Houten kozijnen vervangen

Wilt u uw kozijnen vervangen door houten kozijnen? Ontdek hoe u jarenlang vooruit kunt met houten kozijnen en welk hout het meest geschikt is voor u.

Kosten

De prijzen van houten kozijnen zijn van veel factoren afhankelijk, zoals de afmetingen, houtsoort en glastype. Voor het laten vervangen van uw houten kozijnen kunt u uitgaan van de volgende gemiddelde kosten:

Soort kozijnOppervlakteGem. prijs (incl. btw, montage en HR++ glas)
Houten kozijn1 m²€ 750 - € 900

Deze prijs is inclusief btw, montage door een vakman en HR++ glas. Bent u klaar om uw houten kozijnen te vervangen en zoekt u een betrouwbare en voordelige specialist in uw regio? Vraag dan altijd meerdere offertes aan, zodat u de verschillende aanbieders in uw omgeving kunt vergelijken. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes van maximaal 5 specialisten in huis en ziet u direct welke specialist u de voordeligste prijzen én de beste kwaliteit kan bieden. Het aanvragen van offertes is gratis en compleet vrijblijvend. De touwtjes heeft én houdt u dus volledig in eigen handen.

Karakteristieke uitstraling

Houten kozijnen geven uw woning een natuurlijke, karakteristieke uitstraling. Vanwege die uitstraling is hout in sommige monumenten zelfs verplicht. Maar ook voor uw (stads)woning kan het een uitstekende keuze zijn. Daarom kiest maar liefst 35% van de mensen die bij ons een offerte aanvragen voor hout.

Duurzame keuze

Zijn uw kozijnen aan vervanging toe en wilt u een duurzame keuze maken, dan zijn houten modellen een goede optie. Hout kan namelijk een lange levensduur hebben. Laat u uw kozijn vervangen door een hardhouten model, dan kunt u daar wel zo’n 40 tot 75 jaar plezier van hebben. Zachthout gaat zo’n 25 jaar mee. Mede vanwege deze verschillen in levensduur variëren de prijzen per houtsoort.

Kleur veranderen

Wilt u uw kozijnen vervangen door materiaal dat u zelf een andere kleur kunt geven, dan zijn kozijnen van hout een goede keuze. Een houten kozijn kunt u namelijk eenvoudig in elke schilderen. Bovendien kunt u ze steeds weer een andere kleur geven, zodra u er op uitgekeken bent. Kunststof of aluminium van kleur veranderen gaat een stuk moeilijker.

Repareren

Een groot voordeel van houten kozijnen is dat ze bewerkbaar zijn, hierdoor kunnen beschadigingen vaak nog gerepareerd worden. Dit is een groot pluspunt aangezien reparatie vaak voordeliger is dan vervanging. Andere materialen, zoals kunststof of aluminium, moeten sneller vervangen worden als ze schade hebben.

Moderne uitstraling

Als u uw kozijnen wilt vervangen, dan is de uitstraling die u aan uw woning wilt geven belangrijk. Met houten modellen geeft u uw huis een warme, authentieke uitstraling. Wilt u vooral een moderne sfeer, dan is kunststof een betere optie. Dit materiaal oogt wat strakker en wordt daarom ook vaak toegepast bij nieuwbouwhuizen.

Offertes aanvragen voor 40% voordeel

Wilt u gratis en vrijblijvend prijzen vergelijken, dan kunt u het beste offertes aanvragen. Uw voordeel kan namelijk tot wel 40% oplopen. Zo kunt u de beste prijzen vinden voor het vervangen van uw houten kozijnen.