Aluminium kozijnen prijzen

Welke aluminium kozijnen prijzen kunt u verwachten en waar moet u op letten bij het vergelijken van de prijzen voor aluminium kozijnen?

Prijzen

De prijs van aluminium kozijnen wordt grotendeels bepaald door de afmetingen die u kiest. Hieronder ziet u de richtprijzen per m². Deze kosten zijn inclusief montage, isolatieglas en btw.

Soort kozijnOppervlakteGem. prijs (incl. btw, montage en HR++ glas)
Aluminium kozijn1 m²€ 800 - € 950

Overweegt u aluminium kozijnen? Dan bent u vast nieuwsgierig naar de exacte prijzen. Deze prijzen heeft u binnen 2 werkdagen al in huis, als u gratis en vrijblijvend offertes aanvraagt. U ontvangt dan de prijzen van niet 1, maar van tot wel 5 kozijn specialisten in uw omgeving. Doordat u meerdere offertes in handen heeft, ziet u direct welke specialist de voordeligste prijzen biedt. Het prijsverschil tussen de verschillende specialisten kan oplopen tot wel 40%. Vergelijken betekent dus besparen.

Goede prijs-kwaliteitverhouding

Aluminium kozijnen hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. De prijzen liggen weliswaar iets hoger dan bij kunststof of hout, maar omdat ze krachtiger zijn, kunnen ze eenvoudig het gewicht van grote raamoppervlakken dragen. Bovendien zijn aluminium kozijnen zo sterk dat ze zelden kapot gaan.

Kies voor de beste isolatie

Als u kiest voor een aluminium kozijn, vraag dan altijd of het een thermische onderbreking heeft. Dat zorgt voor een zeer goede isolatie in uw woning. Laag geprijsde exemplaren hebben meestal geen thermische onderbreking en isoleren daardoor slecht. Hierdoor zal veel warmte verloren gaan in uw woning, waardoor uw stookkosten hoog zullen zijn. Kies dus altijd voor kozijnen met een thermische onderbreking, die zullen iets hogere prijzen hebben maar isoleren wel het beste.

Tip: isolatieglas

Als u naast een thermische onderbreking ook voor isolatieglas kiest in uw aluminium kozijnen, dan kunt u hiermee extra veel geld besparen op uw energiekosten. Zo worden de iets hogere prijzen die u betaalt een investering die u grotendeels zult terugverdienen.

Minder onderhoudskosten

Aluminium kozijnen gaan gemiddeld zo’n 40 jaar mee. Omdat het materiaal sterker is dan kunststof of hout, hebt u in die tijd veel minder onderhoudskosten. Door de standaard aangebrachte beschermlaag (poedercoating) zijn ze weerbestendig en kleurvast. U hoeft ze daarom ook nooit te schilderen, wat natuurlijk ook weer geld scheelt in de kosten. Voor goed betaalbare prijzen hebt u dus jarenlang plezier van stevige ramen.

Kunststof

Vindt u aluminium iets te prijzig, dan kunt u ook voor kunststof kozijnen kiezen. Die zijn weliswaar iets minder vormvast, maar bieden wel een goede isolatie en zijn iets voordeliger.

Vraag offertes aan en bespaar tot 40%

Per kozijnenspecialist kunnen tarieven sterk verschillen. Het prijsverschil kan oplopen tot wel 40%. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van meerdere kozijnspecialisten, zodat u in alle rust de prijzen voor aluminium kozijnen met elkaar kunt vergelijken. Zo bespaart u aanzienlijke bedragen!