Kozijnen en garantie

Met garantie op uw kozijnen kunt u dure vervangingskosten besparen. Wat is de garantie op uw kozijnen?

Kosten

De garantie is vrijwel altijd inbegrepen bij de kosten van uw kozijnen. U betaalt hier dus niets extra voor. Als u op deze website offertes aanvraagt, staat daarin meestal de garantieperiode aangegeven. Als dit niet geval is, dan raden we u aan om dit na te vragen voor u tot koop overgaat.

Garantieperiode

Als er binnen de garantieperiode een defect is aan uw kozijnen, dan kunnen de reparatie- of vervangingskosten vergoed worden. Zowel de garantie als de garantieperiode kan per kozijn afhankelijk zijn van:

  • Materiaal
  • Onderdelen
  • Onderhoud

Materiaal

Per materiaalsoort kan de garantieregelingen verschillen. Dat komt doordat kunststof, aluminium en houten kozijnen uiteenlopende eigenschappen hebben. Bijvoorbeeld verkleuring is bij het ene materiaal eerder aan de orde dan bij het andere. De garantieregeling kan daardoor verschillen. Vraag daarom goed na waarop u precies garantie krijgt en hoe lang.

Onderdelen

Op de onderdelen van uw kozijnen kan een verschillende garantie zitten. We hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet:

  • Kozijnen: gemiddeld 10 tot 15 jaar.
  • Beglazing: gemiddeld 10 jaar.
  • Hang- en sluitwerk: gemiddeld 2 jaar.

Onderhoud

Als u uw kozijnen niet goed schoon houdt, dan kan de garantie komen te vervallen. Een defect kan namelijk ontstaan door bijvoorbeeld opgehoopt vuil. U krijgt dan geen kosten vergoed. Met regelmatig onderhoud kunt u dus veel geld besparen.

Vervangen of repareren?

Als uw kozijn beschadigt is en de garantie is verlopen, dan kan vervangen soms voordeliger zijn dan repareren. Bijvoorbeeld als ze al ouder zijn dan 10 jaar en een groot defect hebben. Bovendien krijgt u op nieuwe kozijnen ook weer nieuwe garantie. Het kan daarom de moeite waard zijn om de verangingskosten en reparatiekosten te vergelijken.

Offertes vergelijken kan 40% voordeel opleveren

Uw kozijnenleverancier maakt in een offerte of tijdens een gesprek duidelijk hoe lang de garantieperiode op een kozijn is. Het is daarom aan te raden om meerdere offertes aan te vragen bij kozijnspecialisten. Dit kan u tot wel 40% voordeel opleveren. Bovendien kunt u dan in alle rust de prijzen vergelijken van kozijnen met garantie.