Schuifpui

Met een schuifpui geeft u uw woning een ware metamorfose. Wilt u ook meer ruimte en licht creëren in huis? Hier leest u alles over het plaatsen van een schuifpui.

Prijzen schuifpui

Wilt u weten of een schuifpui in uw budget past? Wij geven u graag een indicatie. Een schuifpui wordt in de meeste gevallen speciaal voor uw woning op maat gemaakt. Hierdoor verschillen de prijzen per situatie. Om u te helpen bij uw aankoop ziet u hieronder een overzicht van de gemiddelde prijzen van een schuifpui:

Soort schuifpuiAfmetingen in cm (b x h)Gem. prijs, incl. montage, btw en HR++ glas
2-delige schuifpui200 x 220 cm€ 2.500 - € 3.200
3-delige schuifpui300 x 220 cm€ 3.800 - € 4.400
4-delige schuifpui400 x 220 cm€ 4.800 - € 5.600

Deze gemiddelde prijzen zijn voor een volledige klus, waarbij alles uit handen wordt genomen. Voor vervelende verrassingen op het gebied van kosten komt u dus niet te staan. Met bovenstaande kosten bieden wij u een indicatie, maar ook de exacte prijzen liggen voor u binnen handbereik. Door ons korte offerteformulier in te vullen en uw wensen aan te geven, ontvangt u binnen 2 werkdagen vrijblijvende offertes van maximaal 5 aanbieders in uw regio. Zo heeft u alle prijsinformatie die u nodig heeft om een voordelige keuze te maken. Uiteraard brengen wij u alleen in contact met betrouwbare specialisten en profiteert u dus niet alleen van scherpe prijzen, maar ook van een mooi eindresultaat!

Schuifpui 1

Meer licht en ruimte

Geniet u in de zomer ook zo van uw tuin? Dit heerlijke gevoel heeft u voortaan ieder seizoen als u een schuifpui plaatst. Een schuifpui zorgt voor een betere verbinding tussen de tuin en uw huis. Aan het einde van een lange werkdag schuift u de deur open en loopt u zonder na te denken uw prachtige tuin in om een ontspannen avond tegemoet te gaan. Ook voor uw interieur betekent een schuifpui een grote verandering. Doordat een schuifpui voor het grootste deel uit glas bestaat, haalt u het licht van buiten in uw woonkamer én creëert u een ruimtelijk gevoel in huis. Stel u eens voor, uw donkere of krappe woonkamer wordt in één dag getransformeerd tot een ruime, frisse én lichte ruimte. Dit resultaat bereikt u met een schuifpui.

Soorten schuifpuien

Schuifpuien zijn verkrijgbaar in 3 soorten:

  • kunststof schuifpuien: duurzaam en onderhoudsarm
  • houten schuifpuien: natuurlijke uitstraling en veelzijdig
  • aluminium schuifpuien: krachtig en modern

Kunststof schuifpuien

Wilt u een schuifpui die lang meegaat en waar u nauwelijks omkijken naar heeft? Dan is de kunststof schuifpui voor u de juiste keuze. Met deze onderhoudsarme schuifpui maakt u zich geen zorgen over tijdrovende en kostbare schilder-, schoonmaak- en andere onderhoudsbeurten. Dit is echter niet het enige voordeel wat u uit een kunststof schuifpui haalt. Hecht u veel waarde aan de uitstraling van uw schuifpui? Kunststof schuifpuien zijn beschikbaar in alle kleuren en maten en het vinden van een kunststof schuifpui die prachtig aansluit bij uw inrichting is dan ook een simpele klus. Wilt u bijvoorbeeld de uitstraling van hout én alle voordelen van kunststof? Kies dan voor een kunststof schuifpui met houtnerfstructuur. Daarnaast is een kunststof schuifpui goed bestand tegen inbrekers en isoleert het materiaal zeer goed. U zit er dus ook nog eens lekker warm én veilig bij. Al met al zijn kunststof schuifpuien dus een goede keuze voor iedere woning.

Schuifpui kunststof 1

Houten schuifpuien

Ook houten schuifpuien zijn zeker het overwegen waard. Met houten schuifpuien geeft u uw woning een klassieke en huiselijke stijl. Vanwege de natuurlijke uitstraling sluit hout ook perfect aan bij uw tuin. Kies zelf welke kleur u de houten schuifpui wilt geven. Wilt u de uitstraling van uw woning volledig omgooien met een schuifpui in een gewaagde kleur? Gewoon doen, een houten schuifpui voorziet u namelijk op elk willekeurig moment weer van een nieuwe kleur met een schilderbeurt. Door het schilderwerk vraagt een houten schuifpui wel meer onderhoud dan kunststof en aluminium schuifpuien.

Hout is een bewerkelijk materiaal. Als uw schuifpui beschadigd is, maak u dan geen zorgen. Vaak kunnen houten schuifpuien makkelijk gerepareerd worden, en na een nieuwe laag verf ziet u niets meer van de beschadiging. Hout is een veelzijdig, maar ook een natuurlijk materiaal dat ‘leeft’, waardoor het uit kan zetten of krom kan trekken. Dit valt vaak buiten de garantie van uw schuifpui.
Met houten schuifpuien kiest u voor een duurzame en natuurlijke investering, waar u bij goed onderhoud jarenlang plezier van heeft.

Schuifpui hout 1

Aluminium schuifpuien

Kiest u voor aluminium? Dan kiest u voor een moderne schuifpui, die uw woning een geheel maakt met uw tuin. Ook wanneer u een extra grote schuifpui op het oog heeft is aluminium de beste keuze. Aluminium is een sterk materiaal dat een grote glaspartij makkelijk kan ondersteunen. De schuifpui blijft ook makkelijk bedienbaar, doordat aluminium licht van gewicht is.

Een schuifpui van aluminium is onderhoudsarm, heeft een lange levensduur én is, in combinatie met goed hang- en sluitwerk, goed bestand tegen inbrekers. Het is wel verstandig om alert te zijn op de isolatie van uw aluminium schuifpui, aangezien hiervoor extra materialen nodig zijn.

Schuifpui aluminium 1

Waar moet u op letten bij de aanschaf van schuifpuien?

Als u weet welk materiaal voor uw woning geschikt is, dan kunt u overgaan tot de aanschaf van een schuifpui. Wilt u zeker weten dat u de juiste keuze maakt? Houd dan rekening met de volgende punten:

  • Controleer altijd de isolatiewaarde van uw schuifpui en het bijbehorende glas, hierdoor lopen uw stookkosten niet onnodig op.
  • Als uw schuifpui wordt gemonteerd, is het verstandig om hang- en sluitwerk te gebruiken dat voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig wonen. Hiermee houdt u niet alleen inbrekers buiten de deur, maar verlaagt u mogelijk ook nog eens de premie van uw inboedelverzekering.

schuifpui 2

De beste prijzen liggen binnen handbereik

Is uw woning klaar voor een make-over en bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een schuifpui? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar de beste specialisten met de laagste prijzen. Het vinden van betrouwbare specialisten in uw buurt is makkelijker dan u denkt. Wij bieden u graag de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen van 5 specialisten in uw regio. Na het invullen van het offerteformulier ontvangt u binnen 2 werkdagen prijsinformatie voor een schuifpui in uw woning van maximaal 5 betrouwbare specialisten. U zult zien dat het prijsverschil tussen de verschillende aanbieders hoog op kan lopen. Door offertes van meerdere specialisten naast elkaar te leggen, kan uw besparing oplopen tot wel 40%. Dat is snel verdiend.