Ramen prijzen

Ramen prijzen kunnen sterk variëren. Dat heeft te maken met materiaalkeuze en bedieningsmogelijkheid. Wat is bepalend voor de prijzen van uw ramen?

Kosten

De prijzen van ramen zijn grotendeels afhankelijk van de bedieningsmogelijkheid. We hebben 4 verschillende mogelijkheden voor u op een rijtje gezet met hun richtprijs. Deze prijs is gebasseerd op een kunststof raam met een afmeting van 60 x 60 cm, inclusief BTW.

  • Kantelraam: vanaf € 150.
  • Draairaam: vanaf € 150.
  • Schuifraam: vanaf € 175.
  • Draai-kiepraam: vanaf € 200.

Bewegende delen

De prijzen van ramen liggen meestal hoger dan voor kozijnen. Dit komt omdat voor een raam meer materiaal nodig is om de bewegende delen te kunnen maken.

Materialen

Ramen worden gemaakt van verschillende materialen. Veel mensen nemen hetzelfde materiaal als waar hun kozijnen van gemaakt zijn. De materiaalkeuze heeft enige invloed op de prijzen. Per materiaal hebben we de prijs voor een draai-kiepraam van 60 x 60 cm op een rijtje gezet:

  • Kunststof: € 200.
  • Hout: € 200.
  • Aluminium: € 220.

Combinaties samenstellen

Als u verschillende ramen en kozijnen wilt combineren, dan is dit vaak mogelijk. U kunt uw kozijnaanbieder hiernaar vragen, maar u kunt ook zelf een combinatie samenstellen. Bovendien heeft u dan ook zelf invloed op de prijzen.

Hang- en sluitwerk

Als u een nieuw raam kiest, is het sterk aan te raden om daarbij inbraakwerende maatregelen te treffen. Met goed hang- en sluitwerk kan de kans op inbraak met 90% afnemen. De prijzen voor het beveiligen van ramen en kozijnen begint rond de € 50.

Isolatieglas

Als u nieuwe ramen wilt plaatsen, dan is dat een goed moment om isolatieglas te nemen. Alle nieuwe kozijnen zijn namelijk geschikt voor dit dubbel glas. Dit in tegenstelling tot veel oudere modellen, die vaak niet breed genoeg zijn. De prijzen voor dubbel glas beginnen bij € 65 per m2.

Besparen tot 40% door offertes aan te vragen

De kosten kunnen sterk verschillen per kozijnaanbieder. Dit verschil kan oplopen tot wel 40%. Het is dan ook verstandig om vrijblijvend offertes aan te vragen van verschillende aanbieders. Door deze te vergelijken, kunt u veel geld besparen op de prijzen van uw ramen en kozijnen.