Onzichtbare ramen

Jarenlang hebben architecten hierop moeten wachten, onzichtbare ramen. Ringo Cruysberghs uit Koersel-Beringen bracht de allereerste ‘invisible window’ op de markt. Met Rinvisible is de visuele barrière tussen binnen en buiten verdwenen.

Bloed, zweet en tranen

Het kostte Ringo Cruysberghs veel tijd en moeite om zijn uitvinding te lanceren. Naast zijn dagelijkse leiding over zijn eigen bedrijf Cruysberghs7, maakte hij in zijn vrije tijd talloze schetsen en ontwerpen. Toen hij hoorde dat zijn idee nog nergens op de wereld verkocht werd, nam Ringo verdere stappen.

Huis en tuin smelten samen

De onzichtbare ramen zijn zeer geschikt voor de moderne woning. Normaal gesproken kijk je altijd tegen de kozijnen aan. Hoe minimalistisch ook, het breekt het zich naar buiten toe. Door de onzichtbare raamprofielen verdwijnt de overgang van binnen naar buiten. Met de ramen van Rinvisible smelten huis en tuin als het ware samen. Hierdoor heeft u een prachtig zicht naar buiten.

onzichtbare ramen

Hoe werkt het

Het raamprofiel wordt volledig onzichtbaar achter de buitenmuur en onder de vloer verwerkt. De binnenzijde wordt afgewerkt met een overschilderbare gipsplaat of hout, dat volledig aansluit op het interieur. Eerdere oplossingen voor ramen zonder kozijnen waren niet zo praktisch als de Rinvisible. Bij deze ideeën was er veel breekwerk nodig als er iets mis was met het glas.

Schuifdeuren

Naast de ramen zonder profielen is er ook een oplossing voor schuifdeuren. Standaard schuifdeuren worden zo geplaatst dat de deur hoger komt te liggen dan de buitenvloer. Bij de schuifdeuren van Rinvisible lopen de vloeroppervlakken tussen binnen en buiten op hetzelfde niveau door. De schuifdeuren worden standaard geautomatiseerd door middel van een elektro motor, waardoor u geniet van veel comfort.

Hoge isolatiewaarden

Zowel de ramen als de onzichtbare profielen hebben een zeer hoge isolatiewaarde. Het systeem is dankzij het uniek ontwerp volledig thermisch onderbroken en vrij van koudebruggen. Tevens is Rinvisible volledig luchtdicht, waardoor een centraal ventilatiesysteem optimaal zijn werk kan doen. Daarnaast is het mogelijk om Rinvisible te voorzien van ventilatieroosters, hierdoor ben je verzekerd van een goed binnenklimaat.

Nog even geduld

Bent u enthousiast over deze moderne ramen, dan moet u nog even geduld hebben. Het product bevindt zich nog in de beginfase en wordt langzaam uitgerold in Vlaanderen. Ringo Cruysberghs hoopt na verloop van tijd Rinvisible te lanceren in andere landen. Kozijnen-Weetjes.nl houdt u op de hoogte.

Rate this post