Vensterbanken en radiatorbekleding

Vensterbanken zijn onmisbaar in een woning. Wij geven u de voor- en nadelen van verschillende vensterbanken en radiatorbekleding. Zo kiest u vensterbanken en radiatorbekleding die passen binnen uw huis.

Prijzen

De prijzen voor vensterbanken en radiatorbekleding verschillen per materiaal en lengte. Voor een vensterbank van 3 meter betaalt u gemiddeld €50. Als u benieuwd bent hoeveel u kwijt bent aan het plaatsen van vensterbanken of radiatorbekleding in uw woning kunt u hier vrijblijvend offertes opvragen van specialisten bij u in de regio.

Waarom vensterbanken?

Een vensterbank is de plank of plaat die tussen de vloer en de onderkant van uw kozijnen wordt geplaatst. U kunt vensterbanken kopen in verschillende materialen en lengtes. De maat van een vensterbank varieert meestal tussen de 2,5 en 4 meter.

Een vensterbank kan ruimte in een huis creëren en zorgen dat de warmte niet onmiddellijk tegen het koude raam verloren gaat. Daarnaast worden vensterbanken vaak gebruikt om het huis te decoreren met bijvoorbeeld plantenbakken. Buiten zorgen vensterbanken voor goede afwatering en binnen voor mooie afwerking van de kozijnen.

Voor- en nadelen

Als u nieuwe vensterbanken wilt plaatsen, is het handig om eerst de voor- en nadelen van de verschillende materialen tegen elkaar af te wegen. Daarnaast kunt u natuurlijk altijd het advies van een expert vragen, om zeker te zijn dat u geschikte vensterbanken kiest voor uw woning. De meest voorkomende materialen voor vensterbanken zijn:

vensterbankHouten vensterbanken

Een vensterbank van hout is duurzaam en geeft een natuurlijk uiterlijk aan uw huis. Een huis met houten vensterbanken oogt vaak warm en sfeervol. Een voordeel aan houten vensterbanken is dat ze redelijk eenvoudig aan te passen zijn. Zo kunt u de vensterbanken van een andere kleur voorzien met verf en zelfs de breedte aanpassen.

Kunststof vensterbanken

Kunststof vensterbanken zijn krasvast en recyclebaar. Kunststof kozijnen zijn daarnaast waterafstotend en UV bestendig. Met kunststof kozijnen creëert u een strak en modern uiterlijk in uw huis. Deze vensterbanken zijn makkelijk schoon te houden en hebben weinig onderhoud nodig.

Natuursteen vensterbanken

Vensterbanken van natuursteen zijn over het algemeen vrij kras- en vlekgevoelig, maar dit draagt bij aan een authentiek uiterlijk. De kwaliteit van natuursteen vensterbanken is zeer goed. Plaatst u vensterbanken van natuursteen, dan gaan deze een leven lang mee. Marmer is een uitermate geschikte natuursteen voor vensterbanken, zowel binnen als buiten. Het materiaal is duurzaam en vorst- en hittebestendig. U kunt er ook voor kiezen om composiet als natuursteen te gebruiken, dit geeft uw huis een sfeervolle uitstraling. Afhankelijk van het type natuursteen, kunt u een beschermlaag aanbrengen om te zorgen dat uw vensterbanken lang mooi blijven. Dit kan door middel van een coating of impregneerspray.

Let op: raadpleeg altijd een specialist over het onderhoud van uw natuurstenen vensterbanken. Het onderhoud kan sterk verschillen per natuursteen.

Waarom radiatorbekleding?

U kunt uw radiator wegwerken door middel van radiatorbekleding. Die plaatst u voor uw radiator, onder uw vensterbanken. Radiatorbekleding bestaat in vele stijlen, van klassiek tot modern. In combinatie met uw vensterbanken kan radiatorbekleding dan ook een geheel andere stijl aan uw huis geven. Een nadeel is het warmteverlies, aangezien uw radiator enigszins wordt afgesloten van de ruimte die wordt verwarmd. Een oplossing hiervoor zijn ventilatiesleuven. Deze kunt u aan laten brengen zodat de luchtstroom wordt bevorderd, maar het oogt vaak minder luxe en er kunnen dingen in vallen.

radiatorbekleding

Bespaar tot 40% op vensterbanken

Wilt u na het lezen van dit artikel vensterbanken of radiatorbekleding laten plaatsen? U kunt op deze site snel en overzichtelijk offertes opvragen van specialisten in uw regio. Door de verschillende prijzen naast elkaar te leggen, bespaart u tot wel 40%.