Houten kozijnen prijzen

Houten kozijnen zijn een prachtige toevoeging aan uw woning. Bent u benieuwd naar de prijzen van nieuwe houten kozijnen? Lees dan snel verder.

Houten kozijnen: de gemiddelde prijzen

De prijzen voor nieuwe houten kozijnen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de houtsoort die u kiest, de montagekosten en het glastype. Voordat we dieper ingaan op deze kosten, geven we u graag alvast inzicht in de gemiddelde prijzen voor houten kozijnen, inclusief btw, montagekosten en isolatieglas:

Soort kozijnOppervlakteGem. prijs (incl. btw, montage en HR++ glas)
Houten kozijn1 m²€ 750 - € 900

Heeft u in uw woonkamer 4 ramen van ieder 90 centimeter breed en 120 centimeter hoog die aan vervanging toe zijn? Houd dan rekening met een totaal kostenplaatje van zo’n € 3.500. U bent daarna jarenlang voorzien van prachtige houten kozijnen met perfect isolerende beglazing.

Omdat de prijzen voor houten kozijnen van zoveel factoren afhankelijk zijn, zijn bovenstaande prijzen slechts een indicatie. Wilt u de exacte prijzen weten voor nieuwe houten kozijnen in uw woning? Deze heeft u binnen slechts 2 dagen al in huis door gratis en vrijblijvend ons offerteformulier in te vullen. U ontvangt dan de exacte prijzen voor de klus van niet 1, maar tot wel 5 aanbieders in uw omgeving. Waarom 5? Het prijsverschil tussen de verschillende aanbieders kan hoog oplopen. Door offertes van meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken, ziet u in 1 oogopslag bij wie u de laagste prijzen voor houten kozijnen vindt.

houten kozijnen

Hardhout of zachthout: hoe verschillen de prijzen?

Als u op zoek gaat naar nieuwe houten kozijnen, dan komt u voor een belangrijke keuze te staan: kiest u voor hardhout of zachthout? De keuze voor de houtsoort hangt af van uw wensen. Bent u op zoek naar houten kozijnen aan de buitenkant van uw woning? Kies dan voor hardhout. Hardhouten kozijnen zijn sterk, hebben een lange levensduur van 40 tot 75 jaar en zijn bestand tegen alle weersomstandigheden. Bent u juist op zoek naar binnenkozijnen? Dan zijn zachthouten kozijnen ook een prima optie en deze zijn een stuk goedkoper in aanschaf. Wel gaan zachthouten kozijnen minder lang mee, namelijk zo’n 25 jaar. Kiest u voor hardhouten kozijnen? De prijzen van hardhouten kozijnen liggen gemiddeld € 10 tot € 50 per kozijn hoger ten opzichte van zachthout. Voorbeelden van veel gebruikte soorten hardhout voor kozijnen zijn:

  • Afzelia
  • Merbau
  • Meranti

Voor zachthouten kozijnen worden de volgende houtsoorten regelmatig gebruikt:

  • Grenen
  • Vuren
  • Lariks

houten kozijnen

De prijzen voor het plaatsen van houten kozijnen

Wilt u nieuwe houten kozijnen in uw woning? Wij raden u altijd aan om de montage uit te besteden aan een betrouwbare vakman. Het plaatsen van houten kozijnen is namelijk precisiewerk en een fout is snel gemaakt. Door de montage uit te besteden voorkomt u schade aan uw woning of de noodzaak om uw houten kozijnen vroegtijdig te vervangen. De prijzen voor de montage verschillen en zijn afhankelijk van:

  • De raamsoort: Kiest u voor een draairaam? Dit raam is voorzien van hang- en sluitwerk en moet nauwkeurig worden afgesteld, waardoor de montagekosten doorgaans hoger liggen dan wanneer u kiest voor bijvoorbeeld een vast raam.
  • De aanbieder: Aanbieders hanteren verschillende tarieven en het is daarom belangrijk om altijd de prijzen te vergelijken.

Bovenaan deze pagina ziet u de prijzen voor houten kozijnen inclusief montagekosten. Wilt u enkel de kosten voor de montage weten? Deze zullen ongeveer gelijk liggen aan de kosten voor het materiaal. Plaatst u bijvoorbeeld voor € 500 aan nieuwe houten kozijnen, dan zullen de montagekosten grofweg op ongeveer € 500 uitkomen.

Isolatieglas verdient u vanzelf weer terug

Steeds meer mensen zien het nut in van een goed geïsoleerde woning. Het is niet alleen milieuvriendelijker, maar laat ook uw wooncomfort stijgen én uw energierekening dalen. Een win-winsituatie dus. Wanneer u kiest voor nieuwe houten kozijnen is het dan ook zonde wanneer u deze niet voorziet van het beste isolatieglas. De meeste houten kozijnen worden tegenwoordig standaard geleverd met HR++ glas. HR++ glas heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en isoleert zeer goed. Bent u benieuwd naar de prijzen van HR++ glas en andere soorten glas in uw houten kozijnen? In het onderstaande overzicht staan alle prijzen op een rij:

Soort isolatieglasPrijs per m², excl. montageJaarlijkse besparing voor gemiddelde woning met 20 m² aan glas
Dubbel glas€ 65€ 140
HR€ 70€ 180
HR+€ 75€ 220
HR++€ 80€ 260
HR+++€ 120€ 280

houten kozijnen

Prijzen per raamtype

Het kopen van nieuwe houten kozijnen gaat gepaard met veel keuzemomenten. Wanneer u de keuze voor de houtsoort en het glastype heeft gemaakt, is het tijd om te kiezen voor een soort raam. Wilt u een simpel vast raam in uw woning of bent u op zoek naar een raam dat u kunt openen, zoals een valraam of draai-kiepraam? De gemiddelde prijzen verschillen per soort raam:

RaamsoortGem. prijs raam 1 m² (incl. btw en HR++ glas, excl. montage)
Vast raam€ 300 - € 450
Valraam€ 475 - € 750
Draai-kiepraam€ 550 - € 800

Onderhoudskosten

Houten kozijnen zijn in aanschaf goedkoper dan bijvoorbeeld aluminium kozijnen. Toch is het belangrijk om niet enkel naar de kosten te kijken op korte termijn, maar ook op lange termijn. Hoewel houten kozijnen voordelig zijn in aanschaf, vragen ze om regelmatig onderhoud. Vooral het onderhouden van het schilderwerk heeft invloed op de prijzen van houten kozijnen. Hieronder ziet u de verwachtte onderhoudskosten voor houten kozijnen per jaar:

Soort kozijnJaarlijkse onderhoudskosten per m²
Houten kozijn€ 19

Heeft u 15 m² aan houten kozijnen in uw woning? Dan bent u naar verwachting € 285 per jaar kwijt voor het onderhoud. Ter vergelijking: voor kunststof kozijnen zou u jaarlijks € 60 betalen aan onderhoudskosten en voor aluminium kozijnen slechts € 48 per jaar. Dit betekent niet dat houten kozijnen niet de juiste keuze zijn voor uw woning, maar als u kijkt naar de prijzen voor houten kozijnen is het verstandig om de onderhoudskosten mee te wegen.

kozijn

Op zoek naar een goedkopere optie?

Bent u verliefd op de warme uitstraling van houten kozijnen, maar twijfelt u over de prijzen? Een goedkoop alternatief zijn kunststof kozijnen. De aanschafkosten van kunststof kozijnen liggen tussen de € 700 en € 800 per m², inclusief btw, montage en isolatieglas. De laatste jaren is er veel geëxperimenteerd met de uitstraling van kunststof kozijnen, waardoor u nu zelfs kunt kiezen voor kunststof kozijnen met houtnerf structuur. Zo profiteert u van de authentieke uitstraling van houten kozijnen in combinatie met de lage prijzen van kunststof kozijnen.

Besparen is altijd mogelijk

Weet u voldoende over de prijzen van houten kozijnen om uw definitieve keuze te maken? Zoals u heeft gelezen verschillen de prijzen van houten kozijnen per specialist. Eerdere kopers van houten kozijnen merkten dat dit prijsverschil op kan lopen tot wel 40%. Doe hier uw voordeel mee en vergelijk altijd meerdere offertes om de goedkoopste prijzen voor houten kozijnen boven water te krijgen. Vul ons korte offerteformulier in en vraag binnen 2 minuten offertes aan van tot wel 5 betrouwbare specialisten in uw regio. Vervolgens heeft u de prijzen voor houten kozijnen binnen 2 dagen in huis en legt u deze eenvoudig naast elkaar om te zien hoeveel u kunt besparen. Het aanvragen van offertes is overigens gratis en vrijblijvend. Zonder vervelende verplichtingen profiteert u van de laagste prijzen én prachtige nieuwe houten kozijnen.

kozijn