Kunststof ramen

Kunststof ramen zijn er in verschillende types. Lees hier meer over de soorten kunststof ramen en de gemiddelde prijzen.

Prijzen

Kunststof ramen zijn voordeliger dan ramen van hout, aluminium en staal. Bent u benieuwd naar de gemiddelde prijs per m²? De totale kosten, inclusief montage en isolatieglas, ziet u in onderstaande tabel.

Soort kozijnOppervlakteGem. prijs (incl. btw, montage en HR++ glas)
Kunststof kozijn1 m²€ 700 - € 800

Bent u benieuwd naar de kosten voor uw kunststof ramen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. U ontvangt dan tot wel 5 verschillende offertes, die u zelf met elkaar kunt vergelijken. Zo kunt u eenvoudig de voordeligste aanbieder uitkiezen. Met het vergelijken kunt u tot wel € 400 besparen op een klus van € 1.000!

Kunststof ramen

Een raamKunststof kozijnen uitleg, ook wel raamkozijn, is het bewegende deel in een kozijn. Tegenwoordig worden veel kozijnen van kunststof gemaakt en ramen daarom ook. Kunststof biedtveel voordelen. Zo is kunststof bijvoorbeeld onderhoudsarm en heeft het een lange levensduur. Kunststof gaat namelijk tot wel 50 jaar mee én hoeft geen enkele keer geschilderd te worden! Kunststof ramen zijn namelijk kleurvast. Alleen als u de ramen echt van kleur wilt veranderen, dan kunt u ze eventueel schilderen.

Soorten kunststof ramen

Er zijn verschillende soorten kunststof ramenkozijnen. Het verschil tussen ramen zit vaak in de mogelijkheid van openen. De meestvoorkomende soorten ramen zijn:

  • vast raam
  • draai/kiepraam
  • valraam

Hieronder zullen we deze soorten kort toelichten. Ook worden de overige soorten besproken, die minder gangbaar zijn.

Vast raam

Een vVast raamast raam kan niet geopend worden en bevat dan ook geen scharnieren. Dit type raam wordt vaak gebruikt in combinatie met een ander soort raam, bijvoorbeeld een groot draairaam, met daarboven een klein vast raam. Als het vaste raam niet gecombineerd wordt met een ander raamsoort, dan wordt er vaak een ventilatierooster boven geplaatst. Dankzij het ventilatierooster kan er toch frisse lucht binnenkomen.

Draai/kiepraam

Dit rDraairaamaamtype kan zowel opendraaien als open kiepen. De bovenzijde kiept open en de linker- of rechterzijde draait open. Het raam is erg functioneel en voor haast iedere ruimte geschikt. Er zitten een aantal scharnieren in dit kozijn, het is belangrijk deze scharnieren goed te onderhouden, zodat het raam niet gaat piepen bij het kiepen of draaien.

Valraam

EenKiepraam valraam valt open. De scharnieren zitten aan de onderkant van raam. Het kan ook zijn dat de scharnieren aan de bovenkant zitten, dan spreken we van een uitzetraam. Dit raamtype komt vaak voor in badkamers en toiletten in een liggende rechthoek. Het raam is gemakkelijk een stukje open te klappen, zonder dat iedereen gelijk zijn hoofd naar binnen kan steken. Ook komt het raamtype vaak voor in combinatie met een ander raam, zoals een vast raam.

Overige soorten

NaasStolpraamt de bovengenoemde soorten, zijn er nog meer raamtypes. Hierbij kunt u denken een schuifraam of een verhuisraam. Een verhuisraam bestaat uit twee draairamen. Als beide ramen geopend zijn ontstaat er een groot gat. Dit is handig als u een woning heeft met bijvoorbeeld een smal trapgat. Bij een eventuele verhuizing  kunnen spullen nu via het verhuisraam worden verplaatst, mochten ze niet door het trapgat kunnen.

kunststof ramen

Los raam

Kunststof ramen worden vaak standaard geleverd in combinatie met een kozijn en glas. Maar toch kan het zijn dat u enkel het raam wilt, dit is dan ook mogelijk. Soms is namelijk alleen het raam kapot en het kozijn niet, het zou dan zonde zijn om hele kozijn dan te vervangen. Voor specifieke prijsinformatie voor losse kunststof ramen kunt het beste de kozijnspecialist contacteren.

Ander materialen ramen

Ramen hoeven niet altijd van kunststof gemaakt te zijn. Er zijn ook ramen van aluminium en hout. Het licht er maar net aan wat u mooi vindt en wat u wilt besteden. Ook is het mogelijk om een ander materiaal te kiezen voor het kozijn dan voor het raam. Tegenwoordig zijn kunststof kozijnen in combinatie met een kunststof ramen het populairst. Kunststof kan namelijk ook worden uitgevoerd met een houtlook. Het verschil tussen hout en kunststof is nu haast niet meer te onderscheiden! U heeft zo alle voordelen van een kunststof kozijn, maar het uiterlijk van een houten kozijn.

Besparen

Gaat u nieuwe kunststof (raam)kozijnen aanschaffen? Bij de zoektocht naar de voordeligste aanbieder zult u vele kozijnspecialisten tegenkomen. Zij leveren vaak allemaal dezelfde producten, maar tegen wisselende prijzen. Om eenvoudig de goedkoopste aanbieder te kiezen, raden wij u aan gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. Binnen twee werkdagen ontvangt u tot wel 5 offertes van verschillende kozijnspecialisten. Deze offertes kunt u vervolgens zelf naast elkaar leggen en de goedkoopste aanbieder uitkiezen. Met het vergelijken van offertes kunt u tot wel 40% besparen!

kunststof ramen