Een duurzaam huis met kunststof kozijnen

Het platform Duurzaam Gebouwd wil meer consumenten verleiden om hun huis duurzamer te maken. Het vervangen van kozijnen is een voorbeeld van een belangrijke maatregel.

Nieuw platformDuurzaamgebouwd

Duurzaam Gebouwd, het kennisplatform voor duurzaam bouwen in Nederland, heeft aangekondigd dit jaar een nieuw consumentenplatform te lanceren: “Duurzaam wonen”. In samenwerking met mediabedrijf Sanoma zullen consumenten via internet, tv en gedrukte media enthousiast worden gemaakt voor duurzaam wonen.

Naast het aanreiken van inspiratie is het ook de bedoeling om mensen aan te zetten tot concrete actie, bijvoorbeeld het beter isoleren van hun huis door het plaatsen van dubbel glas of het vervangen van de kozijnen.

Duurzaam (ver)bouwen

Duurzaam Gebouwd geeft aan dat het platform minder gericht zal zijn op milieu of techniek, maar vooral op lifestyle en comfort. Energiezuinige maatregelen zijn niet alleen goed voor de wereld om ons heen, maar maken een huis ook tot een prettige leefomgeving. Het team van Kozijnen Weetjes vertelt u graag waarom duurzaam (ver)bouwen aantrekkelijk is voor u en uw portemonnee.

Kunststof kozijnen geven comfort

Heeft u al eens overwogen om uw huis duurzamer te maken? U kunt hierbij denken aan de manier waarop de warmte voor uw huis opgewekt wordt, en aan de mate van isolatie van uw huis. Houdt uw woning genoeg warmte binnen, of gaat er veel verloren door het ontbreken van isolatie? Voorziet u uw ramen bijvoorbeeld van kunststof kozijnen, dan wordt het al veel eenvoudiger om de temperatuur in huis goed op peil te houden. Dit verhoogt het comfort in uw woning dus aanzienlijk.

Minder stookkosten

Natuurlijk brengt het goed isoleren van uw huis ook financiële voordelen met zich mee. Doordat de warmte beter in huis wordt gehouden, bent u veel minder stookkosten kwijt. Plaatst u kunststof kozijnen en isolatieglas in uw hele woning, dan bespaart u gemiddeld al snel € 250 per jaar.

Waar kiest u voor?

Hoe denkt u over investeren in een energiezuiniger huis? Waar zou u mee beginnen – met de verwarming, de isolatie van uw woning, of nog iets heel anders? Is voor u al duidelijk hoe lang het duurt voor u zo’n investering heeft terugverdiend, of vindt u de aanschaf van bijvoorbeeld nieuwe kozijnen nog te groot? Laat het ons weten, en heeft u vragen, stel die dan gerust.

Rate this post