Stalen kozijnen

Bent u op zoek naar duurzame en krachtige kozijnen met een unieke uitstraling? Stop dan met zoeken. Stalen kozijnen bieden deze voordelen én meer. Is uw interesse gewekt? Lees dan snel verder.

Prijzen van stalen kozijnen

Wilt u nieuwe stalen kozijnen in uw woning en bent u benieuwd naar het kostenplaatje? Omdat er meer vraag is naar houten, kunststof en aluminium kozijnen, zijn stalen kozijnen redelijk kostbaar. Daarnaast worden de kozijnen op maat gemaakt en is het plaatsen van de kozijnen een klus die alleen wordt uitgevoerd door gespecialiseerde vakmannen. Bekijk hieronder de gemiddelde prijs voor een stalen kozijn:

Soort kozijnOppervlakteGem. prijs (incl. btw, montage en HR++ glas)
Stalen kozijn1 m²€ 1.100 - € 1.200

Wilt u 2 grote ramen in uw woning voorzien van nieuwe stalen kozijnen? Stel deze twee ramen zijn ieder 2,5 meter breed en 2,2 meter hoog en hebben een totale oppervlakte van 11 m². Reken voor het plaatsen van stalen kozijnen dan op een kostenplaatje van ruim € 12.000. Voor vervelende verrassingen op het gebied van kosten komt u niet te staan, deze prijs is namelijk inclusief btw, montage en HR++ glas.

Zoals u ziet zijn stalen kozijnen prijzig in aanschaf. U heeft echter de mogelijkheid om tot wel 40% te besparen op de kosten. De prijzen van stalen kozijnen verschillen namelijk flink per leverancier. Voorkom dat u onnodig teveel geld betaalt en ga niet direct met de eerste aanbieder in zee. Wilt u eenvoudig de prijzen van verschillende leveranciers in uw regio ontvangen? Vul ons korte offerteformulier in, omschrijf uw klus en binnen 2 werkdagen heeft u offertes van maximaal 5 specialisten in uw omgeving in huis. Vervolgens legt u deze offertes naast elkaar en ziet u in één oogopslag welke specialist het voordeligst is. Het aanvragen van offertes is gratis en helemaal vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast.

Stalen kozijnen

Wat zijn stalen kozijnen?

Tot aan halverwege de jaren 60 van de vorige eeuw waren stalen kozijnen immens populair, met name onder de rijken die de kozijnen lieten plaatsen in hun exclusieve huizen. Kunststof kozijnen bestonden nog niet en in vergelijking met houten kozijnen waren stalen kozijnen een stuk sterker. Waar houten kozijnen vroeger slechts 10 tot 15 jaar mee gingen, overleefden stalen kozijnen met gemak 50 jaar of langer. Vandaag de dag zijn stalen kozijnen minder gebruikelijk. Toch bieden stalen kozijnen nog steeds veel voordelen:

  • sterk materiaal;
  • onderhoudsarm;
  • goede isolatie;
  • unieke uitstraling.

Sterk materiaal

Stalen kozijnen staan bekend als krachtige, duurzame kozijnen. Deze reputatie is geheel terecht, de kozijnen zijn namelijk sterk genoeg om grote raampartijen te dragen, zelfs met hun smalle profielen. Ook als u op zoek bent naar maximale brandveiligheid voor uw woning zijn stalen kozijnen de beste optie. Kozijnen van staal zorgen voor zeker 60 minuten brandwerendheid. Daarnaast zijn de kozijnen inbraakwerend én hebben ze een lange levensduur. Stalen kozijnen gaan met gemak meer dan een halve eeuw mee en zijn in staat om op dit gebied zelfs kunststof kozijnen te overtreffen.

Onderhoudsarm

Heeft u stalen kozijnen? Dan heeft u hier nauwelijks omkijken naar. Stalen kozijnen zijn zeer onderhoudsarm. Reinig de kozijnen minstens één keer per jaar met een natte doek of zeem en een normaal vloeibaar reinigingsmiddel. Vermijd schuurmiddelen, schuursponsjes, chloor of andere vormen van zuur. Deze kunnen het kozijn beschadigen.

Goede isolatie

Vroeger was de isolatiewaarde van stalen kozijnen een punt van kritiek. Staal is een goede geleider en warmte en kou worden hierdoor gemakkelijk doorgegeven, met hoge stookkosten als gevolg. Tegenwoordig is dit niet meer aan de orde, stalen kozijnen worden inmiddels voorzien van prima isolatie. Om stalen kozijnen te isoleren worden bijvoorbeeld luchtkamers, een koudebrugonderbreking of een laag met isolerend materiaal aangebracht. Een stalen buitenkozijn wordt tevens voorzien van een zinklaag, die het kozijn beschermt tegen verschillende weersomstandigheden. Ongeïsoleerde stalen kozijnen worden enkel nog binnenshuis geplaatst.

Van stoer tot elegant

Een eigenschap die stalen kozijnen uniek maakt is de uitstraling. Stalen kozijnen hebben slanke en strakke profielen, waardoor de uitstraling robuust, stoer en authentiek is. Dit maakt stalen kozijnen de perfecte toevoeging voor bijvoorbeeld oude en industriële panden. Maar ook als u gaat voor een chique en elegante uitstraling zijn stalen kozijnen geschikt. De kozijnen worden voorzien van een laklaag of coating en zijn in iedere gewenste kleur verkrijgbaar. De slanke profielen zorgen daarnaast voor een optimaal lichtinval en meer uitzicht.

Stalen kozijnen

Liever aluminium kozijnen?

Ondanks de hoge prijzen bieden stalen kozijnen veel voordelen. Wilt u profiteren van deze voordelen, maar niet de hoge prijs betalen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor aluminium kozijnen. Aluminium kozijnen zijn net als stalen kozijnen sterk en onderhoudsarm, maar met een totaalprijs van € 800 tot € 950 per m² zijn aluminium kozijnen een stuk toegankelijker.

Kozijnen in uw woning?

Bent u toe aan nieuwe kozijnen in uw woning? Bedenk dan goed aan welke aanbieder u de klus uitbesteedt. Het prijsverschil tussen verschillende aanbieders kan namelijk fors oplopen. U baalt er flink van als u net stalen kozijnen heeft laten plaatsen en erachter komt dat u precies dezelfde klus voor slechts tweederde van de prijs door een andere specialist kon laten uitvoeren. Om zo’n vervelende situatie te voorkomen, is het verstandig om voorafgaand aan uw aankoop offertes van meerdere specialisten te vergelijken. Hierdoor ziet u direct welke specialist u de voordeligste prijs biedt en bespaart u tot wel 40% op uw nieuwe kozijnen. Wij helpen u graag om snel offertes aan te vragen. Door ons korte offerteformulier in te vullen ontvangt u offertes van tot wel 5 specialisten in uw omgeving. De offertes zijn gratis, vrijblijvend en helpen u bij het maken van de voordeligste keuze. Besparen is nog nooit zo makkelijk geweest.

Stalen kozijnen