Kozijnen op maat

Bent u op zoek naar nieuwe kozijnen voor uw woning? Dan bestaat er een grote kans dat u te maken krijgt met maatwerk. Lees hier alles over kozijnen op maat.

Prijzen kozijnen op maat

Kozijnen op maat worden, de naam zegt het al, speciaal voor uw woning op maat gemaakt. De exacte prijs kunnen wij u daarom niet geven, maar wij helpen u graag op weg met een prijsindicatie van de meest gekozen soorten kozijnen:

Soort kozijnOppervlakteGem. prijs (incl. btw, montage en HR++ glas)
Kunststof kozijn1 m²€ 700 - € 800
Houten kozijn1 m²€ 750 - € 900
Aluminium kozijn1 m²€ 800 - € 950

Bovenstaande prijzen geven u een beeld van de gemiddelde prijzen, inclusief materiaal, btw, montagekosten en HR++ glas. Wilt u 4 ramen in uw woonkamer met een totale oppervlakte van 5 m² laten vervangen door nieuwe sfeervolle houten kozijnen? Houd dan rekening met een totaalprijs van ongeveer € 4.000. De volledige klus wordt uit handen genomen, zodat u nergens omkijken naar heeft.

Let op: wanneer u uw kozijnen op maat laat maken, verschillen de prijzen per aanbieder. Wilt u de exacte prijs weten voor nieuwe kozijnen in uw woning? Binnen slechts 2 minuten vult u ons korte offerteformulier in en ontvangt u de exacte prijzen voor kozijnen op maat van niet 1, maar wel 5 specialisten bij u in de omgeving. Doordat u meerdere offertes in huis heeft, ziet u direct welke specialist u de voordeligste tarieven biedt. Hierdoor bespaart u tot wel honderden euro’s op uw nieuwe kozijnen. Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend. U kiest dus zelf of en met welke specialist u in zee gaat.

kozijnen op maat

Kozijnen op maat

Raamkozijnen worden bijna altijd op maat gemaakt. Ieder raam heeft namelijk andere afmetingen en eigenschappen. Het is van groot belang dat het kozijn hier naadloos op aansluit, om onder andere vocht- en isolatieproblemen te voorkomen. Omdat het gaat om maatwerk zijn kozijnen een flinke investering. Nieuwe kozijnen gaan echter met gemak decennia lang mee en zijn dus een uitgave die u slechts 1 of 2 keer in uw leven hoeft te doen. Daarnaast bieden kozijnen op maat ook veel voordelen. Zo worden de kozijnen volledig afgestemd op uw wensen en op de stijl van uw woning. Misschien bent u op zoek naar een wit houten valraam van 90 cm hoog en 120 cm breed en wilt uw buurman juist een kunststof draai-kiepraam van 60 cm hoog en 60 cm breed in een blauwe kleur. Alles is mogelijk bij kozijnen op maat en u heeft volledige keuzevrijheid.

Extra opties

Het samenstellen van uw nieuwe kozijnen op maat ligt volledig in uw eigen handen. Met behulp van professioneel advies van een vakman bepaalt u zelf het materiaal, hang- en sluitwerk, de beglazing en de kleur van uw maatwerk kozijnen. Denk ook eens na over de vele extra’s die mogelijk zijn om uw wooncomfort nog meer te verhogen. Baalt u in de zomermaanden bijvoorbeeld ook altijd zo van de grote hoeveelheid wespen, muggen en andere insecten die ongevraagd naar binnen vliegen? Deze ergenis voorkomt u in de toekomst door uw kozijnen te voorzien van een hor. De prijs van een insectenhor en andere extra opties leest u hieronder:

OptieAfmeting raamGemiddelde prijs (incl. btw, excl. montage)
Insectenhor1 m²€ 75
Ventilatierooster1 m²€ 100
Rolluik handmatig of elektrisch1 m²€ 100 - € 250
Zonwering1 m²€ 130 - € 500

insectenhor

Kies voor een betrouwbare vakman

Laat u uw kozijnen op maat maken? Dan is het van belang dat u kiest voor een ervaren kozijnspecialist. De specialist komt bij u thuis om de juiste maten op te nemen en uw wensen te bespreken. De gegevens geeft de vakman vervolgens door aan de fabriek, waar uw kozijn én de beglazing op maat worden geproduceerd. Wanneer het kozijn gereed is, maakt de specialist met u een afspraak om het kozijn te plaatsen. Zoals u merkt neemt een specialist u al het werk uit handen. Kies daarom voor een ervaren vakman die u vertrouwt. Zo bent u verzekerd van de beste kwaliteit.

Besparen op uw kozijnen op maat

Kozijnen op maat zijn een investering, maar er zijn altijd manieren om te besparen. Kies bijvoorbeeld voor kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen zijn niet alleen het goedkoopst in aanschaf, maar zijn op de lange termijn ook een voordelige keuze. De kozijnen zijn namelijk zeer onderhoudsarm. Over een periode van 30 jaar bent u slechts € 120 per m² kwijt voor het onderhoud van uw kunststof kozijnen. Dit is slechts € 4 per jaar. Deze kosten bestaan uit een periodieke schoonmaakbeurt en het eenmalig vervangen van het hang- en sluitwerk. Met kosten voor vervanging hoeft u voorlopig geen rekening te houden, kunststof kozijnen hebben een levensduur van minstens 50 jaar. Wilt u weten hoe u nóg meer bespaart? Dit leest u in ons artikel over het vinden van goedkope kozijnen.

kozijnen

Vind de perfecte kozijnen voor uw woning

Zijn uw kozijnen toe aan vervanging? Het liefst vervangt u deze door nieuwe kozijnen die naadloos aansluiten op uw wensen en interieur. Om uw perfecte kozijnen op maat te vinden is het verstandig om in zee te gaan met een specialist die u vertrouwt. Maar hoe vindt u een goede en ervaren vakman in uw regio? Hier helpen wij u graag mee. Wij bieden u de mogelijkheid om gratis én vrijblijvend offertes aan te vragen van tot wel 5 specialisten in uw omgeving. Doordat u meerdere offertes ontvangt krijgt u meer inzicht in de verschillende prijzen en door het vergelijken van deze prijzen bespaart u tot wel 40% op uw kozijnen op maat. Uiteraard ontvangt u enkel offertes van betrouwbare aanbieders die de klus goed kunnen uitvoeren. Hierdoor bent u verzekerd van de beste kwaliteit tegen de laagste prijzen.