Houten kozijnen

Houten kozijnen zijn veelzijdig en passen in iedere woning. Zijn houten kozijnen voor u de juiste keuze? U leest het hier.

Prijzen houten kozijnen

Houten kozijnen staan bekend om hun mooie uitstraling en het liefst wilt u dat de prijs net zo mooi is. De prijzen voor kozijnen van hout liggen hoger dan de prijzen voor kunststof kozijnen, maar lager dan die van aluminium kozijnen. Laat u houten kozijnen plaatsen? Houd dan rekening met de volgende kosten:

Soort kozijnOppervlakteGem. prijs (incl. btw, montage en HR++ glas)
Houten kozijn1 m²€ 750 - € 900

Bent u op zoek naar nieuwe houten kozijnen voor bijvoorbeeld uw slaapkamer? Stel u heeft 3 ramen van 90 centimeter hoog en 120 centimeter breed. De totale oppervlakte van deze ramen komt dan uit op 3,24 m². Ga voor het plaatsen van houten kozijnen met deze oppervlakte uit van een prijs die ligt tussen de € 2.400 en € 3.000. Het prijsverschil heeft te maken met de keuze voor het soort raam en het soort hout. Zo ligt de prijs voor een vast raam met een zachthouten kozijn lager dan de prijs voor een draai/kiepraam in combinatie met een hardhouten kozijn. Houd voor een hardhouten kozijn rekening met een meerprijs van € 10 tot € 50 per kozijn, ten opzichte van zachthout.

Ook tussen de verschillende aanbieders zitten grote prijsverschillen. Wilt u weten welke specialist u de voordeligste prijzen biedt? Daar komt u slechts op één manier achter. Door ons korte offerteformulier in te vullen ontvangt u gratis en vrijblijvend offertes van maximaal 5 specialisten in uw regio. Deze offertes legt u vervolgens naast elkaar, waardoor u snel ziet welke aanbieder u de laagste prijzen biedt. Het prijsverschil tussen de verschillende specialisten kan hoog oplopen, waardoor u met het vergelijken van offertes tot wel 40% bespaart op uw houten kozijnen.

Waarom zijn houten kozijnen een goede keuze?

Houten kozijnen zijn al jarenlang een populaire optie voor huiseigenaren. De redenen hiervoor zijn eindeloos. Zo bieden kozijnen van hout de volgende voordelen:

  • lange levensduur;
  • warme uitstraling;
  • makkelijk te bewerken.

Wilt u meer weten over deze unieke eigenschappen van hout? Lees dan snel verder.

Houten kozijnen

Lange levensduur

Nieuwe kozijnen zijn een grote investering en het liefst wilt u dan ook dat deze kozijnen lang meegaan, misschien zelfs voor uw hele leven. Als u kiest voor goede houten kozijnen is dit geen enkel probleem. De levensduur van houten kozijnen is afhankelijk van de kwaliteit van het hout. Hardhouten kozijnen hebben doorgaans een langere levensduur en vragen minder onderhoud dan zachthouten kozijnen.

Hardhouten kozijnen

Zoekt u kozijnen voor de buitenkant van uw woning? Dan raden wij u aan om te kiezen voor hardhouten kozijnen. Hardhout is een duurzaam en sterk materiaal. Door de compacte structuur is hardhout goed bestand tegen zelfs de meest extreme weersomstandigheden. Hardhouten kozijnen hebben een zeer lange levensduur van 40 tot wel 75 jaar. Voorbeelden van populaire soorten hardhout zijn: Afzelia, Merbau en Meranti. Let er wel altijd op dat u kiest voor duurzaam gekapt hout. Hierdoor gebruikt u hardhouten kozijnen zonder dat uw keuze een grote impact heeft op het milieu. Dit controleert u door te kijken naar het FSC- of PEFC-keurmerk.

Zachthouten kozijnen

Zachthouten kozijnen zijn vochtgevoeliger en minder duurzaam dan hardhouten kozijnen, waardoor ze vooral geschikt zijn voor gebruik binnenshuis. De kozijnen gaan zo’n 15 tot 25 jaar mee. Voorbeelden van veelgebruikte soorten zachthout zijn: Grenen, Vuren en Lariks.

Houten kozijnen: Warme uitstraling

Houten kozijnen bieden meer dan alleen een lange levensduur. Wilt u kozijnen die naadloos aansluiten op uw interieur en die naast kwaliteit ook sfeer in huis brengen? Dan zijn houten kozijnen voor u de beste optie. Door de warme uitstraling brengen houten kozijnen direct meer gezelligheid in huis. Daarnaast heeft u met houten kozijnen altijd een uniek product. Hout is namelijk een natuurproduct en ieder kozijn beschikt over een specifiek houtnerf patroon.

Houten kozijnen slaapkamer

Bewerkelijk materiaal

Hout is een makkelijk te bewerken materiaal. Dit komt goed van pas wanneer u snel uitgekeken raakt op uw interieur. Houten kozijnen geeft u eenvoudig een nieuw uiterlijk door ze te voorzien van een verse lik verf. Heeft u schade aan uw kozijnen? Kozijnen van hout repareert u eenvoudig zelf. Waar er bij kunststof en aluminium kozijnen vaak een vakman aan te pas moet komen om de schade op te knappen, heeft u dit bij houten kozijnen volledig zelf in de hand. Neem bijvoorbeeld een kozijn met houtrot. In de meeste gevallen verkeert 95% van het hout nog in goede staat. De kleine slechte stukken vervangt u snel, waardoor het vervangen van het kozijn niet nodig is. Ook beschadigingen repareert u zelf en eventueel boorwerk is goed uit te voeren bij houten kozijnen. Doordat u schade zelf opknapt, bespaart u veel geld op reparatiekosten.

Onderhoud houten kozijnen

Ondanks de vele voordelen van houten kozijnen, vragen ze wel meer onderhoud dan kunststof en aluminium kozijnen. Het belangrijkste onderhoud bestaat uit de periodieke schilderbeurt. Heeft u zachthouten kozijnen in huis? Dan is het aan te raden om uw kozijnen eens in de 2 jaar te voorzien van een verse schilderlaag. Als u hardhouten kozijnen heeft dan is een nieuwe schilderbeurt eens in de 5 jaar voldoende. Een nieuwe schilderlaag zorgt ervoor dat de mooie uitstraling van houten kozijnen behouden blijft en dient tevens als beschermlaag. Het is daarnaast verstandig om uw houten kozijnen jaarlijks te controleren op zwakke plekken, zoals scheurtjes of beschadigingen. Door deze zwakke plekken op te schuren en opnieuw te schilderen voorkomt u dat het hout gaat rotten.

Houten kozijnen in woning

De voordelen van kunststof met de uitstraling van hout?

Vindt u houten kozijnen prachtig om naar te kijken, maar spreken het onderhoudsarme karakter en de lage prijzen van kunststof kozijnen u toch ook wel aan? Door te kiezen voor kunststof kozijnen met houtnerf patroon heeft u het beste van beide werelden.

Bespaar tot wel 40%

Heeft u al een keuze gemaakt of wilt u graag persoonlijk advies van een specialist? Er zijn talloze specialisten in uw regio die u graag willen helpen. Maar hoe vindt u de specialist die uw klus het beste kan uitvoeren en u tevens een mooie prijs kan bieden? Daar helpen wij u graag mee. Door ons korte offerteformulier in te vullen en uw klus te omschrijven, ontvangt u binnen slechts 2 werkdagen de prijzen van maximaal 5 geselecteerde specialisten. Deze specialisten zijn betrouwbaar, ervaren én werkzaam in uw regio. Wanneer u alle offertes in huis heeft, begint u met vergelijken. In één oogopslag ziet u vaak al welke aanbieder u de laagste prijzen én de beste kwaliteit biedt. Het vergelijken van offertes levert u een besparing op van tot wel 40%. Gooi geen geld weg en bekijk eerst de verschillende prijzen.

Kozijnen offertes aanvragen