Kosten kunststof kozijnen berekenen

Benieuwd naar de kosten voor uw kunststof kozijnen? In dit artikel bespreken we drie mogelijkheden om de kosten te berekenen voor kunststof kozijnen.

Gemiddelde prijs kunststof kozijnen

De exacte prijs van uw kunststof kozijnen hangt af van uw wensen. Bent u benieuwd naar een indicatie? Hieronder ziet u de gemiddelde prijs voor nieuwe kunststof kozijnen.

Soort kozijnOppervlakteGem. prijs (incl. btw, montage en HR++ glas)
Kunststof kozijn1 m²€ 700 - € 800

kosten kunststof kozijnen berekenen

Kosten kunststof kozijnen berekenen: Prijzen

In de tabellen hieronder geven wij een overzicht van de kosten. Met behulp van deze overzichten kunt u de kosten voor uw kunststof kozijnen globaal berekenen. Kozijnen blijven echter wel maatwerk, waardoor het lastig is om de exacte prijs te geven, aangezien het voor iedere situatie weer anders is. Als u graag de precieze prijzen wilt weten voor uw nieuwe kunststof kozijnen, raden wij u aan gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. U krijgt dan tot 5 verschillende offertes thuisgestuurd. Deze offertes kunt u met elkaar vergelijken en de goedkoopste aanbieder uitkiezen. Met het vergelijken van offertes kunt u tot wel € 4.800 besparen op een klus van € 12.000!

Kosten kunststof kozijnen berekenen

De kosten van kunststof kozijnen kunt u op verschillende manieren berekenen. Het ligt er met name aan wat uw wensen zijn. Er zijn drie mogelijkheden voor nieuwe kunststof kozijnen:

  • enkel nieuwe kozijnen
  • nieuwe kozijnen + montage
  • oude kozijnen laten verwijderen + nieuwe kozijnen + montage

Enkel nieuwe kozijnen worden vaak gekocht door mensen die erg handig zijn en zelf de montage kunnen doen. Nieuwe kozijnen inclusief montage is vaak interessant voor mensen die bijvoorbeeld een nieuwbouwhuis gaan kopen. De laatste optie komt het meest voor. De kozijnspecialist verzorgt dan het hele proces. Oude kozijnen worden verwijderd en afgevoerd en nieuwe kozijnen worden gemonteerd.

Nieuwe kozijnen

In deze tabel staan de prijzen voor nieuwe kunststof kozijnen inclusief btw en HR++ glas. De montage is dus niet inbegrepen.

ProductPrijs incl. btw en HR++ glas
Vast raam 100 x 100 cm€ 155 - € 165
Draai/kiepraam 100 x 100 cm€ 235 - € 250
Valraam 50 x 40 cm€ 100 - € 160
Deur 190 x 70 cm€ 800 - € 900

Wilt u bijvoorbeeld 2 vaste ramen van 150 x 200 cm en 4 valramen van 100 x 80 cm én 1 deur? Dan betaalt u ongeveer € 2.350. Hierbij is het materiaal, btw en het HR++ glas inbegrepen. De montage en het verwijderen en afvoeren van de oude kozijnen zijn dus niet inbegrepen.

Nieuwe kunststof kozijnen en montage

Om de montagekosten te berekenen voor kunststof kozijnen, vermenigvuldigt u de prijs voor het materiaal met 2. Stel een kunststof kozijn kost € 200, dan kost dit kozijn inclusief montage dus € 400. In de tabel staan de prijzen voor nieuwe kunststof kozijnen inclusief btw, HR++ glas en montage.

ProductPrijs incl. btw, HR++ glas en montage
Vast raam 100 x 100 cm€ 310 - € 330
Draai/kiepraam 100 x 100 cm€ 470 - € 500
Valraam 50 x 40 cm€ 200 - € 320
Deur 190 x 70 cm€ 1.600 - € 1.800

Heeft u bijvoorbeeld kunststof kozijnen nodig voor 2 draairamen van 120 x 180 cm, 4 vaste ramen van 60 x 60 cm en 2 deuren voor uw nieuwe woning? U zal dan ongeveer € 4.600 kwijt zijn. Bij dit bedrag is het materiaal, de btw, HR++ glas én de montage inbegrepen.

Kosten kunststof kozijnen bereken: Vervangen

Om de kosten te berekenen voor het vervangen van oude kozijnen voor kunststof kozijnen geldt een vierkante meter prijs. De vierkante meter prijs voor het vervangen van kozijnen ligt tussen de € 650 en € 800 per m². In onderstaande tabel staat de totaalprijs voor het verwijderen en afvoeren van de oude kozijnen, materiaal voor nieuwe kunststof kozijnen, btw, montage en HR++ glas.

ProductPrijs vervangen incl. weghalen, materiaal, btw, HR++ glas en montage
Kunststof kozijn 100 x 100 cm€ 650 - € 800
Kunststof kozijn 150 x 150 cm€ 1.450 - € 1.800
Kunststof kozijn 200 x 200€ 2.600 - € 3.200
Deur 190 x 70 cm€ 1.940 - € 2.780

Heeft u een oud huis met rottende, houten kozijnen en wilt u deze graag laten vervangen door kunststof kozijnen? Heeft uw woning 8 ramen, met samen een oppervlakte van 8 m², en 2 deuren? De totale kosten zullen dan uitkomen op ongeveer € 9.500. De rottende kozijnen worden weggehaald en afgevoerd en de nieuwe kunststof kozijnen worden netjes gemonteerd. Ook is het materiaal, de btw en het HR++ glas inbegrepen.

Overige kosten

Naast de bovengenoemde kosten, kunnen er nog andere kosten bijkomen. Houd bij het berekenen van de kosten voor kunststof kozijnen hier dus rekening mee. Hierbij kunt u denken aan voorrijkosten en steigermateriaal. Voorrijkosten worden door ieder bedrijf weer anders berekend. De één heeft een kilometertarief en de ander heeft een vast bedrag per aantal kilometers. Ook steigerwerk kan nodig zijn, wanneer kozijnen vervangen moeten worden op een verdieping. Vraag vooraf naar deze kosten bij de kozijnspecialist.

Besparen op kunststof kozijnen

Als u kunststof kozijnen gaat aanschaffen, zult u merken dat er veel verschillende aanbieders zijn. Al deze specialisten leveren kunststof kozijnen, maar tegen andere prijzen. Om de voordeligste aanbieder te kiezen, raden wij u aan gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. U ontvangt dan binnen 2 werkdagen tot wel 5 offertes van verschillende kozijnspecialisten in uw regio. Vervolgens kunt u deze offertes naast elkaar leggen en met elkaar vergelijken. Door het vergelijken van offertes kunt u tot wel 40% besparen! Bovendien helpt de vakspecialist met het controleren of u een vergunning nodig heeft voor het plaatsen van kunststof kozijnen. Dit controleert u bij uw gemeente.

Kosten kunststof kozijnen berekenen