Aluminium kozijnen

Op zoek naar stevige en elegante kozijnen voor uw woning? Dan zijn aluminium kozijnen de beste optie. Lees hier alles over aluminium kozijnen en ontdek de gemiddelde prijzen.

Hoeveel kosten aluminium kozijnen?

Een zoektocht naar aluminium kozijnen begint vaak met het zoeken naar prijzen. Het is immers belangrijk om te weten of aluminium kozijnen binnen uw budget passen. Aluminium is een relatief duur materiaal en arbeidsintensief om te produceren. De prijzen van aluminium kozijnen liggen daarom ook iets hoger in vergelijking met kunststof en houten kozijnen. Hieronder ziet u de gemiddelde prijs van een aluminium kozijn:

Soort kozijnOppervlakteGem. prijs (incl. btw, montage en HR++ glas)
Aluminium kozijn1 m²€ 800 - € 950

Bovenstaande kozijnen prijzen lijken wellicht fors, maar realiseer u dat deze kosten inclusief btw, montage én HR++ isolatieglas zijn. Voor dit bedrag bent u direct klaar en geniet u nog jarenlang van uw nieuwe en sterke kozijnen. Heeft u bijvoorbeeld 4 vaste ramen in uw woonkamer met een totale oppervlakte van 5,5 m²? Om hier duurzame aluminium kozijnen in te plaatsen moet u denken aan een investering van ongeveer € 4.500.

Nieuwe kozijnen vragen om een investering. Wij raden u daarom aan om geen overhaaste beslissingen te maken en niet direct met de eerste aanbieder in zee te gaan. Veel aanbieders leveren namelijk hetzelfde product, maar tegen wisselende prijzen. Wanneer u vooraf offertes vergelijkt, bespaart u tot wel 40% op uw aluminium kozijnen. Offertes aanvragen doet u gratis en vrijblijvend door ons korte offerteformulier in te vullen. Vervolgens ontvangt u de prijzen van maximaal 5 geselecteerde aanbieders in uw regio en kiest u zelf de specialist met de voordeligste prijzen. Zo steekt u het geld dat u bespaart lekker in uw eigen zak. Wilt extra zeker zijn van uw keuze? Kijk dan of de vakspecialisten in het bezit zijn van het VKG- of KOMO-keurmerk. Zo weet u zeker dat u goed zit.

Aluminium kozijnen

Waarom kiezen voor aluminium kozijnen?

Aluminium kozijnen zijn geschikt voor iedere woning. De kozijnen bieden namelijk eindeloos veel voordelen, waaronder:

  • sterk materiaal;
  • duurzaam;
  • onderhoudsarm;
  • elegante uitstraling;
  • lagere stookkosten.

Sterk materiaal

Heeft u grote raampartijen en wilt u een sterk materiaal dat dit gewicht makkelijk aankan? Dan zijn aluminium kozijnen voor u de beste keuze. Aluminium is een stevig en vormvast materiaal met een lange levensduur van gemiddeld 40 jaar. Het sterke profiel is daarnaast inbraak- én brandwerend, waardoor u van uw woning nog meer een veilige thuishaven maakt.

Duurzaam

Met aluminium kozijnen maakt u een duurzame keuze, mits u kiest voor gerecyclede aluminium kozijnen. Aluminium is een materiaal dat volledig kan worden hergebruikt. Zo is 75% van het sinds 1888 geproduceerde aluminium tegenwoordig nog steeds in gebruik. Met gerecyclede aluminium kozijnen draagt u uw steentje bij aan een beter milieu. Een gerecycled kozijn kost namelijk 95% minder energie om te produceren dan een kozijn van nieuw aluminium.

Aluminium kozijnen woonkamer

Onderhoudsarm

Wilt u raamkozijnen waar u geen omkijken naar heeft? Aluminium kozijnen voldoen aan deze wens en zijn zeer onderhoudsarm. Aluminium kozijnen zijn vochtbestendig en roesten en rotten niet. Daarnaast trekt aluminium geen stof en vuil aan en blijven ze dus lang schoon. Wat vooral scheelt in onderhoud is dat aluminium kozijnen kleurvast zijn en een periodieke schilderbeurt dus niet nodig is.

Mooi in uw interieur

Aluminium kozijnen hebben een elegante uitstraling en passen dan ook in bijna iedere woning. Uw ideale aluminium kozijnen stelt u zelf samen door te kiezen voor één van de vele kleuren. Houd er wel rekening mee dat aluminium kozijnen niet overschilderbaar zijn. Denk dus goed na over welke kleur nu, maar ook over 10 jaar nog mooi staat in uw woning.

Aluminium kozijnen goedkoop

Lagere stookkosten

Aluminium kozijnen stonden vroeger bekend om hun slechte isolatie, maar in de loop der tijd is dit compleet veranderd. Tegenwoordig zijn alle aluminium kozijnen voorzien van een thermische onderbreking. Dit is een isolerende schuim of isolatiestrip dat zorgt voor een goede isolatiewaarde van het kozijn. De goede isolatie is niet alleen essentieel voor uw wooncomfort, maar laat ook uw maandelijkse stookkosten flink omlaag gaan.

Aluminium kozijnen in uw woning?

Wilt u uw woning voorzien van aluminium kozijnen of wilt u graag persoonlijk geadviseerd worden door een ervaren specialist? Wij helpen u graag bij uw zoektocht naar een betrouwbare specialist in uw omgeving. Vul ons offerteformulier in en binnen 2 werkdagen ontvangt u al offertes van goede specialisten in uw regio. Deze bedrijven vergelijkt u vervolgens eenvoudig op prijs, kwaliteit en andere factoren die u belangrijk vindt. Uiteindelijk heeft u alle informatie die u nodig heeft om te kiezen voor de specialist die het beste aansluit bij uw wensen. Het aanvragen van offertes is uiteraard gratis en geheel vrijblijvend. Als u besluit om af te zien van uw aankoop, is dit dus geen enkel probleem.

Kozijnen offertes aanvragen