MOVAIR+ zorgt voor gezonde lucht in huis

Tegenwoordig hebben veel huizen last van een slechte binnenlucht kwaliteit. Dit komt door de goede isolatie en slechte ventilatie. Dit veroorzaakt vermoeidheid, concentratieproblemen en verhoogt de stressgevoeligheid.

Situatie vroeger

Oude huizen waren vroeger minder goed geïsoleerd, daarom werden er in de huizen grote radiatoren geïnstalleerd. Reden hiervan was om de koude tocht te verwarmen. Doordat de koude lucht verwarmd werd, had men geen last van de tocht. Toch was er in huis voldoende ventilatie.

Situatie nu

Tegenwoordig zijn huizen steeds beter geïsoleerd. Boven de kozijnen zitten ventilatieroosters die zorgen voor frisse lucht. De kleine radiatoren kunnen de koude frisse lucht niet meer verwarmen. Hierdoor krijgt u steeds vaker last van tocht, en worden de ventilatieroosters gesloten. Hierdoor komt er onvoldoende frisse lucht in de woning wat slecht is voor de gezondheid.

MOVAIR

MOVAIR+

MOVAIR+ is een innovatief systeem die zorgt voor een gezonde binnenlucht in huis, en u geen last heeft van tocht. De ventilerende onderdorpel zuigt verse frisse lucht aan en filtert dit. Vervolgens wordt de lucht verwarmd en de kamer ingeblazen. De koude lucht in de kamer wordt weer aangezogen en naar buiten geblazen. De CO2 sensor zorgt dat er steeds voldoende verse lucht in de kamer wordt geblazen.

Voordelen

MOVAIR+ heeft veel voordelen en niet enkel de ventilerende werking. De onderdorpel van glasvezel vervangt de hard houten onderdorpel, waardoor minder houtkap nodig is. Ook is de onderdorpel ontzettend sterk in verhouding tot het gewicht en heeft het een hoge slagvastigheid. Hierdoor heeft de dorpel een levensduur van 50 jaar. Tevens heeft de dorpel een hoge isolatiewaarde en is brandwerend.

Rate this post