Kunststof kozijnen prijzen

De prijzen van kunststof kozijnen zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals: het soort raam en het glassoort. In dit artikel leest u meer over de prijzen van kunststof kozijnen.

Wat kosten kunststof kozijnen?

Voordat u nieuwe kozijnen laat plaatsen in uw woning, wilt u natuurlijk eerst weten wat nieuwe kunststof kozijnen kosten. Er zijn verschillende factoren die de kosten voor kunststof kozijnen beïnvloeden, zoals het formaat van uw kozijnen, het soort raam en de kwaliteit van het glas. De kosten voor kunststof kozijnen variëren van € 35 voor afmeting 30 x 30 cm tot € 365 voor afmeting 150 x 200 cm, exclusief montage.

In de onderstaande tabellen geven wij u een overzicht van de prijzen van kunststof kozijnen.

Vast raamPrijs incl. btw en HR++ glas, excl. montage
30 x 30 cm€ 35 - € 85
60 x 60 cm€ 95 - € 110
100 x 100 cm€ 155 - € 165
150 x 200 cm€ 325 - € 365
Draai/kiepraam + valraamPrijs incl. btw en HR++ glas, excl. montage
Draai/kiepraam 60 x 60 cm€ 165 - € 220
Draai/kiepraam 100 x 100 cm€ 235 - € 250
Draai/kiepraam 120 x 180 cm€ 365 - € 385
Valraam 50 x 40 cm€ 100 - € 160
Valraam 100 x 80 cm€ 200 - € 235
Valraam 150 x 120 cm€ 325 - € 360
OverigPrijs incl. btw en excl. montage
Deur 190 x 70 cm€ 800 - € 900 (incl. HR++ glas, excl. montage)
Schuifpui 200 x 100 cm€ 820 - € 1.000
Ventilatierooster 60 cm breed€ 40 - € 90
Inzet hor 60 x 60 cm€ 65 - € 90

Wilt u in uw hele woning nieuwe kunststof kozijnen? De kosten voor nieuwe kunststof kozijnen in normaal rijtjeshuis liggen gemiddeld tussen de € 9.500 en € 13.000. Deze prijs is inclusief de kosten voor het HR++ glas, het afvoeren van het bouwafval, hulpmaterialen en montage.

Prijsopbouw kunststof kozijnen

De totaalprijs van een kozijn renovatie bestaat uit 4 onderdelen, namelijk: materiaalkosten, arbeidskosten, voorrijkosten en winst.

  • Materiaalkosten, dit zijn de inkoopkosten voor het kunststof kozijn. Deze kosten zijn vaak voor iedere aanbieder hetzelfde.
  • Arbeidskosten, dit zijn de kosten voor de werknemers die jouw kozijn monteren. Hoe meer personeel aanwezig bij de klus, hoe hoger deze kosten zullen uitvallen.
  • Voorrijkosten, deze kosten zijn afhankelijk van de afstand tussen jouw huis en de gekozen aanbieder. De voorrijkosten bestaan uit gemaakte kosten voor de benzine.
  • Winst, elke aanbieder is zelf vrij om te bepalen wat hun winstmarge per klus is. Vaak ligt dit tussen de 5% en 20%.

Arbeidskosten en winst verklaren het verschil in prijzen tussen verschillende aanbieders. De één werkt met meer personeel of hogere winstmarges als andere aanbieders.

wat kosten kunststof kozijnen

Vergelijk de prijzen van kunststof kozijnen

De prijzen van kunststof kozijnen kunnen per aanbieder behoorlijk verschillen. Het is daarom aan te raden om vooraf prijzen te vergelijken. Vraag hiervoor gratis en vrijblijvend offertes aan en ontvang binnen 2 werkdagen de prijzen van maximaal 5 specialisten in uw regio. De volgende stap is het vergelijken van de specialisten en hun prijzen. Hierdoor kunt u tot wel € 4.800 besparen op een klus van € 12.000. Het aanvragen van offertes is overigens geheel vrijblijvend. U zit nergens aan vast.

Lage montagekosten

De kosten voor het plaatsen van kozijnen zijn ongeveer gelijk aan de prijs voor de kunststof kozijnen zelf. Dus als u bijvoorbeeld een vast raam van € 95 euro koopt, is de montageprijs ook € 95 en de totaalprijs dus € 190. Wilt u weten wat de gemiddelde kosten zijn voor een kunststof kozijn, inclusief de montage? Hieronder ziet u een richtprijs per m².

Soort kozijnOppervlakteGem. prijs (incl. btw, montage en HR++ glas)
Kunststof kozijn1 m²€ 700 - € 800

Beste prijs-kwaliteitverhouding

Van alle soorten kozijnen heeft de kunststof kozijn de beste prijs-kwaliteitverhouding. Kunststof kozijnen zijn gemiddeld 15% goedkoper dan houten kozijnen en daarnaast zijn kunststof kozijnen 20% goedkoper dan aluminium kozijnen en gaan tot wel 50 jaar mee. Bovendien hebben kunststof kozijnen nauwelijks onderhoudskosten. Kunststof kozijnen hoeven immers alleen af en toe met een sopje te worden schoongemaakt en hoeven bijvoorbeeld niet geschilderd te worden zoals houten kozijnen.

Kunststof kozijnen prijzen

Isolatie

Kunststof kozijnen isoleren zeer goed. Het voordeel hiervan is dat u flink kunt besparen op uw stookkosten. Als u uw huidige kozijnen vervangt voor kunststof kozijnen kunt u tot wel € 250 per jaar besparen! Als u ook uw enkel glas vervangt voor HR++ glas kan de besparing zelfs nog hoger oplopen.

Kunststof kozijnen prijzen: Glassoorten

De prijzen van kunststof kozijnen hangen onder andere af van het type glas. Bij de aankoop van nieuwe kozijnen horen over het algemeen namelijk ook nieuwe ruiten. Ruiten zijn er in verschillende soorten en prijsklassen. Zo is er bijvoorbeeld dubbel glas, HR glas, HR+ glas, HR++ glas en HR+++ glas. Hoe meer plusjes, des te beter de isolatie. HR++ glas is het populairst, ondanks dat HR+++ iets beter isoleert.

Het verschil qua isolatie tussen deze twee glassoorten is namelijk niet heel groot, maar het prijsverschil wel. HR++ glas kost ongeveer € 80 per m² en HR+++ glas kost ongeveer € 120 per m². In woningen is het daarom vaak nog niet rendabel om HR+++ glas te nemen. Voor grote gebouwen kan het op lange termijn wel voordeliger zijn.

Aluminium voor grotere ruiten

Heeft u kozijnen nodig voor zeer grote ramen, zoals voor een serre? Dan zijn aluminium kozijnen misschien interessanter voor u. Aluminium is een licht en sterk materiaal en daarom geschikter om grote ruiten te dragen. U moet er wel rekening mee houden dat de prijs van aluminium kozijnen over het algemeen hoger ligt dan de prijs van kunststof kozijnen.

Offerte kunststof kozijnen

Heeft u besloten dat u kunststof kozijnen wilt aanschaffen? Bij de zoektocht naar kunststof kozijnen zult u merken dat er ontzettend veel aanbieders zijn. Deze aanbieders leveren echter vaak allemaal dezelfde producten alleen tegen verschillende prijzen. Het kan dan ook een lastige klus zijn om de kozijnen met de voordeligste prijzen te vinden. Vraag daarom in één klap gratis en vrijblijvend offertes aan en ontvang binnen 2 werkdagen tot wel 5 offertes van verschillende kozijnspecialisten. Deze offertes kunt u vervolgens zelf naast elkaar leggen en de voordeligste aanbieder uitkiezen!

U kunt hiermee tot wel 40% besparen op uw nieuwe kunststof kozijnen, zo betaalt u nooit te veel. U kunt de vakspecialisten daarnaast vergelijken door te kijken naar keurmerken. Door te kijken of de kozijnenspecialisten in het bezit zijn van het VKG- of KOMO-keurmerk weet u dat u goed zit.