Kunststof kozijnen merken

Er zijn ontzettend veel merken van kunststof kozijnen waaruit u kunt kiezen. Welke merken sluiten het beste aan op uw wensen?

Kunststof kozijnen prijzen

De prijzen van kunststof kozijnen hangen met name af van het merk en de kwaliteit. Zo zijn er grote merken en kleinere, minder bekende merken. De kwaliteit tussen deze bedrijven kan echter weer verschillend zijn. In de tabel ziet u de gemiddelde prijzen van kunststof kozijnen.

Soort kozijnOppervlakteGem. prijs (incl. btw, montage en HR++ glas)
Kunststof kozijn1 m²€ 700 - € 800

Wilt u graag betaalbare, maar goede kunststof kozijnen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. U ontvangt dan offertes van verschillende kozijnspecialisten, die hoge kwaliteit kozijnen aanbieden. Deze offertes kunt u vervolgens naast elkaar leggen en de goedkoopste aanbieder uitkiezen. Met het vergelijken van offertes kunt u tot wel € 4.000 besparen op een klus van € 10.000!

kunststof kozijnen merken

Kunststof kozijnen merken

Een kunststof kozijn wordt dus eigenlijk door twee merken gemaakt, maar in de winkel wordt vaak alleen het merk genoemd van het kozijnprofiel. Toch is het verstandig om op allebei de merken te letten. Als een goed profiel wordt verwerkt door een slechte fabrikant, dan heeft u alsnog een slecht kozijn. Kunststof kozijnen van grote merken zijn vaak een veilige keuze en zijn over het algemeen zeer betrouwbaar, anders zou het bedrijf niet zo groot zijn. Voorbeelden van grote merken kunststof kozijn profielen zijn:

 • Deceuninck
 • Profine Nederland
 • Veka
 • Schüco
 • GEALAN
 • Finstral

Grote merken van kozijn verwerkers zijn:

 • Belisol
 • Aarnink
 • Lieftink
 • NEDKO
 • Driessens
 • Ploeg

Kunststof kozijnen productie

Bij het maken van kunststof kozijnen wordt eerst het profiel gemaakt door een bedrijf. Kunststof kozijnen zijn hol van binnen, en in deze holte staan schotjes. Er ontstaan zogenaamde ‘kamers’, die een groot deel van de isolatiewaarde bepalen. Goede kunststof kozijn merken hebben een profiel met minimaal 5 kamers. Als het profiel gemaakt is wordt het verkocht aan een kozijnfabriek. Deze fabriek maakt het profiel tot een kunststof kozijn. Het gaat dan vooral om de afwerking van bijvoorbeeld de lasnaden. De zijdes van de kozijnen worden namelijk aan elkaar gelast, om er een geheel van te maken.

Naast deze twee fabrikanten komt er nog een bedrijf bij kijken, de leverancier van het hang- en sluitwerk. Bekende merken van hang- en sluitwerk zijn:

 • IJzerwerk
 • Winkhaus
 • Dr. Hahn
 • GU
 • Roto

Keurmerken kunststof kozijnen

Naast de bekendheid van het merk en het aantal kamers van het kozijn, kunt u kunststof kozijnen merken ook beoordelen aan de hand van toonaangevende keurmerken. In de tabel ziet u welke keurmerken er zijn en waar zij voor staan.

KeurmerkBetekenis
KOMO Kwaliteitsverklaring, het kozijn voldoet aan de Nederlandse regelgeving
SKGKwaliteit van het hang- en sluitwerk. Het hang- en sluitwerk krijgt 1, 2 of 3 sterren

SKG1→ 3 minuten vertraging bij inbraak
SKG2→ 5 minuten vertraging bij inbraak
SKG3→ 10 minuten vertraging bij inbraak
PKVWPolitie Keurmerk Veilig Wonen, geeft aan dat het hang- en sluitwerk veilig is
VKGBrancheorganisatie die strenge kwaliteitscontroles uitvoert. Bedrijven die aangesloten zijn bij de VGK, voldoen aan deze kwaliteitseisen

kunststof kozijnen merken woning

Betalingsproces

Zoals u ziet zijn er dus veel kunststof kozijnen merken. Om de beste kunststof kozijnen merken te vinden, kunt u nog kijken naar het betalingsproces. Soms vragen bedrijven een forse aanbetaling. Het is niet aan te raden om met zo’n bedrijf in zee te gaan. Een bedrijf dat financieel gezond is, heeft geen aanbetaling nodig. Wanneer zij wel een aanbetaling vragen, kan het zijn dat het slecht gaat met het bedrijf en dat ze wellicht failliet gaan. Uw aanbetaling bent u dan kwijt.

Aanbieder vinden

Wilt u kunststof kozijnen gaan aanschaffen? Om eenvoudig goedkope kunststof kozijnen te vinden die ook nog eens van een goed merk zijn, raden wij u aan gratis offertes aan te vragen. U ontvangt dan binnen 2 werkdagen offertes van maximaal 5 verschillende erkende bedrijven. Deze offertes kunt u vervolgens zelf naast elkaar leggen en zelf de goedkoopste betrouwbare aanbieder kiezen. Met het vergelijken van offertes kunt u tot wel 40% besparen!