Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn ontzettend populair in Nederland. Ontdek wat de voordelen zijn van kunststof kozijnen en waarom ze zo populair zijn.

De kosten van kunststof kozijnen

Nieuwe kozijnen voor het hele huis is best een investering, maar het is het zeker waard, vooral als u kunststof kozijnen kiest. Deze kozijnen zijn doorgaans gemaakt van PVC en zijn zowel op korte als lange termijn het voordeligst. Binnen het kunststof kozijnen segment zijn er nog wel wat prijsverschillen. Deze verschillen komen doordat er verschillende soorten kozijnen zijn en verschillende aanbieders. In de tabel hieronder geven wij u een indicatie van de prijzen.

Soort kozijnOppervlakteGem. prijs (incl. btw, montage en HR++ glas)
Kunststof kozijn1 m²€ 700 - € 800

Bij deze prijs zijn alle kosten inbegrepen, dus ook de kosten voor de montage en voor het isolatieglas. Heeft u 15 m² aan ramen die toe zijn aan vervanging? Voor het laten plaatsen van nieuwe kunststof kozijnen kunt u rekening houden met een prijs van ongeveer € 11.000.

Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40%

De kosten voor kunststof kozijnen hangen van veel factoren af en verschillen per specialist. Benieuwd naar de exacte kosten voor uw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan en binnen 2 werkdagen heeft u de prijzen van maximaal 5 specialisten in uw regio in huis. De offertes legt u vervolgens naast elkaar en zo kunt u de voordeligste aanbieder uitkiezen. Met het vergelijken van offertes kunt u tot wel € 4.000 besparen op een klus van € 10.000!

Kunststof kozijnen kopen

Het monteren van kunststof kozijnen

Bij het kopen van kunststof PVC kozijnen moet u er rekening mee houden dat u niet zomaar zelf de kozijnen kunt plaatsen. Dit is echt vakwerk en kan daarom ook het beste door een specialist worden gedaan. De vakspecialist moet de oude kozijnen immers vervangen. Daarbij moeten de kozijnen worden ingemeten en ze moeten zorgvuldig geplaatst worden, zodat alles er netjes uitziet. De prijs voor het monteren van kozijnen is ongeveer hetzelfde als het bedrag dat u voor de kozijnen zelf betaalt. Als u bijvoorbeeld kozijnen koopt voor € 4.000 zullen de montagekosten ook ongeveer € 4.000 zijn en de totaalprijs is dan € 8.000.

Voordelen van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen hebben veel voordelen ten opzichte van houten en aluminium kozijnen. Zo zijn kunststof kozijnen bijvoorbeeld 15% goedkoper dan kozijnen van hout en 20% goedkoper dan aluminium kozijnen. Andere voordelen zijn:

  • onderhoudsarm
  • isolerend
  • voordelig
  • levensduur van minimaal 50 jaar
  • bestand tegen alle weersomstandigheden
  • goede bescherming tegen inbraak
  • veelzijdig design

Het kopen van kunststof kozijnen brengt dus veel voordelen met zich mee, nu vraagt u zich misschien af wat de nadelen dan zijn. Nadelen hebben het kopen van kunststof kozijnen nauwelijks. Voorheen werd als groot nadeel het uiterlijk gezien. Mensen wilden liever warme, houten kozijnen. Maar tegenwoordig kunnen kunststof kozijnen zo worden vormgegeven dat het precies op hout lijkt! Het verschil kunt u haast niet meer zien.

Kunststof kozijnen kopen

Raamsoorten

Als u nieuwe kunststof kozijnen wilt gaan kopen, is het belangrijk dat u weet wat voor raam u nodig heeft. De meest voorkomende kunststof ramen zijn:

  • vast raam
  • draai/kiepraam
  • valraam

Hieronder zullen we deze soorten kort toelichten.

Vast raam

Een Vast raamvast raam is een raam, die niet open kan. Het is enkel een kozijn, raam en ruit. Dit raamtype wordt vaak gebruikt in combinatie met een ander raam. Als dit niet het geval is, wordt er vaak een ventilatierooster in geplaatst, zodat er toch frisse lucht binnen kan komen.

 

Draai/kiepraam

EenDraairaam draai/kiepraam kan zowel horizontaal als verticaal geopend worden. Dit raamtype is dan ook erg gebruiksvriendelijk.Het draai/kiepraam wordt vaak gebruikt in combinatie met een vast raam. De benaming draai-valraam wordt ook vaak gebruikt.

 

Valraam

Een Kiepraamvalraam is een raam dat verticaal open ‘valt’. Dit raamtype is vaak een liggende rechthoek en wordt vaak geplaatst op hogere plekken op de muur. Dit is bijvoorbeeld wegens privacy redenen. Het valraam is veel terug te zien in onder andere badkamers en toiletten.

 

Overige soorten

TuimelraamNaast de bovengenoemde soorten zijn er ook nog andere raamtypes. Hierbij kunt u denken aan een schuifraam, stolpraam en klapraam. Het schuifraam schuift open, het stolpraam heeft twee openslaande ramen en het klapraam klapt open. Voor zolders en dakkapellen wordt vaak het tuimelraam en het uitzetraam gebruikt. Deze ramen zijn naar een kant open te klappen, waardoor er een vrij uitzicht ontstaat.

Glassoorten

Naast de verschillende soorten ramen, zijn er ook verschillende soorten glas. Over het algemeen kopen mensen kunststof kopen met HR++ glas. Dit is dubbel glas wat goed isoleert, dankzij een speciale isolerende coating. Er is ook HR+++ glas. Dit isoleert nog beter, maar is wel een flink stuk duurder. Let bij de aanschaf van nieuwe kozijnen dan ook goed op het soort glas. Met het juiste glas, bijvoorbeeld HR++, kunt u flink op uw energiekosten besparen.

Design

Zoals eerder gezegd hebben kunststof kozijnen of PVC kozijnen een veelzijdig design. U kunt kunststof kozijnen namelijk kopen in iedere RAL-kleur. Hiernaast is het mogelijk om een kunststof kozijn met houtnerf te kiezen. Er wordt dan een houtpatroon gemaakt in het kozijn, waardoor het sprekend op hout lijkt. Bovendien kunnen kunststof kozijnen in haast iedere vorm worden gefabriceerd.

Opties

Bij het kopen van nieuwe kozijnen zijn er een aantal dingen die u erbij kunt kopen. Denk hierbij aan rolluiken, horren en ventilatieroosters. Het is slim om dit gelijk bij de kozijnen te kopen, dan is al het werk in één keer gedaan. Als de kozijnfabrikant deze spullen ook levert, bent u waarschijnlijk ook goedkoper uit om het in keer te laten monteren. Een andere optie voor kozijnen is een extra slot. Kunststof kozijnen voldoen aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen, maar mocht u nog meer veiligheid willen, dan kunt u speciale sloten nemen.

Aanbieders

Als u weet welke soort kunststof kozijnen u wilt kopen, is het tijd om een geschikte aanbieder te vinden. Kunststof kozijnen zijn populair en fabrikanten weten dit ook. Er zijn daarom ook ontzettend veel aanbieders van kunststof of PVC kozijnen. Jammer genoeg zijn ze niet allemaal even betrouwbaar. Op internet staan veel verhalen van consumenten die teleurgesteld zijn door de kozijn aanbieder. De kozijnen waren slecht, niet goed gemonteerd of de monteurs hadden een grote puinhoop achtergelaten. Bovendien zijn de prijzen bij sommige aanbieders veel hoger dan bij andere.

Zorg dat u de voordeligste en betrouwbaarste kozijnspecialist vindt en vraag in één klap gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan. U ontvangt dan binnen 2 werkdagen tot wel 5 verschillende offertes van zeer goede kozijnspecialisten in uw regio. Deze offertes kunt u vervolgens naast elkaar leggen en kunststof kozijnen kopen bij de voordeligste specialist. Zonder zorgen worden uw kozijnen geplaatst en u kunt vervolgens nog minimaal een halve eeuw van uw nieuwe PVC kunststof kozijnen genieten! U controleert daarnaast bovendien de kwaliteit door te kijken naar keurmerken. Als de vakspecialisten in het bezit zijn van het Komo- of VKG-keurmerk weet u dat u goed zit.