Kozijnen prijzen

Wilt u uw kozijnen vervangen en bent u benieuwd naar de kosten? In dit artikel zetten we de prijzen van kozijnen in een handig overzicht.

Kozijnen prijzen

Merkt u dat uw huidige kozijnen beschadigd zijn, tocht doorlaten of er lelijk uitzien? Dan is het de hoogste tijd om uw kozijnen te vervangen. Nieuwe kozijnen laten uw ramen weer stralen en zijn essentieel voor goede isolatie van uw woning. Voordat u overgaat tot aankoop, bent u vast benieuwd naar de prijzen van kozijnen. De exacte prijs verschilt per situatie, maar wij helpen u graag op weg met een indicatie van de totale kosten.

Soort kozijnOppervlakteGem. prijs (incl. btw, montage en HR++ glas)
Kunststof kozijn1 m²€ 700 - € 800
Houten kozijn1 m²€ 750 - € 900
Aluminium kozijn1 m²€ 800 - € 950

Bent u het helemaal zat dat uw kozijnen zoveel koude lucht naar binnen laten en bent u klaar voor de overstap naar goed isolerende kunststof kozijnen met HR++ glas? Voor het vervangen van 6 ramen in uw woonkamer met een totale oppervlakte van 8 m² bent u gemiddeld € 6.000 kwijt. Deze kosten zijn voor het totale plaatje en zijn dan ook inclusief btw, montage en het uitstekend isolerende HR++ glas.

Bespaar tot wel 40% op uw nieuwe kozijnen

Nieuwe kozijnen vragen om een investering. U heeft echter de mogelijkheid om te besparen op uw kozijnen. Door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen krijgt u niet alleen inzicht in de exacte prijzen van kozijnen voor uw situatie, maar ziet u ook direct welke aanbieder de voordeligste prijs biedt. Het aanvragen van offertes doet u gewoon vanuit uw eigen stoel door ons korte offerteformulier in te vullen. Vervolgens ontvangt u binnen 2 werkdagen offertes van maximaal 5 specialisten in uw regio en bepaalt u zelf aan welke vakman u de klus wilt uitbesteden. Uiteraard is het aanvragen van offertes geheel vrijblijvend en zit u dus nergens aan vast.

Kozijnen prijzen

Materiaalkosten

U heeft nu een indicatie van de totale kosten voor het vervangen van uw kozijnen. Wilt u graag weten wat de kosten zijn van de kozijnen zelf, exclusief de kosten voor de montage? Bekijk hieronder een duidelijk overzicht. Let op: onderstaande kosten zijn een indicatie.

MateriaalPrijs kozijn 60 x 60 cm (vast raam)Prijs isolatieglasTotaalprijs (excl. montage)
Kunststof kozijn€ 130€ 30€ 160
Houten kozijn€ 145€ 30€ 175
Aluminium kozijn€ 160€ 30€ 190

Zoals u ziet zijn kunststof kozijnen de meest goedkope kozijnen. De prijzen van kunststof kozijnen liggen ongeveer 15% lager dan die van houten kozijnen en ongeveer 20% lager dan die van aluminium kozijnen. Kunststof kozijnen geven een moderne uitstraling, terwijl houten kozijnen juist authentiek ogen.

Wilt u met de aanschaf van houten kozijnen een bewuste keuze maken? Kies dan voor hout met een keurmerk. Door te kiezen voor kozijnen met het PEFC-keurmerk of FSC-keurmerk weet u zeker dat het hout afkomstig is van bomen die op een duurzame manier zijn gekapt.

Montagekosten

Beschikt u over 2 linkerhanden? Ga dan niet zelf stoeien met uw nieuwe kozijnen, maar besteedt de klus dan uit aan een ervaren specialist. Ook als u verzekerd wilt zijn van goede kwaliteit is het inschakelen van een vakman een goed idee. Het uitbesteden van de montage scheelt u niet alleen een hoop tijd, moeite en frustraties, maar de klus wordt ook nog eens uitstekend uitgevoerd. Een vakman beschikt namelijk over de juiste kennis, ervaring én materialen.

De kosten voor het monteren van kozijnen verschillen per situatie. Laat u bijvoorbeeld een draai-kiepraam installeren? Dan liggen de arbeidskosten hoger dan bij een kozijn in een vast raam, omdat de vakman het kozijn dient af te stellen. Ga er grofweg vanuit dat de montagekosten ongeveer gelijk zijn aan de kosten van het materiaal. Laat u bijvoorbeeld voor € 500 aan nieuwe kozijnen plaatsen? Dan zullen de montagekosten ook rond de € 500 bedragen.

Kozijnen kosten woning

Aanvullende kozijnen prijzen

U heeft nu meer inzicht in de materiaal- en montagekosten van nieuwe kozijnen. Bij het berekenen van de prijzen van kozijnen is het verstandig om rekening te houden met extra kosten, zoals:

  • voorrijkosten
  • montagemateriaal
  • afvoerkosten

Voorrijkosten

De voorrijkosten dekken de kosten die de vakman maakt voor het reizen van en naar uw woning. Sommige aanbieders rekenen een vaste prijs voor voorrijkosten, andere aanbieders werken met een kilometerprijs. Deze prijs ligt meestal rond de € 0,19 per kilometer.

Wilt u besparen op de voorrijkosten van uw kozijnen? Kies dan voor een vakman in uw regio. De voorrijkosten vallen dan lager uit, waardoor u tot wel tientallen euro’s bespaart op de prijs van uw kozijnen.

Montagemateriaal

De kosten voor het montagemateriaal zijn soms inbegrepen bij de montagekosten, maar er zijn ook kozijn specialisten die deze kosten los in rekening brengen. Vraag dit goed na bij uw specialist. Een voorbeeld van montagemateriaal is een steiger. Het gebruik van een steiger kost ongeveer € 5 per dag.

Afvoerkosten

Zodra u uw oude kozijnen laat vervangen, dient dit oude materiaal naderhand ook afgevoerd te worden. Vaak bestaat 5% van de totaalprijs uit afvoerkosten. Het schoonmaken en schoon opleveren van de nieuwe kozijnen valt ook onder deze kosten!

Aluminium kozijnen prijzen

Raamsoorten

De prijzen van nieuwe kozijnen hangen niet alleen af van de materiaalsoort, maar ook van het type raam dat u in gedachten heeft. De meest voorkomende raamsoorten zijn het vaste raam, het draai-kiepraam en het valraam. Hoeft uw raam niet open? Kies dan voor een vast raam. De prijzen voor een vast raam liggen gemiddeld 20% lager in vergelijking met andere raamsoorten. De lage prijzen zijn te danken aan het feit dat een vast raam geen hang- en sluitwerk en scharnieren heeft. Daarnaast zijn deze ramen ook makkelijker te monteren. Benieuwd naar de gemiddelde prijzen per raamsoort? Bekijk ze hieronder.

RaamsoortPrijs raam 60 x 60 cm (incl. btw en HR++ glas, excl. montage)
Vast raam€ 110 - € 160
Valraam€ 170 - € 270
Draai-kiepraam€ 200 - € 285

Kozijnen prijzen per glastype

Kiest u voor nieuwe kozijnen? Kies dan ook direct voor HR++ glas in uw ramen. HR++ glas isoleert 2,5 keer beter dan standaard dubbel glas. Voor een gemiddeld rijtjeshuis met 20 m² aan raamoppervlakte betekent dit een mogelijke besparing van wel € 120 per jaar. Heeft u momenteel nog enkel glas in uw ramen? Dan kan het bedrag dat u jaarlijks bespaart zelfs oplopen tot € 260. Niet gek dus, dat de meeste mensen tegenwoordig kiezen voor HR++ glas. De prijs van dit isolatieglas ligt rond de € 80 per m².

Wat kost een kozijn

Onderhoudskosten

Bij het uitkiezen van nieuwe kozijnen doet u er goed aan om niet alleen te kijken naar de aanschafkosten, maar ook naar de kosten op lange termijn, zoals de onderhoudskosten. Geen enkel kozijn is onderhoudsvrij, maar kunststof en aluminium kozijnen zijn wel onderhoudsarm. Houd rekening met een periodieke reiniging. Daarnaast moeten bij alle kozijnen minstens één keer het hang- en sluitwerk worden vervangen in een periode van 30 jaar.

Kozijnen van hout vragen meer onderhoud, wat voornamelijk te maken heeft met het schilderwerk. Over een periode van 30 jaar moeten houten kozijnen minstens 2 keer worden geschilderd. De onderhoudskosten van houten kozijnen liggen dan ook een stuk hoger. Hieronder ziet u een indicatie van de onderhoudskosten over een periode van 30 jaar.

Soort kozijnOnderhoudskosten per m² over een periode van 30 jaar
Kunststof kozijnen€ 120
Aluminium kozijnen€ 95
Houten kozijnen€ 570

Houten kozijnen kosten

Kozijnen prijzen: Bespaar tot wel 40%

U heeft veel gelezen over de prijzen van kozijnen. Wilt u de exacte prijzen weten voor kozijnen in uw situatie en persoonlijk geadviseerd worden door een ervaren specialist? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van specialisten in uw regio. U ontvangt dan binnen twee werkdagen niet 1, maar tot wel 5 offertes van verschillende, betrouwbare aanbieders in uw omgeving. Door deze offertes met elkaar te vergelijken ziet u snel welke specialist u de voordeligste prijs aanbiedt. Hiermee voorkomt u dat u onnodig teveel geld betaalt voor uw kozijnen en bespaart u tot wel 40% op uw klus. Het aanvragen van offertes is overigens geheel vrijblijvend. Zit de juiste specialist voor u er niet bij of besluit u om een andere reden af te zien van uw aankoop, dan is dit geen enkel probleem.