Goedkope kunststof kozijnen

Zoekt u naar goedkope kunststof kozijnen? Dan zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. In dit artikel geven we u 5 tips om de aanschafprijs zo laag mogelijk te houden.

Goedkope kunststof kozijnen prijzen

De prijzen van kunststof kozijnen hangen met name af van het soort raam. In de tabel hieronder geven wij u een overzicht van de prijzen van kunststof kozijnen per m².

Soort kozijnOppervlakteGem. prijs (incl. btw, montage en HR++ glas)
Kunststof kozijn1 m²€ 700 - € 800

De beste tip om goedkope kunststof kozijnen te vinden is vergelijken. Kunststof kozijnen zijn namelijk erg populair, waardoor er veel verschillende aanbieders zijn. Al deze aanbieders hebben weer een andere prijs, terwijl ze vaak hetzelfde product leveren. Het verschil in prijs tussen de goedkoopste en duurste aanbieder kan oplopen tot 40%. Door het gratis en vrijblijvend aanvragen van offertes kunt u gemakkelijk de goedkoopste aanbieder vinden. Als u offertes aanvraagt ontvangt u namelijk van maximaal 5 verschillende bedrijven een offerte., waardoor u de prijzen eenvoudig naast elkaar kunt leggen. Zo kunt u tot wel € 4.000 besparen op een klus van € 10.000!

Kwantumkorting

Een andere manier om te besparen op uw nieuwe kunststof kozijnen, is door alle raam- en deurkozijnen en deuren in één keer te laten vervangen. Veel mensen kiezen ervoor om de klus op te splitsen, maar dan bent u op lange termijn duurder uit. Bedrijven geven namelijk vaak kwantumkorting. Als u een grote klus heeft, krijgt u dus korting. U krijgt dan korting op bijvoorbeeld het materiaal of op de montage van de kozijnen. Ook zijn er bedrijven die bij een grote klus geen leveringskosten meer rekenen. Bovendien bespaart u ook op voorrijkosten. Het bedrijf hoeft nu immers maar één keer te komen. Alle kozijnen in één keer laten vervangen is wellicht prijzig, maar op lange termijn heeft u wel goedkope kunststof kozijnen.

Goedkope kunststof kozijnen

 

HR++ glas

Bij de aanschaf van nieuwe kunststof kozijnen horen over het algemeen ook nieuwe ruiten. Er zijn verschillende soorten glas, het beste kunt u kiezen voor HR++. Dit is niet het goedkoopste glas, maar op lange termijn wel. Het glas isoleert namelijk erg goed, waardoor u flink kunt besparen op uw stookkosten. Ook is er HR+++ glas verkrijgbaar. Dit glas isoleert beter dan HR++, maar is gelijk een stuk duurder, waardoor in een normaal woonhuis u deze investering er niet gauw uit krijgt met lagere stookkosten. Voor grote gebouwen is HR+++ echter wel voordelig.

Geen binnenafwerking

Het plaatsen van kunststof kozijnen is een lastig karweitje en kunt u dan ook het beste uitbesteden. Echter hoeft u niet de gehele montage uit te besteden. U kunt er ook voor kiezen om zelf de binnenafwerking te doen. Als u een beetje handig bent en wat instructiefilmpjes bekijkt over de binnenafwerking, kunt u het waarschijnlijk ook zelf doen. Dit kost wel wat tijd, maar geen geld, waardoor uw kunststof kozijnen een stuk goedkoper uitvallen.

Goedkope kunststof kozijnen

Van alle soorten kozijnen hebben kunststof kozijnen de laagste prijs. Houten kozijnen zijn gemiddeld 15% duurder en aluminium kozijnen zijn gemiddeld zelfs 20% duurder. Om nog meer te besparen op uw goedkope kunststof kozijnen raden wij u aan gratis en vrijblijvend offertes aanvragen. Binnen twee werkdagen ontvangt u offertes van maximaal 5 verschillende kozijnspecialisten. U kunt deze offertes naast elkaar leggen en de voordeligste aanbieder uitkiezen. Met het vergelijken van offertes kunt u tot wel 40% besparen. Wilt u zeker weten dat u goed zit? Kijk dan ook even naar keurmerken. Als uw vakspecialist in het bezit is van het VKG-keurmerk of KOMO-keurmerk, weet u zeker dat hij uw goedkope kunststof kozijnen goed plaatst. Naast dat kunststof kozijnen goedkoop zijn, vragen de kozijnen nauwelijks onderhoud, bieden ze een hoge isolatiewaarde en gaan de kunststof kozijnen tot wel 50 jaar mee.

goedkope kunststof kozijnen