Nieuwe kozijnen en beglazing

Bij het plaatsen van nieuwe kozijnen is de beglazing doorgaans bij de prijs inbegrepen. Nieuwe beglazing zorgt voor dubbel voordeel op de isolatie.

Belangrijkste redenen

Kozijnen

Verbeterde isolatie Het vervangen van kozijnen kan om verschillende redenen gunstig zijn. De belangrijkste reden is beschadiging aan de oude kozijnen. Vervangen kan in zo’n geval voordeliger uitpakken dan renovatie. Laat u uw beschadigde raamkozijnen vervangen, dan profiteert u direct van nog meer voordelen:

  • Verbeterde veiligheid
  • Verbeterde uitstraling van uw huis

Gaat u vooral voor het verbeteren van de isolatie van uw woning, dan werkt dit voordeel vaak dubbelop. Nieuwe raamkozijnen bieden de mogelijkheid om ook te kiezen voor nieuwe beglazing met goed isolerend dubbel glas.

Dubbel voordeel

In oude ramen zit vaak ook enkel of verouderd dubbel glas. De constructie kan het gewicht van nieuw glas dan niet aan. Laat u uw raamkozijnen vervangen door nieuwe exemplaren, dan ontstaat ook de mogelijkheid voor beter isolatieglas. Zo levert uw investering in het vervangen van de kozijnen dubbel voordeel op de isolatie van uw woning, en dus ook meer besparing op uw stookkosten.

HR++ glas meestal inbegrepen

Bij nieuwe kozijnen hoeft u meestal niet expliciet te kiezen voor isolatieglas. In nieuwe kozijnen zit doorgaans standaard HR++ glas, de populairste glassoort in Nederland. HR++ glas isoleert zeer goed, door een speciale coating en door het laagje edelglas tussen de twee glasplaten. Deze beglazing houdt de warmte zeer goed binnen, zodat u de temperatuur in huis goed kunt reguleren.

Tip: controleer op de offerte voor uw nieuwe kozijnen het type glas dat is inbegrepen.

Hout, kunststof of aluminium

Nieuwe kozijnen zijn tegenwoordig altijd ingesteld op isolatieglas. Het materiaal waar u voor kiest heeft daarop geen invloed. Of de constructie nu van hout, kunstof of aluminium is, het is altijd mogelijk om er bijvoorbeeld HR++ glas in te zetten.

Heeft u uw kozijnen vervangen?

Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen. Heeft u uw kozijnen laten vervangen, en merkt u ook verbeteringen op het gebied van isolatie? Laat het ons weten door op dit artikel te reageren.

Rate this post