Beste kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn er in allerlei varianten en merken, maar welke kunststof kozijnen zijn nu het beste?

Prijzen

De prijzen van de beste kunststof kozijnen hangen met name af van het merk en de kwaliteit. In de tabel ziet u een overzicht van de prijzen van kunststof kozijnen.

Soort kozijnOppervlakteGem. prijs (incl. btw, montage en HR++ glas)
Kunststof kozijn1 m²€ 700 - € 800

Wilt u de beste kunststof kozijnen tegen de laagste prijs? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. U ontvangt dan binnen 2 werkdagen offertes van verschillende kozijnspecialisten. Vervolgens legt u deze offertes naast elkaar en kiest u de voordeligste aanbieder uit. Met het vergelijken van offertes kunt u tot wel € 4.800 besparen op een klus van € 12.000. Dit is een besparing van wel 40%!

voordelige kozijnen

Profiel

Om de beste kunststof kozijnen te vinden, kunt u als eerste naar het profiel kijken van het kunststof kozijn. Kunststof kozijnen zijn namelijk hol van binnen. In deze holte worden schotjes geplaatst, die kamers vormen. Deze kamers bepalen voor een groot deel de isolatiewaarde van het kozijn. Over het algemeen geldt: hoe meer kamers, des te beter de isolatie. De beste kunststof kozijnen hebben minimaal 5 kamers.

Soms wordt er door fabrikanten gesproken over ‘U-waardes’ bij isolatie. De U-waarde geeft de mate van isolatie aan. Hoe hoger de U-waarde, des te slechter is de isolatie. Een goed isolerend kunststof kozijn heeft een U-waarde van ongeveer 1,1 of lager.

Verwerker

Vervolgens hangt de kwaliteit van het kunststof kozijn af van de verwerker, de fabrikant die van het profiel een kunststof kozijn maakt. Een goed gefabriceerd kozijn is van sterk kunststof gemaakt en is goed afgewerkt. De afwerking kunt u met name controleren in de hoeken. In de hoeken worden namelijk de kunststof zijdes aan elkaar gelast. Dit moet nauwkeurig gebeuren voor het beste kunststof kozijn.

beste kunststof kozijnen

Hang- en sluitwerk

Een ander onderdeel van goede kunststof kozijnen is het hang- en sluitwerk. Hang- en sluitwerk zorgt onder andere voor de veiligheid van het kozijnen en uw woning. U kunt hierbij kijken naar het aantal sterren dat het hang- en sluitwerk krijgt van het keurmerk SKG. SKG is een organisatie die onder andere de veiligheid test:

  • SKG 1 ster→ 3 minuten vertraging bij inbraak
  • SKG 2 sterren → 5 minuten vertraging bij inbraak
  • SKG 3 sterren → 10 minuten vertraging bij inbraak.

Het beste hang- en sluitwerk heeft minimaal twee sterren.

Montage

Tot slot worden kunststof kozijnen pas de beste kunststof kozijnen als ze goed gemonteerd worden. Bij de montage kunnen namelijk allerlei dingen fout gaan. Zo kan het kozijn beschadigd raken of scheef worden geplaatst. Monteurs die over het algemeen het beste zijn, zijn monteurs die vast in dienst zijn bij de kozijnverkoper. Deze monteurs hebben ervaring met de desbetreffende kozijnen en weten hoe het geplaatst moet worden. Er zijn ook bedrijven die steeds een monteur inhuren. Deze monteur werkt steeds met andere kozijnmerken en kan daarom eerder fouten maken.

Beste kunststof kozijnen

Gaat u kunststof kozijnen aanschaffen? Dan helpen wij u graag met het vinden van de beste kunststof kozijnen tegen de scherpste prijs. De voordeligste aanbieder vindt u door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. Binnen twee werkdagen ontvangt u van maximaal 5 kozijnspecialisten een offerte. Deze offertes kunt u vervolgens vergelijken en de goedkoopste aanbieder uitkiezen. Met het vergelijken van offertes kunt u tot wel 40% besparen op de beste kunststof kozijnen!

beste kunststof kozijnen