Ramen beveiligen

Met het beveiligen van ramen en kozijnen hebt u 90% minder kans op inbraak. Ook kunt u premiekorting krijgen als u uw kozijnen en ramen laat beveiligen.

Ramen beveiligen

Inbraken, we horen het helaas nog te vaak. Er is niets vervelender dan thuiskomen na een lange werkdag en er vervolgens achter komen dat iemand uw woning is binnengeslopen en uw waardevolle bezittingen heeft meegenomen. Is uw woning slecht beveiligd? Onderneem dan zo snel mogelijk stappen om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken. Als uw huis lastig is om in te breken, zullen criminelen deze sneller links laten liggen en op zoek gaan naar een volgend huis. Waarmee schrikt u inbrekers af? Voorzie uw ramen en deuren van goed hang- en sluitwerk. Dit kunt u herkennen aan het SKG-keurmerk. Dit keurmerk wordt gegeven aan hang- en sluitwerk dat voldoende inbraakwerend is. Een slot met een SKG-keurmerk is voorzien van 1, 2 of 3 sterren. Hoe meer sterren er op het logo staan, hoe veiliger het slot is. Met sterke sloten zijn inbrekers teveel tijd kwijt om uw woning binnen te dringen en zullen ze het al snel opgeven.

Systeem verschilt per raamsoort

Welk systeem u het beste kunt kiezen om uw ramen te beveiligen, verschilt per raamsoort. Kort samengevat komt het neer op de volgende manieren van beveiliging:

  • Kiepraam: met dievenklauwen. Een dievenklauw is een stalen pen die de kozijnen met de scharnierkant van uw kiepraam of deur verbindt. Zo blijft uw raam of deur altijd op z’n plaats, zelfs wanneer de scharnieren worden opengebroken.
  • Draaikiepraam: met veiligheidsbeslag. Veiligheidsbeslag zijn speciale sluitingen waardoor uw draaikiepraam in gesloten toestand aan de bovenkant en de zijkant vergrendeld is.
  • Schuifpui: met schuifpuibeveiliger. Een schuifpuibeveiliger is een roestvrijstalen balk die uw schuifpui vergrendelt als hij iets geopend is.

Ramen beveiligen: 90% minder kans op inbraak

Het beveiligen van raamkozijnen is een vrij eenvoudige ingreep, maar het effect is groot. Raamwerk met goede inbraakpreventie zorgt voor maar liefst 90% minder kans op inbraak in uw huis.

Korting op uw verzekeringspremie

Het aanbrengen van goede beveiliging op uw raam of kozijn kan helpen om het Politiekeurmerk Veilig Wonen te krijgen. Met dit keurmerk kunt u korting op uw verzekeringspremie ontvangen. Als u uw ramen en de rest van uw huis goed weet te beveiligen, kunt u tot 20% premiekorting ontvangen op uw woonhuis- en inboedelverzekering. De prijzen van kozijnen gaan op deze manier indirect omlaag.

Ramen beveiligen: Inbraakwerend glas

Naast het beveiligen van uw ramen en kozijnen, kunt u ook kiezen voor inbraakwerend glas. Dat bestaat uit 2 lagen gehard glas met 1 of meerdere lagen folie ertussen. Dit is moeilijker stuk te krijgen en kan dus de vertragingstijd voor inbrekers vergroten. Let er wel op dat u voor goede inbraakbeveiliging van uw kozijn nog steeds hang- en sluitwerk nodig hebt.

Kozijnen vervangen

U kunt beveiliging laten aanbrengen op uw huidige raam- en kozijnwerk, maar soms loont het om uw kozijnen te vervangen. Nieuwe ramen worden vaak standaard geleverd met hang- en sluitwerk, zodat u uw huis optimaal kunt beveiligen tegen inbraakpogingen.

Prijzen vergelijken voor 40% besparing

Uw kozijnspecialist kan u adviseren over de beste raambeveiliging. Wilt u uw kozijnen vervangen en direct voorzien van de beste inbraakbeveiliging? Vraag nu vrijblijvend offertes aan bij diverse kozijnspecialisten. Binnen 2 werkdagen ontvangt u offertes van maximaal 5 betrouwbare vakmannen in uw regio. Door de verschillende prijzen met elkaar te vergelijken, laat u uiteindelijk door de meest geschikte én voordeligste specialist uw ramen beveiligen. Uw besparing kan oplopen tot wel 40%.