Kozijnen maken uw huis!

Heeft u net een nieuwe woning gekocht of kan uw woning wel een facelift gebruiken? U leest hier hoe u met kozijnen een bepaalde stijl aan uw woning kunt geven.

Kosten

Het vervangen van uw kozijnen brengt kosten met zich mee. Hoe hoog deze kosten precies zullen zijn, hangt onder andere af van het soort kozijnen waar u voor kiest. De kozijnen in de voorgevel van een gemiddeld rijtjeshuis in Nederland kunnen worden vervangen voor ongeveer €5.000. Voor deze prijs heeft u kunststof kozijnen, inclusief isolatieglas, BTW en arbeidskosten. Houten kozijnen zijn ongeveer even duur en de prijzen voor aluminium en staal liggen iets hoger. Voor exacte prijsindicaties kunt u hier offertes aanvragen en vergelijken van kozijnspecialisten in uw regio.

Welke kozijnen passen bij uw stijl?

Als u heeft besloten om uw kozijnen te vervangen vanwege het verbeteren van de isolatie of ter beveiliging van uw woning, bedenk dan ook dat u met het vervangen van uw kozijnen ook uw woning van een nieuwe stijl kunt voorzien. Wat dacht u van een authentiek en warm uiterlijk met houten kozijnen? Of houdt u juist van een strakke stijl die u met aluminium of staal kunt creëren?

  • Authentieke uitstraling
  • Moderne en strakke uitstraling
  • Kozijnen naar uw smaak

Authentieke kozijnen

Authentieke woningen worden getypeerd door hun traditionele, soms nostalgische details. Gedacht kan worden aan woningen in de jaren ’30 stijl, (woon)boerderijen en landhuizen. Tegenwoordig is de traditionele scheiding tussen stijl en locatie grotendeels verdwenen, zo zijn boerderijen niet enkel op het platteland maar ook in de steden te vinden en landhuizen met rieten kappen komen steeds vaker voor op het platteland. Houten kozijnen dragen bij aan dit authentieke uiterlijk. Hout is een natuurlijk product en geeft uw woning een warm en huiselijk gevoel. U kunt echter ook kiezen voor kunststof kozijnen met houtnerfstructuur, om zo het authentieke uiterlijk te behouden en met het gemak van kunststof.

Authentieke kozijnen 1

Moderne en strakke kozijnen

Bent u meer van de strakke en moderne stijlen, dan kunt u er ook voor kiezen om aluminium of stalen kozijnen te plaatsen. Deze kozijnen zijn in staat om grote glasoppervlakten te dragen, waardoor een strakker uiterlijk kan worden gecreëerd. Deze strakke stijl oogt vaak tijdloos en is daardoor een investering waar u niet snel op uitgekeken zult raken.

Moderne kozijnen

Kozijnen naar uw smaak

Het is uiteraard ook mogelijk om verschillende stijlen met elkaar te combineren. Zo kunt u denken aan woningen met een rieten dak gecombineerd met stalen kozijnen, of kunststof kozijnen maar dan met een houtuiterlijk, zodat u de voordelen van beide materialen samen kunt voegen. Door de nieuwste technieken kunnen kunststof kozijnen tegenwoordig in allerlei kleuren worden geleverd. Hieronder staan een aantal mogelijkheden met kunststof kozijnen weergegeven.

Basis wit of crème

De basis van kunststof kozijnen is wit of crème, dit is dan ook de meest voordelige keuze. Daarnaast zijn wit en crème ‘veilige’ kleuren die tijdloos zijn, waardoor de stijl van uw woning niet snel uit de toon zal vallen. Wit en crème zijn kleuren waar de meeste mensen van houden, omdat een huis hier licht en ruimtelijk door oogt. Bij een eventuele verkoop zullen potentiele kopers dan ook niet snel worden tegengehouden vanwege een extreme of aparte kleur kozijnen.

Kozijnen kleuren

Als uw woning geschikt is om een extreme make-over te ondergaan, dan kunt u natuurlijk ook kiezen voor een aparte kleur, dit kan uiteenlopen van gifgroen tot roze. Tijdens de fabricage worden de kozijnen dan voorzien van de gewenste kleur, zodat deze niet naderhand nog bewerkt hoeven te worden. Deze techniek heet coëxtrusie. Door deze techniek is een kozijn ook nog extra krasvast.

Houtnerf

Als u neigt naar kozijnen van hout vanwege de natuurlijke uitstraling, maar u twijfelt vanwege het onderhoud, dan kunnen kunststof kozijnen met houtnerffolie een goed alternatief voor u zijn. Kunststof kozijnen met houtuiterlijk worden vaak voorzien van een houtverbindingslook (HVL), wat de kunststof kozijnen nog meer de stijl van houten kozijnen geeft. Door deze verbinding is een mooie rechte hoek zichtbaar, zonder onderbreking. Met houtnerffolie wordt het warme gevoel van houten kozijnen optimaal gecombineerd met de praktische voordelen van kunststof.

Offertes vergelijken

Voor welke materialen en stijl u ook kiest, u wilt altijd verzekerd zijn van kwalitatief goede en prijsgunstige kozijnen. Door hier meerdere offertes met elkaar te vergelijken, kunt u tot wel 40% besparen bij de aanschaf van uw nieuwe kozijnen.

Rate this post