Kozijnen vervangen

Wilt u uw kozijnen vervangen? Dan bent u vast benieuwd naar meer informatie. Lees snel verder voor de voordelen, prijzen en andere belangrijke informatie over het vervangen van uw ramen.

Kosten kozijnen vervangen

Is het tijd om kozijnen te vervangen in uw woning? Het prijskaartje van deze klus is belangrijke informatie die u kan helpen bij uw aankoop. Wij geven u graag een indicatie van de verwachte kosten voor het vervangen van kozijnen:

Soort kozijnOppervlakteGem. prijs (incl. btw, montage en HR++ glas)
Kunststof kozijn1 m²€ 700 - € 800
Houten kozijn1 m²€ 750 - € 900
Aluminium kozijn1 m²€ 800 - € 950

Zoals u ziet, verschillen de prijzen van kozijnen per materiaalsoort. Zo zijn kunststof kozijnen de meest goedkope kozijnen en betaalt u voor aluminium kozijnen over het algemeen wat meer. Wilt u 3 kozijnen laten vervangen met een totale oppervlakte van 7 m²? Kiest u voor kunststof kozijnen, reken dan op een kostenplaatje van gemiddeld € 5.000. Ook in onderhoud zijn kunststof kozijnen erg voordelig. Over een periode van 30 jaar bent u slechts € 120 per m² kwijt aan het onderhouden van uw kunststof kozijnen. Een voordelige keuze dus, op korte én lange termijn.

De kosten van het vervangen van uw ramen zijn niet alleen afhankelijk van het materiaal van uw kozijnen, maar ook van de specialist die u kiest. Verschillende aanbieders hanteren namelijk wisselende tarieven en het prijsverschil loopt hierdoor soms hoog op. Een goede reden om niet met de eerste de beste specialist in zee te gaan, maar eerst de prijzen van meerdere vakmannen te vergelijken. Omschrijf uw klus op ons korte offerteformulier en vervolgens ontvangt u binnen 2 werkdagen gratis en vrijblijvende offertes van maximaal 5 specialisten in uw omgeving. U heeft nu alle informatie in huis om een voordelige keuze te maken. Consumenten die u voor gingen bespaarden tot wel 40% door het vergelijken van de prijzen. Op een klus van € 5.000 betekent dit een besparing van wel € 2.000. Steekt u dit bedrag ook niet liever in een mooie vakantie, dan in een specialist met te hoge tarieven?

kozijnen vervangen

Waarom uw kozijnen vervangen?

Hoewel kozijnen een lange levensduur hebben, komt er een tijd dat ze oud en slechter worden. Kozijnen worden blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden en krijgen dan ook veel te verduren. Afbladderende verf, tocht door de enkele beglazing of kleine beschadigingen die steeds vaker optreden. Dit zijn allemaal signalen dat uw kozijnen aan vervanging toe zijn. Wacht niet te lang met het vervangen van uw kozijnen, beschadigingen aan uw kozijn kunnen er op den duur voor zorgen dat uw ruit onvoldoende ondersteuning heeft en het risico op gevaarlijke situaties wordt dan steeds groter. Hieronder leest u hoelang uw kozijnen gemiddeld meegaan:

Soort kozijnGemiddelde levensduur
Kunststof kozijn50 jaar
Zachthouten kozijn25 jaar
Hardhouten kozijn40 - 75 jaar
Aluminium kozijn40 jaar

Merkt u dat de levensduur van uw kozijnen ten einde loopt? Overweeg dan om ze te vervangen. Ook als uw kozijnen nog in prima staat verkeren, kan het plaatsen van nieuwe kozijnen lonen. Het vervangen van kozijnen levert u nu namelijk de volgende voordelen op:

  • lagere energierekening
  • meer veiligheid
  • een mooie uitstraling van uw woning

Verlaag uw energiekosten

Zijn uw kozijnen al wat ouder? Dan is de kans groot dat u onnodig teveel geld betaalt aan stookkosten. Veel oude kozijnen isoleren namelijk slecht, zeker in combinatie met enkel glas. Dit zorgt niet alleen voor tocht, maar ook voor veel warmteverlies. Uw verwarming moet extra hard stoken om de temperatuur in huis aangenaam te houden, met hoge energiekosten als vervelend gevolg. Alle kozijnen zijn tegenwoordig voorzien van optimale isolatie en het vervangen van uw kozijnen is dan ook een investering die u op den duur weer terugverdient. Zeker wanneer u kiest voor nieuwe kozijnen in combinatie met HR++ beglazing. HR++ glas isoleert 2,5 keer beter dan standaard dubbel glas en levert voor een gemiddeld rijtjeshuis een besparing op van € 120 per jaar. Heeft u nog enkel glas in uw huidige kozijnen? Dan kan het toevoegen van HR++ glas u zelfs € 260 per jaar opleveren. Een investering die loont.

nieuwe kozijnen voor goede isolatie

Maak uw woning ontastbaar voor inbrekers

Woninginbraken, regelmatig komen ze voorbij in het nieuws. Ons gevoel van veiligheid gaat er dan ook niet op vooruit. De kwaliteit van kozijnen is tegenwoordig zo goed dat ze bijdragen aan een veiligere woning. Wilt u ramen die eruit springen qua inbraakveiligheid? Kies dan voor aluminium of stalen kozijnen. Minstens net zo belangrijk is om uw kozijnen te voorzien van sterk hang- en sluitwerk. Controleer de veiligheid van uw sloten door te kijken of uw hang- en sluitwerk is voorzien van een SKG-logo. Hoe meer sterren er bij dit logo staan (maximaal 3 sterren), hoe veiliger het slot.

Laat uw huis weer stralen

De extra isolatie en veiligheid zijn natuurlijk al redenen genoeg om uw kozijnen te vervangen, maar ook het effect dat nieuwe kozijnen hebben op de uitstraling van uw woning is niet onbelangrijk. Oude kozijnen, die er slecht uitzien, doen afbreuk aan de uitstraling van uw gehele woning. Wilt u dat uw kozijnen weer net zo stralen als de rest van uw interieur? Deze wens wordt werkelijkheid door het vervangen van uw kozijnen.

uitstraling kozijnen vervangen

Kozijnen vervangen: Typen

Het vervangen van uw kozijnen is het perfecte moment om uw wensen in kaart te brengen. Door vooraf goed te bedenken welke eigenschappen u belangrijk vindt aan een kozijn, is de kans groot dat u de juiste keuze maakt. Hieronder staan de 3 meest gekozen soorten kozijnen en hun belangrijkste eigenschappen:

  • kunststof kozijnen: lage aanschafprijs, weinig onderhoud nodig
  • houten kozijnen: warme uitstraling, bewerkbaar materiaal
  • aluminium kozijnen: sterk materiaal, geschikt voor grote raampartijen, inbraakwerend

Kies voor de beste specialist

De zoektocht naar een goede kozijnspecialist gaat niet altijd voorspoedig. Het liefst ontvangt u zoveel mogelijk prijsinformatie, maar het aanvragen van offertes van verschillende specialisten kan veel tijd in beslag nemen, zeker wanneer u ook nog moet wachten op de reacties. Dit is natuurlijk zonde van uw tijd. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om offertes aan te vragen van tot wel 5 specialisten in uw regio, door slechts één kort offerteformulier in te vullen. Na het versturen van het offerteformulier ontvangt u binnen 2 werkdagen alle offertes in huis. Hierna kiest u zelf de specialist met de beste prijs-kwaliteitverhouding die uw ramen mag vervangen. Het aanvragen van offertes is gratis en helemaal vrijblijvend. De touwtjes heeft én houdt u dus volledig in eigen hand.

kozijnen vervangen