Deurkozijn

Als we denken aan kozijnen dan springen ramen meestal als eerste op in onze gedachten. Onze deuren zijn echter ook voorzien van kozijnen en ook deze zijn soms aan vervanging toe. Lees hier alles over een nieuw deurkozijn en bekijk de gemiddelde prijzen.

Prijs van een nieuw deurkozijn

Is uw deurkozijn toe aan vervanging? Dan bent u vast benieuwd naar de prijzen voor deze klus. De exacte prijzen kunnen wij u niet geven. Elke deur heeft namelijk andere afmetingen en specificaties. Wilt u bijvoorbeeld een hardhouten voordeur met inbraakwerende sloten of bent u juist op zoek naar een kunststof binnendeur met dubbel glas? De prijzen verschillen per geval. Een simpele deur heeft u al vanaf € 200 exclusief montage, maar wilt u een kwalitatieve deur die lang meegaat dan bent u iets meer kwijt. Om een beeld te vormen van de verwachte kosten, ziet u hieronder de gemiddelde prijzen van een deurkozijn:

Soort deurkozijnAfmetingenGem. prijs (incl. deur, btw, montage)
Kunststof1 m²€ 700
Hout1 m²€ 800
Aluminium1 m²€ 850

Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een kunststof deurkozijn van 220 cm hoog en 100 cm breed? De afmetingen van uw nieuwe deur komen dan uit op 2,2 m², wat betekent dat u rekening kunt houden met een prijs van ongeveer € 1.500. Bij deze prijs zijn de kosten voor de deur, btw en de montage inbegrepen.

Deurkozijn

Het belang van de juiste plaatsing

De deuren in uw woning doet u meerdere malen per dag open en dicht. Om klemmen te voorkomen is het essentieel dat het deurkozijn juist wordt geplaatst. Laat het vervangen van uw deurkozijn daarom altijd over aan een vakman. Deze beschikt over de juiste kennis, ervaring en materialen om uw deurkozijn probleemloos te plaatsen. Bent u op zoek naar de specialist die aan al uw wensen voldoet? Deze vindt u niet door direct met de eerste specialist in zee te gaan. Verstandiger is om prijsinformatie aan te vragen van meerdere specialisten bij u in de buurt. Kiest u vervolgens voor de specialist met de laagste tarieven of voor de specialist die de klus volgende week al kan uitvoeren? Deze beslissing is aan u. Wilt u in 1 klap offertes aanvragen van wel 5 betrouwbare vakmannen in uw regio? Vul dan ons korte offerteformulier in en vervolgens heeft u de gratis én vrijblijvende offertes binnen 2 dagen in huis. Vergelijken is nog nooit zo snel gegaan!

Een deurkozijn: alle informatie

Het deurkozijn is het frame waarin de deur wordt opgehangen en is dus een onmisbaar onderdeel van een deur. Naast deze belangrijke ondersteunende functie, zorgt het deurkozijn ook voor isolatie. Wanneer u op zoek gaat naar een nieuw deurkozijn komt u voor enkele keuzes te staan:

  1. binnen- of buitendeurkozijn
  2. stompe of opdekdeur
  3. kunststof, houten of aluminium deurkozijn
  4. boven- of zijlicht
  5. hang- en sluitwerk

Deurkozijn hal

1. Binnen- of buitendeurkozijn

Bent u op zoek naar een nieuwe voordeur of is uw deurkozijn van de woonkamer naar de slaapkamer juist aan vervanging toe? De keuze voor een binnen- of buitendeur heeft een grote invloed op uw kozijn. Wanneer u kiest voor een binnendeurkozijn, dan is de stijl van het deurkozijn erg belangrijk. Heeft u een strak en modern interieur? Dan zou een aluminium deur met grote glaspartijen niet misstaan in uw woning. Gaat u liever voor een warme en knusse sfeer? Kies dan voor een traditionele houten deur in een zachte kleur. De luxe van een binnendeurkozijn is dat u de keuze heeft uit alle materialen. Bij een buitendeurkozijn ligt dit anders. Een buitendeur dient namelijk bestand te zijn tegen weersomstandigheden en inbraken. Zachthouten deurkozijnen zijn vochtgevoeliger en zijn daarom vooral geschikt voor gebruik binnenshuis, maar hardhouten, kunststof en aluminium kozijnen zijn stuk voor stuk goede materialen voor een buitendeurkozijn.

2. Stompe deur of opdekdeur?

Als u op zoek gaat naar een nieuw deurkozijn krijgt u al snel de volgende vraag: zoekt u een stompe deur of een opdekdeur? Zegt dit u weinig? Geen probleem, het klinkt ingewikkelder dan het is. De meeste deuren zijn stompe deuren. Deze deur valt volledig weg in het kozijn. Bij een opdekdeur valt slechts een gedeelte van de deur weg in het kozijn en valt het overige deel over het kozijn heen. De opdekdeur laat over het algemeen minder tocht door en is makkelijker te plaatsen dan een stompe deur. Kiest u voor een buitendeur, dan is de keuze snel gemaakt. Dit zijn altijd stompe deuren. Opdekdeuren zijn namelijk makkelijker te forceren en hierdoor inbraakgevoeliger.

Deurkozijn soorten

3. Materialen deurkozijn

Net als bij een raamkozijn, heeft u bij een deurkozijn ook de keuze uit een groot aanbod van materialen. In onderstaande tabel ziet u de eigenschappen van de verschillende soorten materialen voor een deurkozijn:

Materiaal deurkozijnEigenschappenGemiddelde levensduur
Kunststof- goede isolatie
- onderhoudsarm
- voordelig
- niet eenvoudig van kleur te veranderen
- geschikt als buitendeurkozijn
50 jaar
Zachthout- warme en natuurlijke uitstraling
- makkelijk van kleur te veranderen
- vraagt meer onderhoud
- niet geschikt als buitendeurkozijn
25 jaar
Hardhout- warme en natuurlijke uitstraling
- lange levensduur
- makkelijk van kleur te veranderen
- vraagt meer onderhoud
- geschikt als buitendeurkozijn
40 - 75 jaar
Aluminium- onderhoudsarm
- niet eenvoudig van kleur te veranderen
- licht en sterk materiaal
- inbraakwerend
- geschikt als buitendeurkozijn
40 jaar
Staal- brandwerend
- unieke uitstraling
- sterk materiaal
- duurder in aanschaf
- geschikt als buitendeurkozijn
50 jaar

4. Boven- of zijlicht

Houdt u ook zo van een lichte woonkamer? Kies dan voor een deurkozijn met boven- of zijlicht. Dit is een vaststaand kozijn naast of boven de deur en is vaak gevuld met glas om te zorgen voor natuurlijk lichtinval in uw woning. Wilt u het nog specialer maken? Kies dan voor decoratief glas, zoals figuurglas, glas-in-lood of gezandstraald glas om uw boven- of zijlicht nog specialer te maken. Hiermee laat u al uw buren versteld staan. Let op: wanneer u een boven- of zijlicht plaatst in een buitendeur, houd dan rekening met de isolatiewaarde van het glas. U voorkomt dan dat er veel warmte in uw woning verloren gaat. Op onderstaande afbeelding ziet u een deur met 2 zijlichten.

Deurkozijn buitendeur

5. Hang- en sluitwerk deurkozijn

Bij buitendeuren is het hang- en sluitwerk van deurkozijnen van groot belang. U wilt immers niet midden in de nacht wakker schrikken en ongewenste gasten in uw huis aantreffen. Om uw deurkozijnen op en top inbraakwerend te maken, kiest u voor hang- en sluitwerk met het SKG-logo. Dit is een keurmerk voor hang- en sluitwerken waarbij de veiligheid van het slot wordt beoordeeld. Het logo is voorzien van 1 tot 3 sterren. Hoe meer sterren, hoe veiliger het slot. Vul dit slot aan met extra beveiliging, zoals dievenklauwen, een anti-inbraakstrip en kierstandhouders, en geen inbreker zal nog een poging wagen om uw woning binnen te dringen.

Personaliseer uw deur

Een houten deurkozijn heeft als voordeel dat u de deur op ieder gewenst moment kan voorzien van een nieuwe kleur. Andere materialen zijn minder makkelijk te schilderen. Wilt u een deur die u eenvoudig kan aanpassen en personaliseren? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor een deursticker. Deurstickers zijn geschikt voor iedere gladde ondergrond en kunt u helemaal zelf ontwerpen. Kies bijvoorbeeld voor een subtiele deursticker met de tekst van uw favoriete quote of juist voor een sticker die uw volledige deur bedekt met hierop uw mooiste afbeelding. Deurstickers zijn eenvoudig te verwijderen of te vervangen als u weer toe bent aan iets nieuws.

Deursticker

Deurkozijn: schuifpui

Heeft u een mooie tuin en wilt u hier het hele jaar door van genieten? Kies dan voor een schuifpui. Een schuifpui bestaat voor een groot deel uit glas, waardoor de verbinding tussen uw tuin en uw huis wordt verbeterd. Ook zorgt een schuifpui voor een ruimtelijk gevoel en voor meer lichtinval in uw woning. Zo geeft u uw woning een volledige transformatie. Benieuwd of een schuifpui in uw budget past? Dat leest u in ons artikel over de prijzen van een schuifpui.

Besparen? Laat uw deuren en ramen tegelijk vervangen.

Het plaatsen van een nieuw deurkozijn is geen alledaagse uitgave. Gelukkig is het besparen op deze klus altijd mogelijk. Merkt u bijvoorbeeld dat uw raamkozijnen ook wel aan vervanging toe zijn? Door deze klussen te combineren bent u op korte termijn een groot bedrag kwijt, maar op de lange termijn bespaart u juist. U kunt dan namelijk een leuke korting afspreken met uw kozijnspecialist. Hoe groter de klus, hoe beter uw onderhandelingspositie. Wilt u alleen uw deurkozijn vervangen, maar toch profiteren van een besparing? Ook dat is snel geregeld. Wist u dat er tussen de verschillende kozijnspecialisten hoge prijsverschillen zitten? Het is goed mogelijk dat u bij de ene kozijnspecialist € 1.000 betaalt voor uw nieuwe deur, terwijl een andere specialist slechts € 700 vraagt. Wilt u er niet bedrogen uitkomen? Vraag dan altijd offertes aan van meerdere aanbieders, zodat u de prijzen kunt vergelijken. Binnen 2 minuten vraagt u bij ons offertes aan van maximaal 5 ervaren specialisten in uw regio. Vergelijk deze, overigens volledig gratis en vrijblijvende, offertes om tot wel 40% op uw nieuwe deurkozijnen te besparen. Hierna rest u nog maar één taak: genieten van uw nieuwe en voordelige deurkozijnen.

Deurkozijn offertes