Kozijnen algemeen

Het kopen van kozijnen gaat gepaard met een hoop keuzemomenten. Plaatst u de kozijnen zelf of besteedt u dit uit, welk type beglazing kiest u en wat was dat ook alweer met die keurmerken? Lees gauw verder en maak de beste keuzes.

Kozijnen vervangen

Ramen zijn een belangrijk onderdeel van uw woning. Zijn uw huidige kozijnen oud, beschadigd of laten ze veel warmte ontsnappen? Overweeg dan om uw kozijnen te vervangen. Stel deze beslissing niet te lang uit. Wanneer het kozijn uw ruit onvoldoende ondersteunt wordt het risico op gevaarlijke situaties steeds groter. De levensduur van een kozijn is afhankelijk van het materiaalsoort. Zo gaat een zachthouten kozijn 25 jaar mee, terwijl een kunststof kozijn met gemak de 50 jaar kan halen. Zijn uw kozijnen aan het einde van hun levensduur? Voor het vervangen van uw kozijnen kunt u rekening houden met onderstaande prijzen:

Soort kozijnOppervlakteGem. prijs (incl. btw, montage en HR++ glas)
Kunststof kozijn1 m²€ 700 - € 800
Houten kozijn1 m²€ 750 - € 900
Aluminium kozijn1 m²€ 800 - € 950

Deze gemiddelde prijzen zijn voor de totale klus, dus inclusief de btw, montage en isolatieglas. Zo komt u niet voor onverwachte kosten te staan.

kozijnen

Zelf plaatsen of uitbesteden?

Bij het vervangen van uw ramen komt u voor een belangrijke keuze te staan: plaatst u de kozijnen zelf of besteedt u de klus uit aan een ervaren vakman. Veruit de meeste mensen laten de montage over aan een specialist. Het plaatsen van kozijnen is namelijk precisiewerk. Een fout is door een doe-het-zelver snel gemaakt en hiermee loopt u het risico om schade toe te brengen aan uw kozijnen of uw woning. Wilt u de montage van uw kozijnen overlaten aan een vakman en tegelijkertijd profiteren van voordelige prijzen? Ga dan niet met de eerste de beste specialist in zee, maar vraag eerst de prijzen op van meerdere vakmannen in uw regio. Grote kans dat de ene specialist een veel hoger tarief vraagt dan een andere, minstens net zo’n goede specialist. Klaar om te besparen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 5 vakmannen in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis en kan het vergelijken beginnen.

Kozijnen met dubbel glas

Bent u uw hoge energierekening helemaal zat? Met nieuwe kozijnen bespaart u op uw energiekosten. De isolatiewaarde van kozijnen is in de laatste jaren met enorme stappen vooruit gegaan, met als resultaat dat alle soorten kozijnen tegenwoordig voorzien zijn van de beste isolatie. Belangrijker dan de keuze voor het soort kozijn, is uw keuze voor het type glas in uw kozijnen. Wilt u profiteren van perfect isolerende ramen? Kies dan voor HR++ glas in uw kozijnen. HR++ glas is niet veel duurder dan regulier dubbel glas, maar isoleert wel 2,5 keer beter. U kunt nagaan dat uw energierekening flink zal dalen. Veruit de meeste mensen kiezen dan ook voor HR++ glas in hun kozijnen, u ook?

kozijnen

Accessoires

Accessoires voor uw ramen, ze zijn er in overvloed. Denk bijvoorbeeld aan:

  • insectenhorren
  • ventilatieroosters
  • rolluiken
  • zonwering

Deze accessoires zijn onmisbaar voor veel woningeigenaren en bieden u een hoop comfort. Neem bijvoorbeeld ventilatieroosters. Zoals u heeft gelezen zijn nieuwe ramen voorzien van de beste isolatie. Goede ventilatie wordt hiermee onmisbaar, aangezien de luchtverversing niet automatisch meer plaatsvindt. Het grote voordeel aan ventilatieroosters is dat u de roosters dag en nacht, in alle seizoenen open kunt laten staan, zonder dat er veel warmte verloren gaat. Zo is uw huis constant voorzien van schone lucht, wat uw woning, maar vooral ook uw gezondheid ten goede komt. Wilt u in één keer klaar zijn? Bedenk dan vooraf welke accessoires u wilt voor uw nieuwe kozijnen en laat de gehele klus direct in orde maken.

Garantie en keurmerken

Kozijnen schaft u natuurlijk het liefst tegen een zo laag mogelijke prijs aan. Toch is het belangrijk om niet alleen te letten op de prijzen, maar ook op de kwaliteit van de kozijnen en de specialist. Voordat u het weet wordt goedkoop duurkoop en moet u uw kozijnen vroegtijdig laten repareren of zelfs laten vervangen. Vraag daarom voordat u uw definitieve beslissing maakt naar de garantieregeling van uw kozijnen en naar de keurmerken of certificaten van de specialist die u op het oog heeft. Zo weet u zeker dat u in zee gaat met een betrouwbare specialist die goede kwaliteit levert. Gaat er onverhoopt toch iets mis? Dan kunt u zonder problemen terugvallen op de garantie en loopt u zelf geen risico.

kozijnen

Advies op maat

Het kopen van kozijnen is geen alledaagse uitgave. Maak uw beslissing daarom niet overhaast en laat u altijd persoonlijk adviseren door een specialist. Een goede kozijnen specialist kent zijn vak en weet precies welk kozijn perfect voldoet aan uw wensen. Bent u op zoek naar betrouwbare vakmannen bij u in de buurt? Wij helpen u graag bij uw zoektocht en bieden u de mogelijkheid om offertes aan te vragen van de beste specialisten in uw regio. Het proces is simpel: vul ons korte offerteformulier in en ontvang binnen 2 werkdagen gratis én vrijblijvend maximaal 5 offertes voor nieuwe kozijnen in huis. Doordat u meerdere offertes ontvangt, krijgt u een goed overzicht van de verschillen per specialist. Zo kan de ene specialist tot wel 40% goedkoper zijn dan een andere vakman. Vul het offerteformulier vandaag nog in en profiteer van persoonlijk advies, de beste kozijnen én de voordeligste prijzen.

kozijnen