Accessoires voor uw kozijnen

Met kozijnen accessoires kunt u uw woning voorzien van de grootste gemakken. Van zonwering tot gordijnen, kozijnen accessoires zijn er in alle soorten en maten.

Kosten

De kosten voor kozijnen accessoires lopen uiteen vanwege de vele mogelijkheden. Hoe hoog de kosten voor uw kozijnen accessoires zullen zijn hangt bijvoorbeeld af van de grootte van uw kozijnen. Hieronder ziet u een overzicht van de gemiddelde prijzen van enkele accessoires voor raamkozijnen:

OptieAfmeting raamGemiddelde prijs (incl. btw, excl. montage)
Insectenhor1 m²€ 75
Ventilatierooster1 m²€ 100
Rolluik handmatig of elektrisch1 m²€ 100 - € 250
Zonwering1 m²€ 130 - € 500

Wilt u de exacte prijzen weten voor kozijnen accessoires voor uw ramen? Deze heeft u binnen 2 werkdagen in huis door gratis en vrijblijvend ons offerteformulier in te vullen. Vervolgens ontvangt u de prijzen van maximaal 5 vakmannen in uw regio. Deze prijzen legt u eenvoudig naast elkaar om te zien welke specialist u de voordeligste prijzen biedt. Zo weet u zeker dat u niet onnodig teveel betaalt voor uw kozijnen accessoires.

De keuze is reuze

Kozijnen accessoires kunnen ervoor zorgen dat uw woning voldoende wordt geventileerd en tegen de zon en ongedierte wordt beschermd. Daarnaast kunnen kozijnen accessoires het uiterlijk van uw woning beïnvloeden. Zo kan zonwering bijdragen aan de authentieke uitstraling van uw woning. Hieronder leest u alles over de meest voorkomende kozijnen accessoires.

kozijnen

Zonwering

Zoals het woord al aangeeft, zorgt zonwering ervoor dat uw woning wordt geweerd tegen zon. Zonwering zorgt ook voor het aanzicht van uw woning en het vergroot de privacy, omdat ramen vaak worden afgeschermd voor mensen buiten. Zonwering bestaat in verschillende soorten en maten. De meest bekende zonneschermen zijn knikarmschermen, uitvalschermen, screens en markiezen

Welke zonwering kiest u?

Knikarmschermen zijn zonneschermen die ingeklapt kunnen worden als dat nodig is, zodat de doorloop niet wordt beperkt. Als een vrije doorloop niet noodzakelijk is, dan is een uitvalscherm een goede oplossing. Tegenwoordig wordt in veel woningen gebruik gemaakt van screens. Dit zijn schermen die in de kozijnen worden gemonteerd. Met screens houdt u de zon uit uw woning, terwijl u nagenoeg ongehinderd naar buiten kunt kijken. Het meubilair wordt beschermd tegen verkleuring en het beeld van uw televisie- en computerscherm wordt niet gehinderd door het daglicht. Ook houden screens insecten buiten de deur. Ten slotte zijn er nog markiezen, dit zijn zonneschermen met dichte zijkanten. Woningen met markiezen kunnen worden bestempeld als nostalgische woningen met een unieke uitstraling. De prijzen voor zonwering lopen sterk uiteen, vanwege de vele mogelijkheden. Zo betaalt u voor markiezen al snel € 500 per stuk, terwijl u voor screens in standaard ramen van 1 m2 aan prijzen vanaf € 200 kunt denken. Knikarmschermen zijn gemiddeld een grotere investering, prijzen voor deze schermen beginnen bij € 450 per 1 m2 raam.

Rolluiken

Rolluiken aan uw woning zijn multifunctioneel. Rolluiken zorgen voor betere beveiliging, isoleren tegen de kou en worden ook gebruikt als zonwering en afsluiting van de woning. Er zijn twee soorten rolluiken waar u voor kunt kiezen: geïntegreerde rolluiken of opgebouwde rolluiken.

Welke rolluiken passen bij u?

rolluik

Geïntegreerde rolluiken zijn ingebouwd in uw woning en daardoor nauwelijks zichtbaar. Mensen kiezen vaak voor deze rolluiken omdat de rolluiken zo het aanzicht van de woning niet verstoren. Kwalitatief gezien is er geen verschil tussen geïntegreerde rolluiken of opgebouwde rolluiken. Als u rolluiken aan wilt schaffen ter isolatie of beveiliging, dan zijn opbouwrolluiken echter een betere optie. Door rolluiken is het voor inbrekers onmogelijk om ramen in te tikken of kozijnen te forceren. De prijzen voor simpele rolluiken van 1 m2 beginnen meestal bij € 100 per stuk.

Gordijnen

gordijnenBinnen in uw woning kunt u voor gordijnen kiezen. Gordijnen beïnvloeden de sfeer in uw woning en zijn te koop in alle soorten en maten. Naast de decoratiemogelijkheden van gordijnen, dragen zij ook bij aan het isoleren van uw woning en het vergroten van uw privacy. Door gordijnen kunt u zelfs de akoestiek van een kamer in uw woning verbeteren. Bij de aanschaf van nieuwe gordijnen spelen de materialen en de wijze van ophangen een grote rol. U kunt uw gordijnen naar wens laten ontwerpen, van bloemenstoffen tot foto’s gedrukt op uw gordijnen. De aanschaf van gordijnen kunt u zo duur maken als u zelf wilt, de prijzen lopen uiteen vanaf € 20 voor simpele overgordijnen van een standaard stof. Wilt u de gordijnen gebruiken ter verduistering van uw slaapkamer, dan is het verstandig om te kijken naar de dikte van de stof, vanwege de lichtdoorlatendheid. Gordijnen zijn relatief gezien goedkoop in aanschaf, terwijl u daarmee de sfeer in uw woning volledig om kunt gooien.

Insectenwering

Iedereen heeft het wel eens ervaren: een slapeloze nacht vanwege een vervelende mug die rondom uw hoofd zoemt. Met insectenwering is dit verleden tijd. Een hor in uw kozijnen houdt ongenode gasten buiten de deur, waardoor u in de zomer ook met het raam open geen last zult hebben van ongedierte. Er zijn natuurlijk andere mogelijkheden om insecten te weren, zoals het sluiten van rolluiken of screens, maar met horren in uw kozijnen houdt u het daglicht in uw woning. Insectenwering is dan ook een zeer diervriendelijke methode. Insectenhorren zijn al te verkrijgen vanaf € 75 per 1 m2 raam.

Ventilatieroosters

Ten slotte is het erg belangrijk om uw woning goed te ventileren. Frisse en schone lucht is niet alleen goed voor uw woning maar ook voor uw gezondheid. Slecht geventileerde woningen kunnen tal van gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals benauwdheid en allergieën. Met ventilatieroosters kan de luchtkwaliteit van uw woning worden verbeterd.ventilatierooster
Uit onderzoek blijkt dat zo’n 80% van de woningen in Nederland een schadelijke concentratie huisstofmijt heeft. Als uw woning snel last heeft van beslagen ramen dan is dit vaak een teken dat de luchtvochtigheid niet goed is, terwijl goede luchtvochtigheid en isolatie worden gezien als belangrijke aspecten voor een gezonde leefomgeving.

Verlaag uw stookkosten

Door goede isolatie kunt u besparen op uw stookkosten, maar isoleren is niet mogelijk zonder ventilatie. Ventilatieroosters zorgen ervoor dat er een continue frisse lucht door uw woning stroomt. Ventileren en besparen op uw stookkosten gaan dan ook prima samen. Als u uw kozijnen wilt vervangen, kunt u tegelijkertijd maatregelen nemen om het binnenklimaat van uw woning te verbeteren. Bij aanschaf van ventilatieroosters profiteert u dus van de vele voordelen die het met zich meebrengt voor zowel uw woning als uw gezondheid. De prijzen voor standaard ventilatieroosters beginnen bij €100 voor een raam van 1 m2.

Offertes vergelijken

Er bestaan uiteraard nog veel meer mogelijke kozijnen accessoires. Bent u na het lezen van dit artikel benieuwd geworden naar de mogelijkheden van kozijnen accessoires voor uw woning? Dan kunt u in contact komen met kozijnenspecialisten en meerdere offertes met elkaar vergelijken, om zo tot wel 40% te besparen op de aanschaf van kozijnen accessoires.