Kozijnen en duurzaamheid gaan samen

Duurzame kozijnen worden tegenwoordig in verschillende woningen geplaatst. Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 28 mei werden 230 duurzame bouwprojecten centraal gesteld.
Door het hele land waren op zaterdag 28 mei verschillende bouwprojecten opengesteld tijdens de Dag van de Bouw, waar in totaal maar liefst 100.000 bezoekers op af zijn gekomen. Een van de bouwprojecten die bezocht kon worden, was een appartementencomplex in Venlo.

Recyclebare kozijnen

De bouw maakt hetVoor de bouw van het appartementencomplex in Venlo werden verschillende duurzame materialen gebruikt. Zo zijn er naast onder andere isolatieglas ook recyclebare kozijnen geplaatst. Er bestaan diverse recyclebare kozijnen, maar over het algemeen zijn kunststof kozijnen het meest recyclebaar. Dit maakt kunststof kozijnen milieuvriendelijk en duurzaam.

Kozijnen met het FSC keurmerk

Niet alleen kunststof kozijnen kunnen duurzaam zijn, maar ook houten kozijnen. Duurzame houten kozijnen kunt u herkennen aan het FSC keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat het hout van de kozijnen is gehaald uit een bos waar verantwoord bosbeheer gestimuleerd wordt. U kiest dus voor duurzaamheid, als u kiest voor kozijnen met het FSC keurmerk.

Duurzame kozijnen aanschaffen

Als u duurzame kozijnen wilt aanschaffen, doet u er goed aan om kozijn offertes aan te vragen. Door het aanvragen van kozijn offertes kunt u namelijk prijzen van meerdere kozijnspecialisten vergelijken. Vervolgens kunt u de beste prijs voor uw kozijnen kiezen en tot wel 30% op de prijs van uw kozijnen besparen.

Rate this post