Kunststof kozijnen plaatsen

Het plaatsen van kunststof kozijnen is niet eenvoudig. In dit artikel bespreken we wat er allemaal komt kijken bij het plaatsen van kunststof kozijnen.

Prijzen kunststof kozijnen plaatsen

De prijzen voor het plaatsen van kunststof kozijnen is ongeveer hetzelfde bedrag als de prijs voor het materiaal zelf. Als u dus kunststof kozijnen koopt van € 4.000 en u wilt deze kunststof kozijnen laten plaatsen, dan bent u in totaal ongeveer € 8.000 kwijt. In de tabel staan de prijzen voor kunststof kozijnen, inclusief het plaatsen.

Soort kozijnOppervlakteGem. prijs (incl. btw, montage en HR++ glas)
Kunststof kozijn1 m²€ 700 - € 800

Wilt u bijvoorbeeld 12 m² aan kunststof kozijnen laten plaatsen? U zal dan in totaal ongeveer € 9.000 kwijt zijn. Bij deze prijs zijn de montagekosten, de kunststof kozijnen, het HR++ glas en de btw inbegrepen. Dit is natuurlijk maar een voorbeeld, bent u benieuwd naar de exacte kosten voor uw kunststof kozijnen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. U ontvangt dan meerdere offertes van verschillende kozijnspecialisten. Deze offertes kunt u vervolgens naast elkaar leggen en de goedkoopste aanbieder uitkiezen. Met het vergelijken van offertes kunt u tot wel € 4.000 besparen op een klus van € 10.000!

Voorbereiding

Als u uw kunststof kozijnen laat plaatsen, kunt u vooraf wat voorbereidingen treffen om het de monteurs makkelijker te maken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de vensterbank leeg is en er geen meubels in de weg staan. Ook kunt u van tevoren alvast uw gordijnen weghalen en eventuele zonwering. De monteurs kunnen dan gelijk aan de slag en de klus is dan sneller geklaard.

Activiteiten

Het proces van nieuwe kozijnen laten plaatsen bestaat uit een aantal stappen. De stappen zullen we kort benoemen met een bondige toelichting.

Stap 1 – Kozijnspecialist vinden

Als eerste is het belangrijk om een goede, maar voordelige kozijnspecialist te vinden. U kunt eenvoudig kozijnspecialisten vergelijken door gratis offertes aan te vragen. De gekozen specialist komt bij u thuis en meet de kozijnen nog eens goed op. Als de specialist de juiste afmetingen heeft, worden de kozijnen besteld en maakt u een afspraak voor het plaatsen.

Stap 2 – Afdekken

Als de monteurs komen, dan zullen zij eerst ruimte maken en al uw spullen netjes afdekken als dat nodig is. Vervolgens wordt ook de vloer afgedekt, zodat de vloer niet beschadigt of vies wordt.

Stap 3 – Nameten

Daarna gaan de monteurs voor de zekerheid uw kozijnen nog eens opmeten, zodat ze zeker weten dat de kozijnen passen. Anders kunnen de kozijnen eventueel nog bijgesteld worden.

Kunststof kozijnen inmeten

Stap 4 – Demontage kozijnen

Vervolgens worden de oude kozijnen zorgvuldig verwijderd en afgevoerd. Ook uw vensterbank wordt er vaak uitgehaald.

Stap 5 – Plaatsen kunststof kozijnen

Als de oude kozijnen zijn verwijderd, worden de nieuwe kunststof kozijnen geplaatst en afgesteld. Ook wordt het glas in de kozijnen gezet. Mocht het zo zijn dat de klus niet op een dag gedaan kan worden, dan zorgen de specialisten ervoor dat u ‘s nachts nooit met een gat in uw woning zit. Op een dag worden alleen de kozijnen gedaan, die op dezelfde dag nog geplaatst kunnen worden. Over het algemeen worden er 2 à 3 kunststof kozijnen op een dag geplaatst, maar dit hangt af van de grootte van de kozijnen.

Stap 6 – Afwerken

Wanneer de kozijnen en het glas goed zijn geplaatst, wordt alles nog even nagelopen en de laatste afwerkingen worden gedaan. Vervolgen ruimen de monteurs alles op en kunt u gaan genieten van uw geplaatste kunststof kozijnen.

Zelf plaatsen

Het plaatsen van kozijnen is over het algemeen een klus die het beste door een vakman gedaan kan worden. Mocht u zelf heel handig zijn, dan is het ook mogelijk om zelf kunststof kozijnen te plaatsen. Zorg dan wel dat u de juiste gereedschappen en materialen in huis heeft. Ook is het belangrijk om bij de verkoper te controleren of de garantie niet vervalt als u de kunststof kozijnen zelf plaatst.

Besparen op het plaatsen van kunststof kozijnen

Als u kunststof kozijnen gaat aanschaffen en wilt laten plaatsen is het belangrijk om een betrouwbare, maar voordelige aanbieder te vinden. Op de markt zijn ontzettend veel kozijnspecialisten, die allemaal andere prijzen rekenen. Wij raden u daarom aan om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. U ontvangt dan binnen 2 werkdagen maximaal 5 offertes van verschillende kozijnspecialisten in uw regio. Deze offertes kunt u vervolgens zelf naast elkaar leggen en de goedkoopste aanbieder uitkiezen. Met het vergelijken van offertes kunt u tot wel 40% besparen op uw nieuwe kunststof kozijnen!

kunststof kozijnen plaatsen