Kunststof kozijnen voordelen

Kunststof kozijnen hebben veel voordelen. In dit artikel worden alle voordelen van kunststof kozijnen genoemd en toegelicht.

Voordelig

Eén van de grootste voordelen van kunststof kozijnen is de prijs. Kunststof kozijnen zijn gemiddeld 15% goedkoper dan houten kozijnen en 20% goedkoper dan aluminium kozijnen. Bovendien gaan kunststof kozijnen tot wel 50 jaar mee en hoeft u dus heel lang geen nieuwe kozijnen meer aan te schaffen. In de tabel hieronder staan de gemiddelde prijzen van kunststof kozijnen.

Soort kozijnOppervlakteGem. prijs (incl. btw, montage en HR++ glas)
Kunststof kozijn1 m²€ 700 - € 800

Heeft u 10 m² aan kozijnen die u wilt vervangen? Reken dan op een prijs van ongeveer € 7.500. Hierbij is het materiaal, de montage, btw en het HR++ glas inbegrepen.

Bent u benieuwd naar de exacte prijzen voor uw nieuwe kunststof kozijnen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. U ontvangt dan maximaal 5 offertes van verschillende kozijnspecialisten. Deze offertes kunt u vervolgens naast elkaar leggen en de zelf de goedkoopste aanbieder uitkiezen. Met het vergelijken van offertes bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs.

Kunststof kozijnen voordelen

Onderhoudsarm

Een ander voordeel van kunststof kozijnen ten opzichte van bijvoorbeeld houten kozijnen, is dat kunststof kozijnen nauwelijks onderhoud vragen. De kozijnen zijn kleurvast en hoeven niet geschilderd te worden. Ook zijn de kunststof kozijnen tegenwoordig bestand tegen alle weersomstandigheden en de kleur zal dan ook niet vaal worden. Het enige wat u hoeft te doen is de raamkozijnen af en toe met een natte doek afnemen. Naast dat u minder werk heeft, zijn kunststof kozijnen ook zeer goedkoop in gebruik.

IsolatieKunststof kozijnen kamers

Kunststof kozijnen isoleren zeer goed, wat als voordeel heeft dat u flink kunt besparen op uw stookkosten. Deze besparing kan oplopen tot wel € 250 per jaar! De kozijnen zijn namelijk voor een groot deel hol van binnen. Deze holte bevat stilstaande lucht, die voor isolatie zorgt. In de holte staan ‘schotjes’ die kamers vormen in de kunststof kozijnen. Deze kamers zorgen voor de goede isolatie van kunststof kozijnen. Over het algemeen geldt, hoe meer kamers, des te beter de isolatie.

Voor de optimale isolatie is het belangrijk om de juiste beglazing te kiezen. Voor woonhuizen is HR++ glas aan te raden. Dit glas isoleert zeer goed, omdat er een isolerende coating op het glas zit en er een speciaal gas tussen de glazen zit.

Veilig

Kunststof kozijnen dragen bij aan het beschermen van uw woning. De kozijnen zijn namelijk moeilijk te ontgrendelen voor inbrekers en de kozijnen hebben dan ook het Politie Veilig Wonen Keurmerk. De kozijnen hebben speciale scharnieren, waardoor het kozijn niet zomaar uit de hengels getild kan worden. Naast inbraak beschermen kunststof kozijnen ook tegen brand. Kunststof kozijnen hebben namelijk als voordeel dat ze moeilijk ontvlambaar zijn en zelfdovend zijn. Dit zorgt ervoor dat de kunststof kozijnen een eventuele brand niet zullen bevorderen.

Veelzijdig design

Een ander voordeel van kunststof kozijnen is, is dat er veel designs mogelijk zijn. Een aantal jaar geleden werd het uiterlijk van kunststof kozijnen vaak als nadeel gezien. Tegenwoordig zijn er veel kleuren mogelijk en zijn er ook kunststof kozijnen met houtnerf patroon. De kunststof kozijnen zijn hiermee qua uiterlijk haast niet te onderscheiden van houten kozijnen. Zo passen kunststof kozijnen zowel bij monumentale panden als bij moderne nieuwbouwwoningen.

Besparen

Bent u overtuigd van de voordelen van kunststof kozijnen? Ondanks dat kunststof kozijnen al hele goedkope kozijnen zijn, kunt u nóg meer besparen op kozijnen. Op de markt zijn namelijk veel kozijnspecialisten aanwezig. Zij bieden vaak dezelfde producten aan, maar tegen een andere prijs. Om de goedkoopste aanbieder te vinden, raden wij u aan gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. U ontvangt dan binnen 2 werkdagen tot wel 5 verschillende offertes van kozijnspecialisten in uw regio. Deze offertes kunt u vervolgens zelf naast elkaar leggen en de goedkoopste aanbieder uitkiezen. Met het vergelijken van offertes kunt u tot wel 40% besparen op uw nieuwe kunststof kozijnen!

Kunststof kozijnen voordelen