Kunststof kozijnen vervangen

Wilt u uw kozijnen vervangen voor kunststof kozijnen? Goede keuze, in dit artikel bespreken we de prijzen en mogelijkheden.

Kunststof kozijnen vervangen kosten

De prijzen voor het vervangen van kozijnen wisselen per situatie. Het hangt af van het aantal kozijnen, de grootte en de staat van uw oude kozijnen. In de tabel geven wij u een indicatie van de prijzen voor het vervangen van een kunststof kozijn.

Soort kozijnOppervlakteGem. prijs (incl. btw, montage en HR++ glas)
Kunststof kozijn1 m²€ 700 - € 800

Kunststof kozijnen vervangen

Wilt u bijvoorbeeld raamkozijnen vervangen met in totaal een oppervlakte van 8 m²? Dan zullen de kosten uitvallen op ongeveer € 6.000. Bent u benieuwd naar de exacte prijzen voor uw kunststof kozijnen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. Binnen twee werkdagen ontvangt u tot wel 5 offertes van verschillende kozijnspecialisten uit uw regio. U kunt deze offertes vervolgens naast elkaar leggen en de voordeligste aanbieder uitkiezen. Zo kunt u tot wel 40% besparen op uw klus!

Waarom kozijnen vervangen?

Kozijnen gaan helaas niet levenslang mee en moeten dan op een gegeven moment ook vervangen worden. Als u uw kozijnen gaat vervangen is het aan te raden om te kiezen voor kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen hebben een levensduur van 50 jaar, zijn voordelig en vragen nauwelijks onderhoud. Het vervangen van uw kozijnen door nieuwe kunststof kozijnen brengt de volgende voordelen met zich mee:

  • isolatie verhogen
  • veiligheid verhogen
  • uitstraling
  • hogere woningwaarde

Hieronder worden de voordelen kort toegelicht.

Isolatie verhogen

Een belangrijke reden om uw kozijnen te vervangen door kunststof kozijnen kan het verhogen van de isolatiewaarde zijn. Kunststof kozijnen isoleren namelijk zeer goed dankzij de vele ‘kamers’ in de kozijnen. Kozijnen zijn namelijk voor een groot deel hol van binnen. In deze holte zit stilstaande lucht, die voor een isolerende werking zorgt. Tegenwoordig bevatten de meeste kunststof kozijnen vier of vijf verschillende kamers. Over het algemeen geldt hoe meer kamers, des te beter de isolatie.

Door goed isolerende kozijnen aan te schaffen kunt u tot wel € 250 per jaar besparen op uw energierekening. Bovendien is het mogelijk om kunststof kozijnen extra geïsoleerd te bestellen zodat ze zeer geluidswerend zijn. Voor een optimale isolatie in uw woning is het aan te raden om ook HR++ isolatieglas te nemen. Dit glas isoleert zeer goed, doordat er een isolerende coating op het glas zit en er tussen het glas een speciaal gas zit. Inmiddels is er ook HR+++ glas op de markt, dit isoleert net iets beter. Het prijsverschil tussen HR++ en HR+++ is alleen erg groot, waardoor het voor woningen vaak niet rendabel is. Voor grote gebouwen en ruimtes kan het echter wel rendabel zijn op lange termijn.

Veiligheid verhogen

Nieuwe kunststof kozijnen beschermen uw woning goed tegen inbraak en brand. De kozijnen hebben speciale scharnieren, waardoor inbrekers het kozijn niet zomaar uit de hengels kunnen tillen. Hiernaast hebben nieuwe kozijnen vaak dubbel glas, dit glas is zeer stevig. Voor inbrekers is het moeilijk om dit te breken en als het lukt, zullen ze veel lawaai hebben gemaakt. Ook hebben kunststof kozijnen speciale anti-inbraak sloten en hebben ze het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Om uw woning nog extra te beschermen tegen inbrekers, kunt u rolluiken aanschaffen. Naast bescherming tegen inbrekers, dragen kunststof kozijnen bij aan de brandveiligheid van uw woning. Kunststof kozijnen zijn moeilijk ontvlambaar en zelfdovend. De kozijnen zullen brand dus zeker niet bevorderen.

Nieuwe, mooie kunststof kozijnen

Uitstraling

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat u uw huis een nieuwe uitstraling wilt geven. Dit kan eenvoudig door uw kozijnen te vervangen door kunststof kozijnen. In een oudere woning kunt u bijvoorbeeld moderne, kunststof kozijnen plaatsen om de woning een meer eigentijdse uitstraling te geven. Ook kunt u in een nieuwbouwhuis kunststof kozijnen plaatsen met houtnerf. Deze kozijnen lijken sprekend op hout en brengen een warme, authentieke uitstraling met zich mee.

Korting op het vervangen van kozijnen

Als u uw kozijnen wilt laten vervangen, is het verstandig om niet direct met de eerste aanbieder in zee te gaan. Er zijn namelijk ontzettend veel kozijnspecialisten, die ieder weer een andere prijs hanteren, terwijl ze vaak dezelfde producten leveren. Wij raden u daarom aan om eerst de prijzen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Dit kunt u eenvoudig doen door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. Binnen 2 werkdagen ontvangt u tot wel 5 verschillende offertes. U legt vervolgens zelf deze offertes naast elkaar en kiest de voordeligste aanbieder uit. Met het vergelijken van offertes kunt u tot wel 40% besparen op het vervangen van uw kozijnen!

kunststof kozijnen vervangen