bijvoorbeeld houten kozijnen. Dit komt mede doordat de kunststof kozijnen tegen veel weersomstandigheden bestand zijn. Kunststof kan bijvoorbeeld niet gaan rotten of corroderen, zoals hout wel kan doen.

Onderhoud

Een groot voordeel van kunststof kozijnen is dat deze kozijnen nauwelijks onderhoud vragen. De kozijnen hoeven eigenlijk alleen maar schoongemaakt te worden wanneer u vindt dat dit nodig is. U pakt dan lauw water en een niet schurend zeepmiddel en gaat met een doekje over de kozijnen heen. Kunststof kozijnen zijn door en door gekleurd en hoeven dan ook nooit geschilderd te worden. Bovendien zijn kunststof kozijnen bijna niet elektrostatisch, wat betekent dat de kozijnen geen stof en vuil aantrekken.

Brandveilig

Op het gebied van brandveiligheid worden er veel nieuwe technologieën ontwikkeld voor kunststof kozijnen. Er zijn nu speciale kozijnen die extra brandveilig zijn. Deze kunststof kozijnen zijn moeilijk ontvlambaar en zelfdovend.

Besparen op isolatie

Kunststof kozijnen helpen u om de isolatie van uw woning te verbeteren. Door de goede isolatie gaat er minder warmte verloren. Zo verlaagt u uw stookkosten en kunt u jaarlijks flink besparen. Als u in uw hele huis ook nog voor isolatieglas kiest, kan de besparing oplopen tot wel € 250 per jaar.

Kleurmogelijkheden

U kunt kozijnen laten plaatsen in de kleuren die het best bij uw huis passen. Voor de kleurkeuze wordt meestal het RAL-systeem gebruikt, waarmee vrijwel iedere kleur kunststof gemaakt kan worden. Ook veel patronen zijn mogelijk, bijvoorbeeld een houtnerf-patroon dat goed bij oudere woningen past.

Kunststof kozijnen

Hout

Bent u een échte houtliefhebber of houdt u gewoon niet van kunststof? Dan kunt u natuurlijk altijd nog gaan voor houten kozijnen. Hoewel kunststof kozijnen met houtnerf nauwelijks te onderscheiden zijn van echte houten kozijnen, zijn veel mensen toch gek op de warme uitstraling en het natuurlijke houtnerf van houten kozijnen.

Offertes kunststof kozijnen

Wilt u graag kunststof kozijnen aanschaffen? Bij de zoektocht naar kunststof kozijnen zult u veel verschillende aanbieders tegen komen. Deze aanbieders bieden vaak dezelfde kunststof kozijnen aan, alleen dan tegen wisselende prijzen. Om er snel achter te komen welke aanbieder het voordeligst is, raden wij u aan gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. Binnen twee werkdagen ontvangt u tot wel 6 verschillende offertes van specialisten in uw regio. Deze offertes kunt u vervolgens naast elkaar leggen en de goedkoopste specialist uitkiezen. Met het vergelijken van offertes kunt u tot wel 40% besparen op de aanschafkosten van nieuwe kunststof kozijnen.

 • Familie D. de Vries

  Graag zouden wij heel ons huis in de kunstof willen zetten.

Service
Waarom
Gratis Offertes