Kozijnen en premiekorting

Met het vervangen van uw kozijnen kunt u een premiekorting krijgen. Lees hier hoe nieuwe kozijnen en premiekorting samen gaan.

Korting op uw inboedelverzekering

Als uw ramen en deuren goed beveiligd zijn, dan kunt u het Politiekeurmerk Veilig Wonen aanvragen. Dit keurmerk geeft aan dat uw woning voldoet aan de veiligheidseisen. Bij de meeste verzekeraars krijgt u hierdoor wel 10% tot 20% korting op uw inboedelverzekering. Dit noemen we premiekorting. Het is dus de moeite waard om het kortingspercentage bij uw verzekeraar na te vragen. Wilt u eerst de kosten van kozijnen weten, dan kunt u het beste meerdere offertes aanvragen via deze website.

Goedgekeurd hang- en sluitwerk

Wilt u in aanmerking komen voor een premiekorting, dan moeten uw kozijnen voorzien zijn van goedgekeurd en gecertificeerd hang- en sluitwerk. Deze sloten moeten op alle ramen, deuren en lichtkoepels zitten. Dit kan ook gelden voor schuren en garages, als uw huis via een tussendeur bereikbaar is. De kosten van de sloten zijn vaak inbegrepen bij de kozijnen prijzen.

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Om het Politiekeurmerk Veilig Wonen en de premiekorting te krijgen, zijn er een aantal maatregelen nodig. De belangrijkste hiervan zijn:

  • uw kozijnen en ramen beveiligen
  • het aanbrengen van verlichting bij buitendeuren
  • het zorgen voor voldoende zicht op uw voordeur

Het keurmerk heeft namelijk als doel de kans op inbraak in uw woning te verkleinen. Hiermee heeft u tot 90% minder kans op een geslaagde inbraak in uw huis.

Certificaat Veilige Woning

Om het Politiekeurmerk Veilig Wonen te krijgen, moet uw woning gecontroleerd worden. Aan deze controle zijn kosten aan verbonden, maar door de premiekorting verdient u dit snel weer terug. De controle moet worden uitgevoerd door een certificatie-instelling aangesloten bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Als de sloten van uw nieuwe kozijnen en andere veiligheidsmaatregelen in uw woning goedgekeurd wordt, krijgt u het certificaat Veilige Woning.

Offertes vergelijken en 40% besparen

Als u ramen en deuren gaat aanschaffen, dan is het verstandig om geheel vrijblijvend meerdere offertes aan te vragen. De prijzen verschillen namelijk per leverancier. Door te vergelijken kunt u tot wel 40% op de kosten besparen. Als u daarnaast ook nog premiekorting op uw inboedelverzekering krijgt, verdient u de investering in nieuwe kozijnen snel terug.