Wooninspiratie: nieuwe zolder met een dakraam

Heeft u een rommelige en donkere zolderkamer waar u niets mee doet? Zonde, met een kleine aanpassing tovert u uw zolder namelijk snel om tot een waardevolle ruimte in huis. Bekijk hieronder wat een dakraam voor uw zolderkamer kan betekenen.

Een donkere zolderkamer? Niet lang meer!

De zolder, voor veel mensen is dit geen drukbezochte ruimte in huis. Vaak maken we enkel een tripje naar de zolder als we op zoek zijn naar een oud boek of een stuk gereedschap dat hier opgeslagen ligt. Dat de meeste zolders weinig worden gebruikt is zonde, een zolderruimte biedt namelijk veel mogelijkheden. Met een kleine verbouwing creëert u al een volledig nieuwe en frisse ruimte die u vervolgens goed kunt gebruiken als slaapkamer, kinderkamer, werkkamer of zelfs badkamer. Een stuk meer leefruimte dus. Maar hoe gaan we van start met het omtoveren van onze zolderruimte? Een grote verbouwing is gelukkig niet nodig. Een zolder geeft u al een volledige metamorfose met één simpele toevoeging: een dakraam.

dakraam

Maakt een dakraam echt het verschil?

U zult vast denken: een dakraam, maakt dit echt zo’n groot verschil? Het antwoord is ja. Nu komt dit niet door simpelweg de toevoeging van een raam, maar vooral door de extra lichtinval die dit raam met zich meebrengt. Dit maakt de ruimte niet alleen een stuk lichter, maar laat het ook nog eens aanzienlijk frisser en ruimer ogen. In één klap gaat de zolder van rommelige opslagruimte, naar misschien wel de mooiste kamer in huis. Eén ding is zeker: de ruimte met het mooiste uitzicht is het sowieso. Wilt u nóg meer luxe? Tegenwoordig zijn er ook elektrische dakramen, die u op afstand kunt sluiten en openen. Deze dakramen zijn tevens voorzien van een regensensor, waardoor het raam automatisch sluit bij regen en uw interieur dus 24 uur per dag in veilige handen is. De zon kan natuurlijk niet altijd schijnen.

dakraam

dakraam

Een stapje verder? Creëer uw eigen balkon of dakterras

Vindt u een dakraam een goede optie, maar zou u ook wel heel graag een balkon of dakterras willen? Dat kan, wanneer u kiest voor een balkon- of dakterrasvenster. Met een balkonvenster creëert u een balkon in uw zolderkamer. Verwacht meer daglicht, heerlijke frisse lucht en een spectaculair uitzicht. Met een lekkere kop koffie en een mooi boek brengt u de dagen in ontspanning door in uw nieuwe balkonvenster. Het vergroten van uw leefruimte kan ook. Kies dan voor een dakterrasvenster. Met een dakterrasvenster heeft u toegang tot uw eigen terras en geeft u uw zolder de sfeer van het relaxte buitenleven.

balkonvenster

dakterrasvenster

De zolder: niet langer ‘de vergeten ruimte’ in huis

Uw zolder verdient het absoluut niet om vergeten te worden. De mogelijkheden met een zolderkamer zijn namelijk eindeloos. Gaat u uw zolder een nuttige functie geven? Dan zult u zien dat uw huis ineens een stuk groter lijkt. Ideaal voor wanneer u ruimte tekort komt of misschien wel een gezinsuitbreiding in de planning heeft staan. Kijk dus eens naar de mogelijkheden voor een dakraam en laat u verbazen.

dakraam

Rate this post