Kunststof kozijnen

Zijn uw kozijnen toe aan vervanging? Kunststof kozijnen zijn de meest gekozen kozijnen in Nederland! In dit artikel vertellen we u over de voordelen van kunststof kozijnen en de kunststof kozijnen prijzen!

Waarom kunststof kozijnen?

In totaal zijn er 4 soorten kozijnen verkrijgbaar, namelijk: kunststof, houten, aluminium en stalen kozijnen. Kunststof kozijnen zijn het meest populair, dit om een aantal redenen:

  • De aanschafkosten voor kunststof kozijnen liggen een stuk lager dan voor aluminium of houten kozijnen;
  • Kunststof kozijnen isoleren goed, met kunststof kozijnen kunt u dus genieten van een lagere energierekening
  • Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm, het materiaal hoeft niet vaak onderhouden te worden zoals bij houten kozijnen;
  • De mogelijkheden voor het uiterlijk van kunststof kozijnen zijn uitgebreid, zo zijn er meerdere kleuren kunststof kozijnen

Met kunststof kozijnen heeft u dus nieuwe kozijnen voor een voordelige prijs, die goed isoleren en weinig onderhoud vragen. Daarnaast heeft u uitgebreid keuze uit verschillende uitvoeringen kunststof kozijnen!

Soorten kunststof ramen

Er zijn 4 soorten kunststof ramen te onderscheiden, namelijk: vaste ramen, valramen, draaikiepramen en schuifpuien. Elk soort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Onderstaand zetten we ze voor u op een rijtje!

Kunststof vast raam
Een kenmerk van een vast raam is dat deze niet open kan. Een voordeel hiervan is dat een vast raam extra inbraakwerend is, dit type raam wordt dan ook vaak op de begane grond van een huis gebruikt. Een nadeel van een vast raam is dat het niet gebruikt kan worden om frisse lucht binnen te laten.

Kunststof valraam
Een kunststof valraam kunt u niet volledig openen maar wel open kiepen. Een voordeel van valramen is dat er frisse lucht mee naar binnen gelaten kan worden. Een nadeel van dit soort raam is dat het maar tot een bepaald punt geopend kan worden.

Kunststof draaikiepramen
Zoals de naam al zegt, kan een draaikiepraam zowel open draaien al kiepen. Een voordeel hiervan is dat de ramen volledig opengedraaid kan worden en eventueel ook als kunststof deuren gebruikt kunnen worden. Een nadeel van dit type raam is dat de kosten hoger liggen in verband met extra kosten voor hang en sluitwerk.

Kunststof schuifpuien
Een schuifpui is een soort roldeur die uit een of meerdere bewegende ramen bestaat. Een voordeel aan dit soort raam is dat ze goed als deuren gebruikt kunnen worden. Een nadeel is dat de kosten voor een schuifpui vaak hoger liggen in verband met extra kosten voor hang en sluitwerk en een groter oppervlakte aan ramen.

De verschillende soorten ramen kunnen in combinatie met elkaar geplaatst worden. Zo kunt u bijvoorbeeld voor twee draaikiepramen kiezen, maar u kan ook voor de combinatie van een vast glas met een draaikiepraam gaan!

> Betaal niet teveel voor uw kozijnen! Vraag gratis tot 4 verschillende offertes op.

Kosten kunststof kozijnen

De kunststof kozijnen prijzen variëren tussen de €35 en €365 voor een vast raam. Er zijn verschillende factoren die de kosten voor kunststof kozijnen beïnvloeden, denk aan: het formaat van de kozijnen, het soort raam en de kwaliteit van het glas.

Formaat van de kozijnen

Het formaat van de kozijnen bepaalt voor een groot deel de prijs van het kozijn. Hoe groter het kozijn, hoe hoger de prijs! In onderstaande tabel zetten de kosten per formaat kozijn voor u op een rijtje!

Formaat raam (in cm)Gemiddelde kosten (incl. HR++ glas)
30 x 30+/- €55
60 x 60+/- €100
100 x 100+/- €160
150 x 200+/- €335

Soort raam

Ook het soort raam bepaalt de totaalprijs van een kozijn. Zo is een vast raam goedkoper dan een valraam of draaikiepraam. In onderstaande tabel zetten we de kosten per soort raam voor u op een rijtje!

Soort kunststof raamFormaat (in cm)Gemiddelde kosten
Vast raam100 x 100+/- €160
Valraam100 x 80+/- €220
Draaikiepraam100 x 100+/- €240
Schuifpui300 x 220+/- €2.200

Kwaliteit van het glas

Als laatste hangt de prijs van een kunststof kozijn af van het type glas. Zo is er bijvoorbeeld dubbel glas, HR glas, HR+ glas, HR++ glas en HR+++ glas. Hoe meer plusjes, des te beter de isolatie en hoe duurder de prijs. HR++ glas is het populairst en kost ongeveer € 80 per m².

> Betaal niet teveel voor uw kozijnen! Vraag gratis tot 4 verschillende offertes op.

Alternatieven kunststof kozijnen

Naast kunststof kozijnen zijn er ook houten kozijnen, aluminium kozijnen en stalen kozijnen. Onderstaand lichten we deze alternatieven en hun kenmerken aan u toe!

Houten kozijnen

Houten kozijnen zorgen voor een natuurlijke en warme uitstraling van het huis. Dit materiaal wordt vaak gebruikt voor houten garagedeuren of houten tuindeuren. Een voordeel aan een houten kozijn is dat deze makkelijk bewerkbaar is, u brengt eenvoudig een nieuwe verflaag aan voor een nieuw uiterlijk. Daarnaast is het gebruik van hout duurzaam, het is namelijk een onuitputtelijke grondstof. Wel hebben houten kozijnen een minder lange levensduur, 30 jaar in plaats van 50 jaar. Ook is hout minder inbraakwerend.

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zorgen voor een moderne uitstraling van het huis. Een voordeel aan aluminium kozijnen is dat deze van sterk materiaal zijn en daarmee geschikt zijn voor grotere glasoppervlaktes. Daarnaast zijn aluminium kozijnen onderhoudsarm, een doekje eroverheen en ze zien eruit als nieuw! Wel hebben aluminium kozijnen een relatief hoge aanschafprijs en is overschilderen niet mogelijk.

Stalen kozijnen

Stalen kozijnen zorgen voor een luxe uitstraling van het huis. Een voordeel aan stalen kozijnen is dat deze van sterk materiaal zijn wat ook voor de lange levensduur van dit type kozijn zorgt. Daarnaast zijn ook stalen kozijnen onderhoudsarm! Wel hebben stalen kozijnen de hoogste aanschafprijs en is overschilderen niet mogelijk.

> Betaal niet teveel voor uw kozijnen! Vraag gratis tot 4 verschillende offertes op.

Montage kunststof kozijnen

Het monteren van een kunststof raamkozijn is geen eenvoudige taak. Daarom raden wij aan uw kunststof kozijn te laten plaatsen door een kozijn specialist. De kozijn specialist verzorgt dan het gehele proces; van het verwijderen van de oude kozijnen tot het plaatsen en checken van de nieuwe kozijnen. Daarnaast kunt u bij de plaatsing via een bedrijf altijd terugvallen op de garantie zodra er iets mis gaat in de garantie fase. Met een specialist bent u dus zeker van een vakkundige montage en de beste kwaliteit!

Kunststof kozijnen schoonmaken

Een van de voordelen van kunststof kozijnen is dat ze weinig onderhoud vragen. Wel kan het voor de uitstraling van uw woning goed zijn eens in de tijd de kozijnen helemaal schoon te maken. Een kunststof kozijn maakt u schoon door ze met een zachte spons en water af te spoelen. Op deze manier geeft u uw huis gemakkelijk weer een frisse uitstraling!

Kunststof kozijnen vergelijken

Benieuwd naar de exacte prijs voor het vervangen van uw kozijnen? Vul dan ons formulier in en ontvang binnen 2 dagen een aantal offertes van verschillende kozijn specialisten bij u uit de buurt! Op deze manier vergelijkt u gemakkelijk het aanbod en vindt u al snel de aanbieder voor de scherpste prijs. Het aanvragen van offertes is gratis en geheel vrijblijvend. U zit dus helemaal nergens aan vast.


Veelgestelde vragen

Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van kunststof kozijnen?
Kozijnen kunnen in de meeste gevallen vergunningsvrij geplaatst worden. Er zijn een aantal uitzonderingen zoals bij monumenten, hier is wel een vergunning voor nodig.

Is er subsidie voor kozijnen?
Voor kozijnen is een subsidie beschikbaar, de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) subsidie. Deze valt echter wel samen met de subsidie van HR-glas. Om in aanmerking te komen voor de ISDE subsidie dient u dus zowel nieuwe kozijnen als hoogrendementsglas aan te schaffen.