Welk kozijn past bij uw woonstijl?

Kozijnen saai? Niets ervan, kozijnen leveren een grotere bijdrage aan uw interieur dan u denkt. Benieuwd naar welke kozijnen perfect bij uw woonstijl passen? Dat leest u hier.

Woonstijl #1: modern & design

Houdt u van een minimalistisch en strak interieur? Dan is de kans groot dat uw huis is voorzien van de moderne & design woonstijl. De woonstijl staat bekend om de strakke lijnen en rechte hoeken. Felle accentkleuren, zoals rood en geel, en grafische prints komen regelmatig voorbij in een modern interieur, maar ook met enkel zwart, wit en grijstinten komt dit interieur goed tot haar recht. Het is belangrijk dat er een gevoel van rust en ruimtelijkheid wordt behouden door te kiezen voor weinig, maar wel opvallende accessoires. Heeft of wilt u een modern interieur en zoekt u naar kozijnen die hier naadloos op aansluiten? Kies dan voor kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen hebben een strakke uitstraling en zijn bovendien in iedere gewenste kleur leverbaar. Kies voor subtiele kunststof kozijnen in zwart of wit óf maak uw ramen echte blikvangers door uw kunststof kozijnen te bestellen in een opvallende accentkleur, bijvoorbeeld felblauw.

modern interieur

Woonstijl #2: stoer & industrieel

Alle woonbladen en interieurblogs zijn er weg van en wij ook: de stoere en industriële woonstijl. De industriële woonstijl past perfect in loft woningen en oude fabriekspanden en schoolgebouwen die zijn omgebouwd tot woonruimtes. Ook in nieuwbouwwoningen wordt deze woonstijl echter steeds vaker toegepast. Dit interieur kenmerkt zich door het gebruik van ruwe materialen, zoals metaal, beton, glas en hout. Het is dan ook geen verrassing dat stalen kozijnen een prachtige toevoeging zijn aan dit interieur. Stalen kozijnen hebben niet alleen de robuuste uitstraling waar u naar op zoek bent, maar zijn ook sterk waardoor ze grote glaspartijen met gemak kunnen dragen. Dit resulteert in kozijnen met smalle profielen die de ruimtelijkheid bieden die zo goed past bij een industrieel interieur. Hoewel stalen kozijnen een unieke uitstraling hebben, zijn ze helaas wel prijzig in aanschaf. Zoekt u een goedkoper alternatief? Kijk dan eens naar aluminium kozijnen. Aluminium kozijnen hebben een soortgelijke uitstraling en zijn goedkoper in aanschaf.

industrieel interieur

Woonstijl #3: landelijk & romantisch

Al tientallen jaren is het landelijke interieur geliefd onder velen. De sfeer van het platteland heeft u voortaan iedere dag in huis als u kiest voor de landelijke woonstijl. Door de zachte kleuren, zoals natuur- en pasteltinten, krijgt uw inrichting een warme en uitnodigende sfeer. Romantische en knusse accessoires, zoals plaids, kaarsen, bloemen en kussens maken dit interieur helemaal af. Natuurlijke materialen, zoals hout en riet versterken het landelijke gevoel en de vraag welke kozijnen perfect passen in deze woonstijl is dan ook snel beantwoord. Houten kozijnen hebben een warme uitstraling waar veel mensen verliefd op zijn. Een duurzaam product uit de natuur om het landelijke gevoel in uw woning te versterken.

landelijk interieur

Welke kozijnen kiest u?

U weet nu welke kozijnen qua uiterlijk het beste passen bij uw woonstijl. Natuurlijk is niet alleen het uiterlijk van een kozijn belangrijk, maar moeten nieuwe kozijnen ook op uw wensen aansluiten op het gebied van prijs, onderhoud en levensduur. Laat u daarom altijd persoonlijk adviseren door een vakman. Deze bekijkt uw situatie en vertelt u vervolgens exact welke kozijnen niet alleen perfect passen bij uw woonstijl, maar ook bij uw wensen.

Rate this post