Schuifpui prijzen

Met een schuifpui haal je meer licht en ruimte in huis. Bent u benieuwd naar het kostenplaatje? De prijzen van een schuifpui leest u hier.

Wat kost een schuifpui?

De kosten voor een schuifpui starten vanaf € 2.500 voor een 2-delige schuifpui van 200 x 220 cm en lopen op tot € 5.600 voor een 4-delige schuifpui van 400 x 220 cm. Deze schuifpui prijzen zijn inclusief montage, btw en HR++ glas.

Omdat de afmeting van een schuifpui verschilt per situatie, worden schuifpuien vaak voor elke woning op maat gemaakt. De exacte schuifpui prijzen verschillen daardoor ook per soort schuifpui. Onderstaand vind je een indicatie van de gemiddelde schuifpui prijzen per soort:

Soort schuifpuiAfmetingen in cm (b x h)Gem. prijs, incl. montage, btw en HR++ glas
2-delige schuifpui200 x 220 cm€ 2.500 - € 3.200
3-delige schuifpui300 x 220 cm€ 3.800 - € 4.400
4-delige schuifpui400 x 220 cm€ 4.800 - € 5.600

wat kost een schuifpui

Bovenstaande schuifpui prijzen omvatten de totale kosten voor een schuifpui. Voor deze prijs heeft u een schuifpui met goed isolerend HR++ glas die direct voor u wordt gemonteerd door een ervaren specialist. Ook de BTW is bij de prijs inbegrepen.

Bespaar tot wel 40% op schuifpui prijzen

Wilt u weten hoe de exacte prijzen van een schuifpui in uw woning zullen uitvallen? Hier komt u slechts op één manier achter: door het aanvragen van schuifpui offertes. Wanneer u offertes opvraagt van meerdere specialisten, krijgt u niet alleen inzicht in de exacte schuifpui prijzen, maar ziet u ook het prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Het prijsverschil tussen de goedkoopste en de duurste aanbieder in uw regio kan oplopen tot wel 40%. Het vergelijken van de schuifpui prijzen is dan ook een slimme zet waarmee u veel geld bespaart.

Omdat het veel tijd in beslag neemt om steeds weer opnieuw een offerteformulier in te vullen bij diverse specialisten, bieden wij u de mogelijkheid om door het invullen van slechts één offerteformulier, tot wel 5 offertes te ontvangen van specialisten in uw regio.

Binnen 2 werkdagen heeft u alle prijzen in huis en kan het vergelijken beginnen. De vakspecialist controleert direct voor u hoe het zit met een eventuele vergunning. Het aanvragen van offertes is overigens gratis en geheel vrijblijvend. U zit dus helemaal nergens aan vast.

Schuifpui prijzen

Schuifpui prijzen per materiaal

Het plaatsen van een schuifpui is al jarenlang een populaire verbouwing onder huiseigenaren. Met een schuifpui haalt u het ruimtelijke gevoel en het licht van buiten uw huis in. De mogelijkheden met een schuifpui zijn eindeloos. Zo is een schuifpui verkrijgbaar in verschillende materialen:

  • kunststof: onderhoudsarm, veelzijdig, goede isolatie
  • hout: warme uitstraling, makkelijk te bewerken, vraagt meer onderhoud
  • aluminium: sterk en licht materiaal, onderhoudsarm

Uw keuze voor het materiaal heeft invloed op de prijs van een schuifpui. De gemiddelde schuifpui prijzen voor een 2-delige schuifpui van kunststof, hout of aluminium vindt u hieronder.

MateriaalAfmetingen in cm (b x h)Prijs 2-delige schuifpui (incl. btw en HR++ glas, excl. montage)
Kunststof200 x 220 cm€ 1.200 - € 2.300
Hout200 x 220 cm€ 1.400 - € 2.000
Aluminium200 x 220 cm€ 1.500 - € 2.500

Schuifpui prijzen woning

Montagekosten schuifpui

Kiest u voor een schuifpui in uw woning? Maak dan niet de vergissing om deze zelf te monteren, maar besteedt de klus lekker uit aan een gespecialiseerde vakman. Dit scheelt u niet alleen veel tijd, moeite en frustraties, maar geeft u ook de garantie dat uw schuifpui juist en zonder problemen wordt geplaatst. Een schuifpui is namelijk een groot en zwaar object en wanneer u niet beschikt over de juiste kennis en ervaring is een beschadiging snel gemaakt. Uiteraard krijgt u wel te maken met extra schuifpui kosten wanneer u de montage uitbesteedt.

Deze kosten zijn allereerst afhankelijk van de specialist, de verschillende aanbieders bepalen namelijk zelf hun tarieven. Daarnaast is de prijs voor het monteren van een schuifpui sterk afhankelijk van de omvang van de klus. Laat u bijvoorbeeld een oude schuifpui vervangen door een nieuw exemplaar? Dan zullen de schuifpui kosten voor de montage een stuk lager uitvallen dan wanneer de vakman bijvoorbeeld een muur moet doorbreken en radiatoren moet verplaatsen om een schuifpui te plaatsen in een bestaande gevel.

Hieronder ziet u een overzicht van de gemiddelde montagekosten voor een schuifpui:

WerkzaamhedenGem. prijs (incl. btw, excl. schuifpui)
Inmeten schuifpui€ 100 - € 150
Plaatsen schuifpui€ 800 - € 4.000

Investeer in isolatieglas

Een schuifpui bestaat voor een groot gedeelte uit glas en wordt vaak geplaatst in de buitengevel, om zo de tuin te betrekken bij uw woning. Om de temperatuur in uw woning aangenaam te houden is het van belang dat u kiest voor goed isolatieglas in uw schuifpui. Goed isolatieglas vraagt om een hogere investering, maar op de lange termijn verdient u deze extra kosten gemakkelijk terug door de besparing op uw energierekening.

Een voorbeeld van goed isolatieglas is HR++ glas. HR++ glas isoleert 2,5 keer beter dan standaard dubbel glas. De warmte in huis blijft goed behouden, waardoor u minder hoeft te stoken en uw energierekening omlaag gaat. Dit belangrijke voordeel maakt HR++ glas de meest gekozen glassoort van dit moment. HR++ glas kost gemiddeld € 80 per m².

Schuifpui kosten huis

Schuifpui subsidie

Wie een schuifpui (incl. HR++ glas of HR+++ glas) laat plaatsen en daarnaast nog gebruik maakt van een andere isolerende maatregel, komt in aanmerking voor de SEEW subsidie. Dit is een subsidie die je ontvangt zodra je energiebesparende voorzieningen in jouw woning laat plaatsen.

Het gaat bij de SEEW subsidie dus over een combinatie van twee energiebesparende maatregelen. Hierbij kan je denken aan isolatieglas in een schuifpui plus vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie of spouwmuurisolatie.

Bespaar op uw schuifpui prijs

Is uw woning klaar voor een transformatie en bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een schuifpui? Wij brengen u graag in contact met betrouwbare en ervaren specialisten in uw regio. Vul ons korte offerteformulier in en binnen 2 werkdagen ontvangt u de exacte prijzen voor uw klus van niet 1, maar tot wel 5 specialisten. Doordat u schuifpui offertes van meerdere specialisten ontvangt, ziet u snel welke aanbieder de voordeligste tarieven biedt. Door het vergelijken van de schuifpui prijzen bespaart u tot wel 40% op de prijs van uw schuifpui. Het aanvragen van offertes is gratis en geheel vrijblijvend. Besluit u om toch af te zien van de klus? Dan is dit geen enkel probleem.