Kunststof kozijnen repareren

Bij kleine beschadigingen kunnen kunststof kozijnen gerepareerd worden. De meeste reparaties kunnen het beste door een vakman gedaan worden, sommige kunt u echter ook zelf doen.

Prijzen kunststof kozijnen repareren

De prijzen van het repareren van kunststof kozijnen hangt af van de soort beschadiging en de tijd en materiaal die het repareren vervolgens inneemt. In de tabel hieronder ziet u de kunststof kozijnen prijzen.

ServicePrijs incl. arbeidskosten, klein materiaal, voorrijkosten
Reparatiebezoek 1 uur en 1 monteur€ 120 - € 140
Reparatiebezoek 1 uur en 2 monteurs€ 190 - € 215
Meerprijs per kwartier€ 15 - € 18

Zijn uw raam- of deurkozijnen zo erg beschadigd dat u liever nieuwe kozijnen wilt aanschaffen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan om de voordeligste kozijnspecialist te vinden! Binnen twee werkdagen ontvangt u van tot wel 5 verschillende bedrijven een offerte. Deze offertes kunt u vervolgens naast elkaar leggen en de goedkoopste aanbieder uitkiezen. Met het vergelijken van offertes kunt u tot wel € 4.000 besparen op een klus van € 10.000!

Kunststof kozijnen zelf repareren?

Als uw kozijnen beschadigd zijn is het verstandig om het kunststof kozijn te laten repareren door een vakman. Het repareren van kozijnen is namelijk geen makkelijke klus. Wanneer het kozijn verkeerd wordt gerepareerd, kan de schade alleen maar erger worden of snel weer terugkomen. Als u uw kozijnen laat repareren door een specialist bent u er zeker van dat uw kozijnen weer stevig zijn. Bovendien geven monteurs vaak een garantie van minimaal een half jaar.

Soorten schade

Er zijn verschillende soorten schade. Zo kan er een scheurtje zitten in het kunststof, kan het mechanisme kraken of kan er een verkleuring zitten in het kunststof. Iedere schadevorm vraagt een eigen behandeling. Het repareren van kunststof kozijnen is opgedeeld in twee groepen: spotrepair en saneren. Hieronder lichten we deze vormen toe.

kunststof kozijnen repareren schade

Spotrepair

Spotrepair wordt toegepast bij kleine schade van maximaal 5 centimeter. Hierbij kunt u denken aan verkeerd geboord gat, beschadigd folie, krassen, deuken en blaasvorming. Deze schade wordt vaak behandeld met PVC-was of kunsthars in de kleur van de folie. Vervolgens wordt het kunststof kozijn ook nog afgelakt in de kleur van het folie, waardoor u de schades vaak niet meer terug kan zien. Bij spotrepair wordt alleen de ‘spot’ aangepakt wat scheelt in tijd en kosten.

Saneren

Saneren wordt toegepast bij grote schade, wanneer bijvoorbeeld het hele kozijn verkleurd is. De gehele folie wordt dan verwijderd en er wordt een zelfklevende folie aangebracht, zodat verkleuring niet meer te zien is. Bij saneren wordt ook een lasser gebruikt, om het folie te verwijderen. Deze lasnaden worden ingekleurd met een lakstift, zodat u deze naden niet meer terugziet.

Zelf repareren

Ondanks dat zelf kunststof kozijnen repareren in veel gevallen afgeraden wordt, kunt u bijvoorbeeld kleine krasjes wel zelf behandelen. Op de markt kunt u verschillende soorten kits kopen om kunststof kozijnen te repareren. Zo zijn er slijp- en polijstsets voor krasjes en lichte schaafkrassen. Ook zijn er sets om kleine beschadigingen in het folie aan te tippen. De prijzen van deze sets lopen uiteen van € 20 tot € 100.

Kunststof kozijnen reparerenwoning

Onderhoud

Om er voor te zorgen dat uw kozijnen niet beschadigen, is het belangrijk om uw kunststof kozijnen goed te onderhouden. Als eerste is het belangrijk om  1 à 2 keer per jaar de kunststof kozijnen schoon te maken en ook te waxen. Hierdoor blijven uw kozijnen schoon en kan vuil zich niet vasthechten aan uw kozijnen. Daarnaast is het belangrijk om hang- en sluitwerk te onderhouden, zodat het mechanisme goed blijft werken en niet gaat piepen. Het mechanisme kunt u het beste invetten met een speciale spray, zoals teflonspray. Het is niet verstandig om olie te gebruiken, want dit trek vuil aan. Als uw kozijnen toch erg beginnen te kraken, dan is het verstandig om een monteur in te schakelen.

Bespaar op kunststof kozijnen repareren

Is de schade zo groot, dat u ontzettend veel aan reparatie kosten moet betalen? Dan is het wellicht een idee om uw kozijnen te vervangen, of alleen het desbetreffende kozijn. Om snel erachter te komen welke kozijnspecialist in uw regio het voordeligst is, is het verstandig om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. Binnen twee werkdagen ontvangt u van maximaal 5 verschillende kozijnspecialisten offertes. Deze offertes kunt u vervolgens zelf naast elkaar leggen en met elkaar vergelijken. Met het vergelijken van offertes kunt u tot wel 40% besparen op nieuwe kunststof kozijnen.