Hoe maakt u zelf houten kozijnen?

Op zoek naar nieuwe houten kozijnen en benieuwd naar de mogelijkheden om deze zelf te maken? U vindt hier een aantal tips om ervoor te zorgen dat uw eigen gemaakte houten kozijnen een groot succes worden.

Een goed begin is het halve werk

Als u de uitdaging aan wilt gaan en zelfstandig houten kozijnen wilt maken, dan is het belangrijk dat u allereerst de kozijnen goed opmeet. Meet voor de zekerheid alles twee keer om meetfouten te voorkomen. Door meetfouten kunnen uw kozijnen namelijk onbruikbaar worden. Hoe u de kozijnen correct op kunt meten, leest u hier. Daarnaast is het belangrijk dat u hout gebruikt dat echt recht is, u kunt hiervoor het beste naar een houthandel gaan.

Goed hout is belangrijk

Als de kozijnen correct opgemeten zijn kunt u doorgaan naar de volgende stap: kies het juiste hout. Wilt u zo min mogelijk onderhoud aan uw houten kozijnen hebben dan zijn hardhouten kozijnen iets voor u. Voor mensen met een wat lager budget zijn zachthouten kozijnen een goed alternatief. Om er zeker van te zijn dat het hout dat u gebruikt voor uw kozijnen milieubewust geproduceerd is, kunt u letten op het FSC-keurmerk. Hout dat voorzien is van dit keurmerk wordt op een milieuvriendelijke manier geproduceerd.

Een duurzame investering

Houten kozijnen kunnen, indien juist onderhouden, tot wel 70 jaar mee en zijn dus een duurzame investering in uw woning. Hout is stevig, ambachtelijk en oogt natuurlijk, uw woning verkrijgt hiermee een huiselijke stijl.

Toch liever een kozijnspecialist?

Wilt u toch liever houten kozijnen die door een kozijnspecialist worden geleverd, dan kunt u hier gratis en vrijblijvend offertes opvragen van kozijnspecialisten in uw regio. U bespaart zo tot wel 40% op de aanschaf van uw houten kozijnen.

2.5/5 - (2 stemmen)