Goedkope kozijnen

Kozijnen wilt u het liefst zo goedkoop mogelijk plaatsen. Wilt u weten hoe u goedkope kozijnen vindt? Lees snel verder voor handige bespaartips.

Tip 1: kies voor het voordeligste materiaal

Uw zoektocht naar goedkope kozijnen begint met het kiezen van een materiaalsoort. De kozijnen die het meest verkocht worden zijn gemaakt van kunststof, hout of aluminium. Welk materiaal het goedkoopst is ziet u in onderstaande tabel:

Soort kozijnOppervlakteGem. prijs (incl. btw, montage en HR++ glas)
Kunststof kozijn1 m²€ 700 - € 800
Houten kozijn1 m²€ 750 - € 900
Aluminium kozijn1 m²€ 800 - € 950

Zoals u ziet zijn kunststof kozijnen het goedkoopst in aanschaf. Kunststof kozijnen zijn gemiddeld 15% goedkoper dan houten kozijnen en 20% goedkoper dan aluminium kozijnen. Naast de lage aanschafprijs, bieden kunststof kozijnen meer voordelen:

  • goedkoop in onderhoud
  • goede isolatie
  • lange levensduur van minstens 50 jaar

Zoekt u naar een kozijn met een goede prijs-kwaliteitverhouding? Dan zijn de goedkope kunststof kozijnen voor u de juiste optie.

U heeft nu een indicatie van de prijzen van nieuwe kozijnen. Wilt u nieuwe kozijnen kopen en bent u benieuwd naar de exacte prijzen? Hier komt u eenvoudig achter door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. Binnen 2 werkdagen ontvangt u offertes van maximaal 5 specialisten in uw regio en ziet u snel welke specialist de goedkoopste kozijnen biedt. Door het vergelijken van offertes bespaart u tot wel 40% op uw nieuwe kozijnen.

voordelige kozijnen

Tip 2: plaats een grote bestelling

Zijn alle kozijnen in uw woning aan vervanging toe? U denkt misschien dat het goedkoper is om de kozijnen in delen te laten vervangen, maar het tegendeel is waar. Als u meerdere kozijnen in één keer aanschaft bent u juist goedkoper uit. Niet alleen geven veel specialisten korting wanneer u meerdere kozijnen laat plaatsen, maar ook bespaart u op bijvoorbeeld de voorrijkosten en de huur van een steiger. Wilt u nóg goedkoper uit zijn? Vraag dan rond in uw buurt of meer mensen belangstelling hebben voor nieuwe kozijnen. Hoe groter de opdracht, hoe hoger de korting meestal is.

Tip 3: onderhandelen is voordelig

Soms moeten we brutaal zijn om te profiteren van de goedkoopste prijzen. Ga daarom nooit akkoord met een offerte zonder eerst te onderhandelen over de prijs. De meeste aanbieders zijn bereid om te zakken in de kosten of u in ieder geval een leuk extraatje te bieden, mits u hierom vraagt. Vraag voordat u gaat onderhandelen altijd offertes aan van meerdere aanbieders. U heeft dan meer inzicht in de prijzen van kozijnen, waardoor u een sterkere onderhandelingspositie heeft.

voordelige kozijnen

Tip 4: plaats uw kozijnen zelf

Bent u een ervaren doe-het-zelver en draait u uw hand niet om voor een uitdagende klus? Plaats dan de kozijnen zelf. Hierdoor bespaart u op de montagekosten en bent u goedkoper uit. Houd wel rekening met bijkomende kosten, zoals het montagemateriaal dat u moet kopen of huren. Twijfelt u over het zelf monteren van uw kozijnen? Laat de klus dan over aan een specialist. Het vervangen van kozijnen is precisiewerk en vereist de juiste kennis en materialen. Daarnaast loopt u het risico uw kozijnen onjuist te plaatsen of uw woning lelijk te beschadigen, waardoor de kosten alleen maar hoger uitvallen.

Tip 5: goedkope kozijnen op de lange termijn

Goedkope kozijnen krijgt u door een lage aanschafprijs, maar vergeet niet te letten op de kosten op lange termijn. Kies altijd voor kozijnen die goed isoleren en laat ook direct uw beglazing vervangen door goed isolerend HR++ glas. Door de extra isolatie bespaart u tot wel € 280 per jaar op uw stookkosten. Let daarnaast op de kosten voor onderhoud. Zo vragen houten kozijnen, in vergelijking met kunststof en aluminium kozijnen, veel onderhoud waardoor de kosten voor houten kozijnen op lange termijn flink oplopen.

nieuwe kozijnen

Tip 6: maak gebruik van subsidies

Laat u goed isolerende kozijnen plaatsen? Dit is een maatregel die uw woning energiezuiniger maakt en daarom zijn er mogelijkheden voor subsidies waarmee u uw kozijnen goedkoper aanschaft. De subsidieregelingen verschillen per gemeente. Wilt u weten of uw gemeente subsidies verstrekt voor het vervangen van kozijnen, kijk dan op de website van de Energiesubsidiewijzer.

Tip 7: prijzen vergelijken

Als u goedkope kozijnen wilt laten plaatsen doet u er goed aan om eerst de prijzen van verschillende aanbieders naast elkaar te leggen. Veel specialisten bieden namelijk hetzelfde product, maar tegen wisselende prijzen. Het prijsverschil loopt op tot wel 40%. Wij helpen u graag bij uw zoektocht naar goedkope kozijnen en bieden u de mogelijkheid om met het invullen van slechts één kort offerteformulier, tot wel 5 offertes van betrouwbare specialisten in uw regio te ontvangen. De offertes zijn gratis, geheel vrijblijvend en heeft u binnen 2 werkdagen al in huis. Vervolgens heeft u alle informatie om te zien welke specialist in uw buurt uw kozijnen kan plaatsen tegen de laagste tarieven. Vraag offertes aan, vergelijk de prijzen en vindt uw goedkope kozijnen.

offertes vergelijken